Povedať jej to či to nechať tak?

Príspevok v téme: Povedať jej to či to nechať tak?
Mirka555

Ahojte, mam jednu dobru kamosku ktora ma priatela su spolu necele 4r. a viem ze on ju podviedol, a aj napriek tomu je s nou... ona o nicom nevie on sa tvari akoby nic a je stale s nou.... Viem to na 100% kedze moj brat je jeho velmi dobry kamarat, viem ze sa stretaval s nejakou babou aj s nou spaval a dokonca sa priznal aj bratovi ze sa do tej baby zalubil, len z lutosti nedokaze opustit svoju priatelku... a vraj ta baba ho nechala lebo ze je zadany a on podla mna je s nou stale v kontakte aj jej pise lebo ju chce. Co vy ste robili, ja ten kamoske to nemozem len tak povedat.. viem toho vela ale nechcem jej ublizit, a potom by aj on povedal mojmu bratovi te ho zradil a vytaral mi to. Ale aj ked chlapi drzia spolu tiez mu nieje jedno co jej vyparatil.
Co mam robit, ta kamoska je zlata baba a vela chlapov ma o nu zaujem.
Diki za rady

Mimulus

Ale veď ženy sú také isté a zrak môže človeka klamať :D Hlavne netreba donášať a šíriť klebety a tento svet bude krajší :)

lilyiankaa

ano mimulus :D
mne sa osobne stalo, že som bola obvinená z toho, že som niekde inde ako som naozaj bola a ešte s ktoviekým ..a to vôbec nebola pravda ...len priateľov kamoš mal za potrebie mu to hneď zavolať .... ale potom zistil, že pravda bola inde, keď mu asi o týždeň na to volal zase a hovoril, že ma práve videl tam a tam a s niekým ... a ja som pekne krásne spala vedľa neho ... takže asi tak ...

lilyiankaa

inak u tých chlapov je to pravda ..tí si to povedia bez mihnutia oka, kde videlu toho a toho priateľku a s kým ... len škoda, že niekedy sa aj pomýlia!!!

AdamKrt

Kto je ozajstny priatel-priatelka ? Ta, co bude tej druhej klamat o hnusnom podvode proti nej ? Ta, co sa bude tvarit, ze sa nic nedeje a pritom sa bude pozerat, ako jej niekto ublizuje ? Ozajstny priatel-priatelka, vie povedat pravdu, aj ked je neprijemna.

Nemusi to povedat surovo, da sa na to ist aj jemnejsie.

Pozvat priatelku na obed a zaviest temu na rozhovor, ze je rozcarovana z muzov, typ chrapun. Priatelka sa zacne vypytovat, ako to mysli.
Povie jej, ze sa dozvedela o jednej nevere a teraz nevie, ci to ma povedat dotycnej, tak sa chce poradit.

Niekto to nechce vediet, ale ona by to asi vediet chcela, keby ju priatel podvadzal. Opytat sa, ze keby sa to tykalo jej, ci by to tiez vediet chcela ? Opisat situaciu, ze je tazke povedat to len tak, lebo nechce posobit, ze niekomu nedopraje vztah, ani nema na nikoho zalusk, ani nechce skodit. Len nema to svedomie podporovat velku loz. Opytat sa priatelky, ako by to ona niekomu povedala, ako by to ona dotycnej povedala a ci by to dotycnej povedala ? A aj to, ze keby sa to jej tykalo, ci by to chcela tiez vediet. No a podla jej odpovedete jej to vyklopit, alebo nie.

Povedat jej, ze je jej priatelka a aj ked riskuje jej priatelstvo, nemoze mat to svedomie a nepovedat jej to. Nechce jej zle, len jej otvorit oci. Nemohla by sa jej totiz pozriet do oci, keby sa prevalila pravda a ona by jej vycitala, ze to celu dobu vedela a mlcala. Nech sa v prvom rade ukludni a overi si to, lebo je samozrejme, ze clovek nieco take odmieta. Ze ak bude potrebovat pomoc, ze jej pri tom overeni pomoze, keby chcela.
-------------
No a ako to funguje opacne medzi chlapmi ? Stretne chlapik niekoho manzelku, ci priatelku v spolocnosti ineho neznameho muza a nema problem zavolat svojmu kamaratovi /manzelovi dotycnej/, ze ju videl tam a tam s takym-onakym chlapom.

Bez okolokov - z mosta, do prosta.

