"Nepríjemná" kolegyňa

Príspevok v téme: "Nepríjemná" kolegyňa
Cien80

Ahojte.. píšem lebo si už neviem poradiť a akosi nechcem ísť s týmto problémom za psychológom.. Snáď mi tu niekto bude vedieť pomôcť..

Pracujem v prosperujúcej firme, mám v tejto firme nejakú funkciu a do istého času sa mi pracovalo veľmi dobre. Bola som spokojná... až do chvíle kým k nám neprišla nová kolegyňa, ktorú som dostala na zaúčanie sa.. Veľmi dobre sme si rozumeli, všetko som jej hovorila, ako a na čo si dávať v práci pozor, čo a pred kým nehovoriť alebo pred kým byť opatrný a pod..proste také rady prežitia v zamestnaní. Zo začiatku mala pocit, že ju nikto nemá rád a začala sa mi na to aj sťažovať, že sa bojí ako ju kolektív berie a pod.. a vyťahovala zo mňa veci.. ja keďže som jej dôverovala som jej všetko hovorila..
Trošku to teraz skrátim...
Prešiel teda určitý čas a zrazu nastal obrat.. Ona teraz so všetkými vychádza dobre a proti mne začala dávať všetkých kolegov, dokonca bonzuje na mňa u vedenia..Intrigy, ohováranie, podrazy (ktorých nebolo málo) z jej strany voči mne sú na dennom poriadku a neprejde deň aby si ma nevzala do úst.. Keď spolu robíme a sme len dve tak je všetko v poriadku, bavíme sa o rôznych veciach a je ku mne normálna. Akonáhle však sme viacerí tak si vyhľadáva dôvody ako do mňa rýpať, ako ma zhodiť pred šéfom, od všetkého dáva ruky preč a všetko hádže buď na našich podriadených alebo na mňa.. Začala sa mi hrabať dokonca veľmi aj v súkromí.. ja som človek, ktorý si stráži svoje súkromie a nerozprávam v práci o rodine alebo o svojom partnerovi. Každý raz čo spolu robíme vyťahuje veci aby som zverejnila na facebook nejaké spoločné fotky, že ho chce strašne vidieť a pod.. Ja facebook-om nežijem a využívam ho iba na komunikáciu s priateľmi alebo rodinou, ktorí žijú mimo Slovenska a nemáme sa ako vidieť..
Som z nej naozaj psychicky vyčerpaná a neviem už ako sa mám voči nej obrniť.... Neviem a nerozumiem tomu, kde nastala tá zmena v jej správaní voči mne keď som jej nikdy nijako neublížila... neviem si to vysvetliť a veľmi ma to trápi, lebo pracovať za takýchto podmienok naozaj nie je príjemné..
Poraďte mi prosím čo mám robiť...ako sa k nej správať? ako jej dať najavo, aby s tým prestala?
ďakujem

Cien80

Ahojte tí čo sledovali môj "problém"....
Dala som pred Vianocami výpoveď... Nič lepšie som urobiť asi nemohla :)... Síce zatiaľ nemám žiadnu novú prácu ale psychicky sa cítim neskutočne oddýchnutá, uvoľnená.. Pred odchodom z práce natrvalo som dotyčným osobám povedala do očí čo si o nich myslím a s čistým svedomím som odišla :)
Urobila som hrubú čiaru a verím, že ma čaká niečo nové, lepšie :)...

_meno

Ahoj Cien80

Prave preto ze tvoj sef je alibisticky som navrhnol hned jeho sefa. Ako je len na tebe ako velmi chces problem vyriesit -ked sa bojis / nechces ist za niekym, kto to moze vyriesit, mozes tu nadalej pisat a my ti pekne poodpisujeme (do strany)

Ty sa vobec nejdes stazovat kvoli osobnym problemom-ale kvoli tomu ze firma zacina byt skodna, pretoze uz nemozes podavat vykon ako predtym. Samozrejme musis priniest aj sadu prijatelnych rieseni v kratkom podani. V pripade ze odides, kolegyna sa nezmeni a najde si niekoho ineho a firma bude nadalej kulhat atd atd(ludia su konstanty, nemnia sa)..firma si casom uvedomi ze to ide do prec, potom pojde na koberec ta zlobna kolegyna -ty uz vsak budes davno prosperovat v inej firme pracou a kolektivom ktori ta naplna

A prave s takym pristupom to treba posunut vyssie..hlavne to treba ist vyriesit-napis si plan, rec, premysli si si kazdy detail (ze si Vas zavolaju obe, sef bude mat malo casu, posle ta za tvojim sefom)

Mozes len ziskat. Vela stastia :-)

Cien80

Mimulus,
no ver, že sa tak skutočne teraz tvárim :D si ma rozosmial inak :))
Len ide tu presne o to čo píšeš, nedá sa tak pracovať..lebo viem čo je vo mne a viem, že niekde inde by ma dajme tomu ocenili viac..nemyslím finančne, ale spôsobom kuminukácie alebo aj dobrým vzťahom...

Mimulus

:D No tváril som sa oko debil...že ničomu nerozumiem a naozaj to funguje :)

Prestali ma otravovať, ja som si v kľude robil to, čo som ,,akože,, vedel a mal som svätý pokoj.

Nie sú na teba kladené absolútne žiadne požiadavky, nemáš stres a máš u prdele čo si o tebe kto myslí, pretože sa o teba nikto nezaujíma.

Myslia si totiž, že hovno vieš...takže nie si nebezpečná...no nedá sa tak dlhodobo fungovať...hľadaj si rýchlo lepšiu prácu a hlavne sa orientuj na ľudí, ktorí budú s tebou pracovať.

Mimulus

Ale jasné...padať dokážu už malé deti :)

Ja som myslel niečo iné...niekto nedokáže zatajiť svoju slabosť. Ale nie je to práve môj prípad - ja som takéto niečo riešil ináč :D