Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?

Vojtoo

ja si nemyslim ze je vo vesmire aj neziva hmota :)
ked je to jeden cely organizmus, tak ak kamen musi byt "ziva hmota" :)
nieco ako v nas, su "nezive hmoty" (kamene na oblickach? :D )

anjelik*

:o))) No nie je nad to, ľudí aspoň pobaviť, keď už je to inak také nič moc.
Vesmír je jednota živej a neživej hmoty..aby čokoľvek držalo pohromade, musí to držať pokope silou gravitácie. Tá reprezentuje živú hmotu a v nej je potenciál za miliardy rokov vývoja, aby vznikol život. A tam sa aj život začne vyvíjať..až k tomuto stupňu, nazývanému človek a z neho pokračovať ďalej až k nesmrteľným bytostiam...čiže evolúcia a vývoj je za všetkým. A keďže to neprebieha kontinuálne, niekto je popredu, niekto ďalej, miera súcitu zabezpečí aj pomoc pre tých zaostalejších a tak aj sem občas nejaký ten mimozemšťan zavíta. ;o)

dpk1

Hmmm, pri vsetkej ucte k rodicom by ma zaujimalo, co zle konali moje softvery minulych zivotov, ze do tohto aktualneho som vyfasoval tak blby hardware.

Snazim sa sice vyladit software aby slapal stabilne vykonne a uspokojivo....zial bez uspechu, je tu nekompatibilita...je to asi ako snazit sa nainstalovat windows do chladnicky. Hold asi ten osud.

Ze ja som sa nepostavil do vedlajsej rady, ked sa prideloval ten hw...

???

anjelik: telo je hardvér, osobnosť je softvér a duša je elektrina

odkiaľ sa vzal ten hardvér, softvér a elektrina? dajme tomu, že sa človek x-krát predtým narodil - ako a kedy sa však ten proces začal? odkiaľ sa vzala nesmrteľná duša? sama od seba?

Vojtoo

vyska vs zivot, co je tazsie? :P
na vyske ta aspon podrzia, ale v zivote? :D mozno v nemecku s nejakymi 1000eurami meascne hej, ale u nas treba byt opaleny :) inak je zivot narocnejsi nez nejaka VS :D
preot zijem vyhradne zivot :P
nemam rad lahke veci :D

p.d.

Ja by som znovu nezmaturoval, ale vysku by som spravil kedykolvek. Kto sa ma naucit pre Boha 1000 autorov a ich diela?

Deria

no, nejake stastie (z nasho pohladu) tam urcite hra ulohu. prave na to som myslela. teda takto: ides cez prechod, nedas pozor, zrazi ta auto. teraz z toho druheho pohladu: ides cez prechod, das pozor ale aj tak ta zrazi auto. preco? lebo sofer nedal pozor ale on nedal pozor, lebo mu prave zvonil mobil. keby nebol dotycny volal, sofer by bol dal pozor. ten, co volal, bola jeho stastna manzelka, ktora mu oznamila prave radostnu novinu. keby nebola volala, bol by dal pozor. alebo sofer prispal, lebo robil uz 2 tyzdne aj za kolegu a bol vycerpany. keby bol kolega robil, nebol by sofer vycerpany.....atd,atd. vsetko na vsetko naväzuje a nic nevznikne nahodou. to, co sa mi prihodi, je vysledok predchadzajucich rozhodnuti, cinov, umyslov, podvedomeho konania bud svojho, alebo inych. ale su veci, ktore vieme z casti ovladat vlastnou volou a silou podvedomia, ktora dokaze neuveritelne, teda to, co sa vymyka z normalu.