Dnešná doba

Príspevok v téme: Dnešná doba
plachta

Má pre mladého človeka vôbec význam v tejto dobre začínať? Idem do maturitného ročníka a zovšadiaľ počujem iba negativizmus, ako sa svet rúti do záhuby, krízy a neľudskosti, žiaden úprimný cit, odhodlanie, odovzdanie sa nejakému poslaniu... A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie? Pre ľudí ako ja (s kreatívnym, humanitárnym zmýšľaním) už tu akosi prestáva byť miesto.. iba podradné práce, ľudia ich považujú za menejhodnotných, kto nevie manipulovať s počítačmi alebo ľuďmi je odsúdený na ťažké pretĺkanie sa životom.. Nemáme istoty, že to nebude ešte horšie.. a na každom kroku, v každej diskusii, všade toľko cynického pesimizmu.. Veď ten nás ničí, nie nejaká kríza. A nie je možné, aby všetky deti a mladí, čo mali nejaké srdce a túžbu pomôcť postupne nenasiakli týmto myslením a stali sa zatrpknutými a podozrievavými. Načo sa všetci navzájom presviedčame o tom, že všetko je zlé, bolo lepšie a bude bezpodmienečne horšie? Akú máme vlastne perspektívu?

p.d.

Anjelik, pekny prispevok. Ja to vidim tak, ze ak som v tomto zivote debil, tak nemam velku nadej, ze budem v dalsom zivote napr. poloboh:DDD

RNG

Nuz musite si konecne uvedomit, ze to "stado" vytvara neochota sa borit individualne s problemami a skupina ludi za oponou, ktorej to vyhovuje, ktora to stado usmernuje a manipuluje aj dusevne v smere, co sa im hodi. A to zacina uz v zakladnych skolach, tj od mala.
Nie je to nic nove, bolo to uz napr aj v starom Egypte, Rime aj roznych stredovekych krajinach, ktore boli vtedy riadene a ovladane slachtou, dnes v takzvanej demokracii sa to robi spoza opony, cez komunikacie, banky, podniky a celu nastrcenu vladu, kde si ludia mali moznost vybrat medzi viacerymi kandidatrmi, ktori sa do volieb dostali len za pomoci sil spoza opony, dnes uz zjednotenych globalne.
No a aby sa ani nahodou ludia nezjednotili alebo mali casu nad situaciou rozmyslat, tak ich treba zaplavit propagandou, filmani, televiziou, hrami pocitacovymi hrami, telefonami s textovanim a samozrejme dokonale zdemoralizovat a stvat jedneho proti druhemu, deti proti rodicom manzelov voci manzelkam, susedov proti susedom staty proti statom. Treba odstranit vsetko co hlasa principy, pod ktorymi by sa masy mohli nedajboze zjednotit ako vieru, moralku, vlastenectvo atd.
No a vysledok je jasny. Kazdy je individualiata, nevedia sa na nicom dohodnut, spolupraca je len pod nasilim, vecne sluby manzelske sa zmenia na docasne, pokial to jednotlivcom vyhovuje,zlocin je len vtedy ked sa sprosto nechas pri tom chytit atd.
Proste je to na zaplakanie...
Ale to bolo v hitorii uz mnohokrat, spolocnost v takom stadiu sa zruti a alebo sa najde system obrodenia vo vnutri spolocnosti, alebo nejake ine narody s inymi myslienkami, zjednotene, si tychto dekadentnych podmania.

anjelik*

Mimino, aby si vôbec niečo prijal, musíš to pochopiť. Inak to nejde. :o)
Aby si v nejakom stave zotrval, musíš mať na to silu. Ak ju nemáš, zlyháš. Sila rastie pochopením. Každý chápe iba toľko, koľko je schopný pochopiť. Ale neznalosť nikoho neospravedlňuje. :o) A to , čo chceš vysvetliť...je jedno, kde si, s kým si a v čom si..dôležité je len to, aký si. Písať mi, že sa to nedá, samozrejme môžeš, ale nič to nezmení na tom, že iná cesta pre teba nie je. Môžeš sa zabiť, môžeš sa odsťahovať, môžeš sa zhuliť...nič to nemení na fakte, že sa narodíš zase a rozhodne nie múdrejší a možno ani len nie do takéhoto sveta, aký je tento. Tak využi svoj čas tu čo najrozumnejšie. ;o)

p.d.

Pride mi to trochu zvlastne riesit to, ci si alebo nie si v nejakom stade, ak nemas pracu...
Duchovno posobi na cloveka, ktory zije v tomto materialnom svete ako absolutne schizofrenicke.

Mimulus

Tak ešte raz:

,,zachovať si sám seba, aj napriek faktu, že žiješ so stádom.,,

Dá sa toto vôbec? Áno dá sa to ale nie donekonečna a ja chcem vedieť čo spraví človek ak už na niečo takéto nebude mať dosť síl?

Mimulus

anjelik*

,,Keď nemôžeme zmeniť situáciu v ktorej sa nachádzame,máme dve možnosti:
Odísť z nej preč alebo ju prijať.,,

preto ma tak zaujíma tá druhá možnosť a veľmi by som prijal vysvetlenie. vopred ďakujem

Sejla

ja som proti tomuto systému celkovo, z celého demokratického sveta mi je akurát tak zle. Čo mám z toho, keď je tu demokracia, keď som v menšine. A že pravda nie je to, čo je pravdivé, ale to, čo odsúhlasí väčšina (nie len teda pri voľbách, ale v bežnom živote).. To už radšej nech je tu komunizmus. Ale nie taký, aký tu bol, možno taký, aký je na Kube. Do politiky nech sa starajú tí, čo sa do toho rozumejú, nie občania, ktorí aj keby sa do politiky rozumieť chceli, nie je im dostupných dosť informácií a v tejto otrokárskej spoločnosti na to ani nemajú čas. Keď si idem kúpiť auto, tiež si nevyberám podľa farby laku, ale radšej si nechám poradiť od niekoho, kto o tom vie viac, než ja.