Agnes998

Rozhodnut sa musis sama, ka ti mozem povedat, ako by som sa rozhodla ja. Keby som bola v pozicii podvadzanej a kamoska by to vedela, chcela by som, aby mi to povedala. Ja na tvojom mieste by som jej to povedala, aj ked je pravda, ze to moze ohrozit vase kamaratstvo. Moze na teba nakricat, moze ta obvinit z toho, ze jej zavidis a pod. Ja by som jej este povedala, ze nech mu to nehovori, dokial sa to sama nepokusi overit, moze mu napr. skusit prehladat telefon ci pc. Mozno tam nieco najde. Ak by mu to ale hned vyzvanila, on sa dokazov urcite okamzite zbavi! Ja by som verila tomu, ze az sa kamoska ukludni, ze sa na to zacne pozerat racionalne, ze prip. skusi aj sama nieco pohladat, takisto porozmysla co bolo v poslednych mesiacoch a verim tomu, ze nieco ju aj trkne, ze jej vela veci dojde. Napr. aj to, ako si hovorila, ze sama spominala ze bol divny, moze si spomenut, ze pred nou nechcel casto brat mobil, alebo sa skryval pri smskovani a podobne veci. Verila by som tomu, ze aj keby so mnou v prvotnom navale rozhorcenosti kamaratstvo ukoncila a vykricala mi aj skarede veci, ze skor ci neskor sama dojde na to, kde je pravda a priatelstvo zase obnovime. Vyplace sa mi na ramene a az to preboli, najde si niekoho, kto ju bude hoden.

chalice

Ak je to tvoja velmi dobra kamaratka, tak jasne, povedz jej to. Ten sviniar si to zasluzi, aby sa to dozvedela co je zac a tvari sa ako neviniatko, hajzel jeden.

vinea

Mirka....máš svoju priateľku isto veľmi rada, chceš pre ňu len to najlepšie a neželáš si, aby jej niekto ubližoval, zraňoval ju, aby trpela..
Mám už svoj vek a aj rôzne životné skúsenosti. Všetko má svoje pre aj proti. Každý jeden človek je individuálny a neopakovateľný jedinec a človek nikdy dopredu nevie, ako sa čo vyvinie, ako kto zareaguje a napokon všetko dopadne, či urobí človek "pravdou" dobre alebo zle, či sa viac neublíži než pomôže atd
Tiež som raz pred rokmi (lebo som to vtedy v tom čase tiež pokladala za správne a tiež som mala veľmi rada tú moju priateľku ktorej sa to týkalo) povedala pravdu o niekom, koho veľmi milovala....zamilovaný človek akoby nechcel vidieť poznať pravdu....obzvlášť ženy. Aj keď som mala dôkazy a robila som to v tej najlepšej viere, aby ju ochránila pred sklamaním bolesťou zradou...tak to nedopadlo vtedy dobre. Náš vzťah sa narušil, začala sa mi vedome vyhýbať strániť a síce sa aj potvrdilo neskôr, čo som jej vtedy vravela (aj od iných sa presne to isté čo vtedy odo mňa neskôr dozvedela, aj sama osobne sa o tom na vlastné oči presvedčila a i tak napriek týmto okolnostiam s ním ostávala až kým to definitívne neukončil on) a napokon sa aj tak rozišli. Bolo to moc ťažké obdobie a až po dlhých rokoch sme opäť k sebe našli cestičku, ale to bolo už vtedy, keď začala inú etapu svojho života (vydala sa za iného, má už s ním dieťa, dospela, zostarla, nadobudla viac životných skúsenosti atd atd..). No tie roky nášho odlúčenia nám už nevráti nik späť a aj keď je to medzi nami opäť skvelé, tak už to akoby nikdy nebude to, čo to bývalo
Mirka....vzťah je vždy vzťahom dvoch konkrétnych ľudí. Oni najlepšie vedia, čo ich spája, prečo ostávajú spolu atd. Napísala si v príspevku, že Tvoju kamarátku neopúšťa dotyčný z ľútosti, že je mu jej ľúto atd. To sú len také "výhovorky". Keby bol definitívne istý a vedel, čo chce, išiel by za svojím aj cez mŕtvoly a koľkí sa tak rozhodli konali a to mali iné záväzky (manželstvo, deti, spoločný majetok či firmy atd atd). A možno mu len vyhovuje mať dve kočky naraz (predsa si písala, že aj Tvoja priateľka je atraktívna a majú o ňu iní muži záujem, zrejme aj tá druhá "stojí za hriech"....a možno mu to takto vyhovuje, mať dve atraktívne ženy súčasne. No dovtedy sa chodí s džbánom po vodu...až kým sa...pravda vždy, skôr či neskôr, aj tak vyjde na povrch. Takže sa to buď prevalí "same od seba", alebo to niekto iný prezradí, alebo sa navzájom pristihnú či nejako sa on sám prezradí, alebo tá dotyčná milenka, atd atd - možnosti je fakt veľmi veľa
Ty by si mala byť svojej priateľke oporou a mala by si byť s ňou, či už o tom vie alebo nie. Možno ak sa to raz prevalí, tak budeš pre ňu práve Ty tou najlepšou oporou, pomocou...
No asi by som do toho nezasahovala a nechcela byť nositeľom zlých správ, lebo čo má prísť to príde a byť aktérom iniciátorom prezradenia pravdy je príliš ťažké a nesieš priveľa rizík...no konečné rozhodnutie je i tak na Tebe, no treba zvážiť všetky pre aj proti

sleeper

Opýtaj sa kamosky, či by ti povedala, keby vedela ze ťa tvoj priateľ podvádza. A ked povie áno, povedz jej to.