Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mary kay - skúsenosti

Misinka485

Ak môžem,chcem podotknúť,že peniaze Vám nevrátia za MK produkty,len vám ich vymenia,čiže sa treba naučiť čítať aj medzi riadkami každé slovo,ktoré povedia. A áno,presne som sa našla v tých z vás ktoré str poradkyne,aj ja som bola ale už mi išlo na nervy to tlačenie do predaja len aby ona mohla mať octaviu ružovú a sklad si robiť a obvolávať...všetky poradkyne majú rovnakú slovnú zásobu takže tak... vyrážly sa mi po roku robia stále...biele boľavé a žiaľ obyčajné tonikum od inej značky mi ich vyčistí aj bez vytlačenia ale MK nie...

cipicu

vy jeb nute kofy na trhu... tak to velmi zaujimave ze ked sa neodlicujem z kozmetikou od mary kay tak zahadne uz nemam jediny problem s pletou :D asi mi jeden gelik a kremik narusili hladinu hormonou odpalili pecen a vyrabali taky hnev v tele ze som mala jebak pri jebaku :D :D booze moj tak vy uz jake chujoviny dokaze povymyslat len aby ste si obhajili tu trapnu kozmetiku :DD do rana citim ze budu jebaky jeden pri druhom lebo ma normalne nasrala ta vasa sprostost a zakomplexovanost :D

zuzi74

Lesminka, v prvom rade, na tomto fore sa neriesi tikanie-vykanie, ale problemy.
V druhom rade, ja som mavala tiez problemy s akne a viem, ze precistenie pecene bol ten najlepsi sposob, aky som mohla ucinit. Zanesena pecen moze byt od liekov, nespravnym stravovanim, chemickou kozmetikou...nemusi to vobec suvisiet s alkoholom.
A po tretie, aj ja som bola kedysi u poradkyne MK, ale ich kozmetika ma vobec nepresvedcila. To, ze si ju skusila, sa az tak necudujem, kazdy z nas robime nejake tie chyby a skusame co nam zapasuje, mna skor zaskocilo to solarium. Je potrebne pouzivat v rozumnej miere slnko, ale rozhodne nie solarium. Vitamin D nacerpame na slnku, ale bez opalovacieho kremu. Staci denne 15 min.

Dodiana

Pani lesminka,skuste si cosi viac tiez precitat z tradicnej cinskej mediciny a uvidite ze vsetko so vsetkym suvisi.aj emocie,vas hnev,je ukazovatelom nerovnovahy hormonov v tele.cize nie som uplne hlupa a nepotrebujem sa obhajovat ako vy,a riesit primitivne tikanie- vykanie.je citit ze vas to nastvalo,a mate pravdu,su liecebne metody hocijake,ale psychika je prvy problem,a robit v zdravotnictve je na energiu velmi narocne.tak MK je len pre zdravych jedincov.

