Má pre mladého človeka vôbec význam v tejto dobre začínať? Idem do maturitného ročníka a zovšadiaľ počujem iba negativizmus, ako sa svet rúti do záhuby, krízy a neľudskosti, žiaden úprimný cit, odhodlanie, odovzdanie sa nejakému poslaniu... A nezamestnanosť. Ako si mám vybrať povolanie? Pre ľudí ako ja (s kreatívnym, humanitárnym zmýšľaním) už tu akosi prestáva byť miesto.. iba podradné práce, ľudia ich považujú za menejhodnotných, kto nevie manipulovať s počítačmi alebo ľuďmi je odsúdený na ťažké pretĺkanie sa životom.. Nemáme istoty, že to nebude ešte horšie.. a na každom kroku, v každej diskusii, všade toľko cynického pesimizmu.. Veď ten nás ničí, nie nejaká kríza. A nie je možné, aby všetky deti a mladí, čo mali nejaké srdce a túžbu pomôcť postupne nenasiakli týmto myslením a stali sa zatrpknutými a podozrievavými. Načo sa všetci navzájom presviedčame o tom, že všetko je zlé, bolo lepšie a bude bezpodmienečne horšie? Akú máme vlastne perspektívu?
Dnešná doba
Co si mal na mysli s tym C. a Metodom?
Napr. vnútornú charakteristiku Cyrila a Metoda :D
Mimulus, depresia je najmä potlacany hnev.
A pracu uz mas?
Este k teme, ja si myslim, ze skoly akoby ucili ziakov vsetko, co im v zivote bude figu platne - to len osobny postreh.
Čo ja viem? Depresie? veď som oficiálne absolútne zdravý - dokonca už mám aj ideálnu hmotnosť :)
Ale ďakujem za opýtanie. Depresia je len znásobený smútok a pokiaľ okolo teba existuje niečo čo ti ho neznásobuje tak je to relatívne v pohode :)
Mozno som hluchy len ja:)
Apropo, ako sa mas Mimulus? Este ta trapia depresie?
Ludom staci aj G-dur, vsak vacsina je hluchych jak delostrelecky pes - vid sup.... .
Že si ty Psy? :D
A ani nebudes vediet, ze je môj:DDD