ahoj, co si o tom myslite?
narodime sa, vyrastame a zdrazu zistime co je to zivot, ze niektorí ho maju lepsi iní horsi. Mozeme ho nejak ovlyvnit nasim spravanin? konanim? alebo ucenim sa?
a co aj ho mame vopred predurceny...alebo ako to vidite vy?
Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený?
prezradím len toľko:
ak ti ukážem počítač, a poviem ti, že sa sám od seba poskladal (náhodne a samočinne), a to tak, že všetky súčiastky do seba v najväčšej presnosti zapadajú a počítač funguje, čo mi na to odpovieš?
Ešte stále som nečítala tvoj názor. :o) Čo je život? Čomu veríš ty?
nikto ti to právo neberie :), len riskuješ, že sa môžeš dosť vážne mýliť v tom, čomu veríš a čo si myslíš, že je pravda o živote
Nie, nie je to chyba v uvažovaní. :o) Len neuvažujem nad niečím, čo pre mňa nie je podstatné. Na to mám právo, tak ako máš právo ty pátrať po odpovedi na túto otázku. Ja ju neviem. Len dosť dobre pochybujem, že nájdeš niekedy odpoveď.
prečo to potrebujem vedieť? lebo to je základ všetkého. predložila si hypotézy, ako to mohlo a môže byť, ale pri všetkej úcte k tebe, ani jeden fakt. celá stavba (táto teória) môže pekne vyzerať, ale ak je postavená na vode, zrúti sa. Pozri sa okolo seba - samo od seba sa nič nedeje. Sám od seba vývoj, ktorý predpokladáš, nemohol začať. Tak keď spochybním náhodný a samočinný začiatok vývoja, môžem kľudne spochybniť aj samotný vývoj, tak ako ho ty opisuješ. Predložila si len kopec predpokladov a dohadov :( a ten základ podceňuješ (načo ho potrebujem vedieť). Dosť vážna chyba v uvažovaní.
Presne tak...vytvoril ľudí a pozhadzoval ich dolu, lebo mu išli na nervy a tí väčšinou dopadli na hlavu a máme civilizáciu. :o)
Anjeli su bytosti stvorene, nie splodene...
Na samom zaciatku nebolo nic. Potom prisiel velky tresk a objavil sa prvy duch, ktory letel vesmirom a bol strasne sam. Rozmyslal nad tym, co ma spravit, tak si vytvoril najprv anjelov a potom vsetko ostatne.
Jeden jediný dôvod, pre ktorý potrebuješ vedieť a riešiť práve toto?..pretože netuším, kam by ťa táto informácia mohla posunúť vo vývoji.Ja ti neviem odpovedať, čo bolo skôr, vajce, či sliepka. S niektorými faktami sa proste musíš vyrovnať..ako je napr. tento. Lebo to by sme sa mohli handrkovať donekonečna.
ked nieco existuje, nomoze to byt z nicoho, tj. existovalo to odjakziva. ak neexistuje cas, tak to zmysel dava :)
proste mas fotku, ktora sa vzala vyfotenim objektu, fotka je v relativnom pokoji (nie absolutnom) a pomaly sa hybe, vesmir taktiez, ako starne fotka, starne vesmir.
mozno prisla explozia, (velky tresk?) alebo nieco podobne, co hmotu vygenerovalo, vytvorilo..
proste ako ked vyhodis do vzduchu nieco a vznikne krystal a podobne...
len odkial sa vzala ta pociatocna energia?
proste, rewind na absolutny zaciatok :)
ak neni zaciatok, co ak sme kruh? slucka? ale aj ta sa musela njeak vytvorit, no nie?