Lesminka

Milé dámy. Ďakujem za vyjadrenie Vášho názoru.Milé od vás, že ste si už so mnou aj stihli "potykať" :).
Hodím do plena jednu básnickú otázku, na ktorú Vám asi aj budem musieť odpovedať, keďže ste zjavne nedostatočné orientované v tejto problematike :). Mojou otázkou teda je "Máte pocit, že deti v puberte majú zničenú pečeň? Máte pocit, že ľudia, ktorí majú vo vašom laickom ponímaní tzv."prepitú pečeň" ( t.j.cirhóza pečene) majú ak akné?
Odpoveď znie nie. Je to preto,že akné je v 99% idiopatické. To znamená, že ani ja ako lekár a ani vy ako laici nevieme zistiť príčinu. Polemizuje sa o hormonálnej aktivite, nedostatku zinku, nesprávnej životospráve atď. To je všetko dokázaný fakt.
To posledné percento, ktoré nám ostalo vyplýva z kozmetiky - preukázateľný dôkaz sú,žiaľ, parabény. Vo farmácií a kozmetickom priemysle sa používajú ako konzervačná látka, ktorá zaručí dlhú trvanlivosť kozmetiky. To zaručuje aj značka MARY KAY. Parabény sa v ľudskom tele môžu správať ako ženský hormón estrogén, ktorý okrem iného podniecuje vznik akné. Preto máte pred menzesom vyrážky a preto pôsobia parabény v MK ako stimul k tvorbe zápalovým vyrážkam. Preto, že každý organizmus je iný - preto každý na túto kozmetiku reaguje inak.
Reagujem ďalej na solárium. UV žiarenie pôsobí protizápalovo,je veľmi vhodné využívať solárium na liečbu akné spôsobeným práve kozmetikou (samozrejme kozmetiku "vysadiť" a používať bezpabarénovú kozmetiku!!). UV žiarenie prispieva k tvorbe vitamínu D,ktorý je kľúčom na dobrú imunitu, zdravú pleť a hlavne pôsobí ako prevencia vzniku osetoporózy.
Podotýkam, že je treba UV žiarenie prijímať v rozumnom množstve, keďže s prichádzajúcim letom to môže narobiť viac škody ako osohu. V nadmerných dávkach môže spôsobiť rohovinatie kožného epitelu(Podotýkam,že ide nielen o uv zo solária, ale aj zo slnka.)
Keďže je zjavné, že UV žiarenie a solárium Vám dámy asociuje len hrozbu, škodu a rakovinu - dopĺňam pre rozšírenie Vášho obzoru jednu informáciu, ktorú ste určite nevedeli a tým je to, že, v medicínskej terapii UV žiarenie používame na liečbu psoriázy a neurodermitídy ako aj na odbúranie porúch citlivosti.
Vzhľadom k vyššie uvedeným informáciám Vás dámy prosím , aby ste nerozširovali informácie, ktoré nemáte podložené. Chodí sem množstvo laikov, ktorí môžu mať pečeň úplne v poriadku a vašimi dotazmi vytvárate zbytočné zmätky. Ak má človek problém s pleťou a akné, je potrebné aby navštívil svojho lekára, zamyslel sa nad životosprávou, prečítať si zloženie kozmetiky, pouvažovať nad dostatočným príjmom vitamínov. Ja som zdravotník, ale som aj človek a aj ja robím chyby- mojou chybou bolo to,že som verila,že moje telo na MK nezareaguje, asi som verila málo. Každopádne podotýkam,že značku nedehonestujem, hovorím len,že pre moju pleť kozmetika nie je vhodná. Ostávam verná vichy. Pekný deň.

Dodiana

Myslim ze solarium nelieci akne,a je velmi vtipne ze to povie " zdravotnik". Koza suvisi so zanesenou pecenou,nie len toxinmi z jedla,ovzdusia....ale aj zo zadrziavanim hnevu.preto sa ucpava lymfa,dobre nepracuje,telo sa nevie zbavit toxinov.Preto nedavajte vinu kozmetike MK,ale hlavne sebe,a mozno nevyskolenej poradkyni co to nevie vysvetlit a robi to len pre peniaze.Skuste pocuvat svoje telo,co chce,kolko coho chce a preco to chce.

zuzi74

Lesminka, pracujes v zdravotnictve a chodis do solaria, lebo to vyrazne pomaha tvojej pleti? Pises, ze ti nasli v krvi zapal z chemie, ktora bola obsiahnuta v kozmetike MK? Poradim ti...precisti si pecen a neopaluj sa v umelom solariu. Ty ako zdravotnicka nerozmyslas, ze tie zapalene vyrazky na tvari su z tej chemie, ktoru mas v tele? To "liecenie" solariom bude len docasne a vyrazky sa mozu opat vratit. Predpokladam, ze do solaria nebudes chodit do konca zivota a neznicis si plet este aj umelym slnkom. Toto naozaj nie je dobry napad na liecenie vyrazok.Okrem toho plet z opalovania starne a solarium by som uz toboz nevolila.

suzzinka

Zaujimalo by ma, prečo ste potom tú kozmetiku vyhadzovali do koša a nekontaktovali spomínanú Martinu Lamošovú, aby vám vrátila peniaze, keď vám tá kozmetika nesadla. Máte na to právo. Je to len o vašej nevedomosti a hlúposti, že ste prišli o peniaze.

lepsie

Ja nechcem tuto znacku uz ani vidiet.Tiez som sa vyhadzala,plet sa mi uplne zapalila.Cely rok som bola sama vyrazka.Moja kozmeticka mi davala plet do poriadku skoro rok!A kolko penazi som za tu dokopy plet musela zaplatit.Martina Lamosova mi kozmetiku predala za nemaly peniaz a ja som ju musela celu vyhodit do kosa!