Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

"Nepríjemná" kolegyňa

Príspevok v téme: "Nepríjemná" kolegyňa
Cien80

Ahojte.. píšem lebo si už neviem poradiť a akosi nechcem ísť s týmto problémom za psychológom.. Snáď mi tu niekto bude vedieť pomôcť..

Pracujem v prosperujúcej firme, mám v tejto firme nejakú funkciu a do istého času sa mi pracovalo veľmi dobre. Bola som spokojná... až do chvíle kým k nám neprišla nová kolegyňa, ktorú som dostala na zaúčanie sa.. Veľmi dobre sme si rozumeli, všetko som jej hovorila, ako a na čo si dávať v práci pozor, čo a pred kým nehovoriť alebo pred kým byť opatrný a pod..proste také rady prežitia v zamestnaní. Zo začiatku mala pocit, že ju nikto nemá rád a začala sa mi na to aj sťažovať, že sa bojí ako ju kolektív berie a pod.. a vyťahovala zo mňa veci.. ja keďže som jej dôverovala som jej všetko hovorila..
Trošku to teraz skrátim...
Prešiel teda určitý čas a zrazu nastal obrat.. Ona teraz so všetkými vychádza dobre a proti mne začala dávať všetkých kolegov, dokonca bonzuje na mňa u vedenia..Intrigy, ohováranie, podrazy (ktorých nebolo málo) z jej strany voči mne sú na dennom poriadku a neprejde deň aby si ma nevzala do úst.. Keď spolu robíme a sme len dve tak je všetko v poriadku, bavíme sa o rôznych veciach a je ku mne normálna. Akonáhle však sme viacerí tak si vyhľadáva dôvody ako do mňa rýpať, ako ma zhodiť pred šéfom, od všetkého dáva ruky preč a všetko hádže buď na našich podriadených alebo na mňa.. Začala sa mi hrabať dokonca veľmi aj v súkromí.. ja som človek, ktorý si stráži svoje súkromie a nerozprávam v práci o rodine alebo o svojom partnerovi. Každý raz čo spolu robíme vyťahuje veci aby som zverejnila na facebook nejaké spoločné fotky, že ho chce strašne vidieť a pod.. Ja facebook-om nežijem a využívam ho iba na komunikáciu s priateľmi alebo rodinou, ktorí žijú mimo Slovenska a nemáme sa ako vidieť..
Som z nej naozaj psychicky vyčerpaná a neviem už ako sa mám voči nej obrniť.... Neviem a nerozumiem tomu, kde nastala tá zmena v jej správaní voči mne keď som jej nikdy nijako neublížila... neviem si to vysvetliť a veľmi ma to trápi, lebo pracovať za takýchto podmienok naozaj nie je príjemné..
Poraďte mi prosím čo mám robiť...ako sa k nej správať? ako jej dať najavo, aby s tým prestala?
ďakujem

amanda23

a este by som to vsetkym kolegom hovorila, ako sa k tebe chova od zaciatku, co robi, spolci sa s nejakymi dobrymi kolegami, co su silne osobnosti a jasne jej dajte na javo, kde su hranice slusnosti, hlavne sa nenechaj od nej vystvat , takymto ludom treba vracat udery aj s urokmi..

amanda23

nechce sa mi citat celu diskusiu, ignoracia ti nepomoze v takomto pripade, ak nieco este zadre, zavolaj si ju niekde do kuchynky, alebo kde budete same, otvorene na nu vyval, co si jej urobila, co ma proti tebe, preco robi taketo veci a nech si da na teba pozor, lebo uz to dalej nemienis trpiet. Proste na drzych ludi treba byt drzi, kludne v jej pripade pouzi aj vulgarizmy na jej osobu, aj ked sa ti to prieci, netreba ju nechat, lebo to bude len horsie. Ked ju ignorujes, ona sa citi byt silna, lebo sa nebranis a ma pocit, ze moze do teba stale viac rypat. Nenechaj takychto ludi sliapat ti po hlave, bud - alebo a stazuj sa kde mozes, napersonalnom, sefovi, spis si na papier vsetko co mas na nu od zaciatku , precitaj im to a daj im to, mobbing je totiz trestny cin a toto sa zacina nato velmi podobat..

Cien80

Možno skutočne keby sa viac tí úplne nadriadení zaujímali o to, akých ľudí vlastne vo svojej firme zamestnávajú tak by dosahovali aj lepších výsledkov...lebo kto sa zaujíma len o pletky a vŕtanie sa v druhých nemôže mať čas na nejakú poctivú prácu...

soffa

mas lepsiu funkciu ako ona??mozno jej ide o tvoj flek a teba chce vysahovat z hry.co jej urobit?pred viacerymi povedz nech sa nesnazi a nech laskavo sklapne,nech ta nepouca lebo "ty" si tu bola prva!!!!a kludne dodaj ze na teba nema;-)))a potom ju jednoducho ignoruj;-)))

savox

predovsetkym by si sa nemala nechat vyprovokovat. bez ohladu na to ci odtial odides alebo nie. lebo ked ty vybuchnes, tak je to tvoje minus aj pred ostatnymi. mozno o to jej ide, tym si len potvrdi, ze ona je ta spravna. neviem aky je to tip po tejto stranke, ci je vybusna, alebo taka ticha liska.

Cien80

Maoam, hľadám si ale to len tak zbežne sa pozerám po niečom.
Určite je toto pre mňa dobrá škola a viem čo a ako zmeniť potom.
Možno ako si napísala, mal taký človek prísť do môjho života..

Maoam

Cien - ak tu pracu chces, ak tam chces ostat, nesmies sa nechat vyprokovat, lebo ak dojde k tej hadke, odides TY, vsetko otoci tak, aby si bola vyhodena, ver tomu...
kedze je so sefom ruka v ruke....bohuzial.

ak chces odist inam, rsp. si uz paralelne hladas nieco nove, tak je to vlastne jedno, mozes to risknut a ked nieco nove najdes, chod tam s tym, ze uz toto nezopakujes a budes maximalne opatrna

Cien80

Ja som už posledné dni obmedzila ten prísun na minimum. Už sa jej snažím nehovoriť nič.. Lebo viem, že čo jej poviem všetko odnáša ďalej.. Vlastne tak ma aj nedávno podrazila, resp. nie 1x. Doteraz keď niekto povedal o niekom že je to človek bez chrbtovej kosti, tak ešte nemal ani len tušenia že existuje ešte horší človek a to je práve ona..
ach.. čo ti poviem na to celé.. bojím sa, že to skončí tak, že sa s ňou strašne pohádam a odídem ja sama.. aj napriek tomu, že ma práca baví..