Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Aha, myslela som, že tvoj príspevok zo 14:17 bol reakciou na mňa..takže aj ty prepáč, zle som to asi pochopila
vacsinu rakoviny moze clovek ovplyvnit svojim zivotnym stylom.
ziadne zazracne vitaminy neexistuju, kto tomu veri, zakryva si oci pred pravdou a je idealnou obetou farmaceutickeho biznisu.
co je pre mna vyhodne, kedze som do tohto odvetvia investoval :))
prepac, ja som si necitala historiu, len som tu postrehla, ze niekto pisal, ze sa dedi. Nechcela som nijako utocit proti tebe, som len povedala svoj nazor a som rada, ze sa v nom zhodneme
Dee takú sprostosť, že životný štýl ako som ho opísala sa dedí, by som nenapísala ani po 48 hod.absencii spánku..ešte raz si prosím prečítaj čo som napísala o 6:43
no, k tomu karcinomu sa neviem vyjadrit, lebo tomu moc nerozumiem. Ja som sa napr. poucila z inych a nepijem a nefajcim, pretoze som videla co to sposobilo v mojom okoli. Ludia, ktori mi boli velmi blizo k srdcu zomreli na rakovinu.
tak potom hovorime o roznych zivotnych styloch:o)
aj tak si myslim, ze zivotny styl v tvojom ponimani sa nededi. Urcite nas ovplyvnia rodicia, ale ked si vezmes, ze vacsina vegetarianov prestava jest maso niekedy v puberte, tak si to vlastne sami zvolia a nepreberaju to od rodicov. Rovnako to plati pre pohyb, alkohol, drogy. Nemyslim, ze je to dedicne.
a myslím, že by bolo chybou nepoučiť sa z faktu, že keď sa niekto celý život napcháva mäsom,pravdepodobne zomrie na karcinón hrubého čreva..
Dee súhlasím,ale to sa asi týka vývoja osobnosti človeka ako takej..to asi veľmi ovplyvniř nevieme, keď najviac na nás vplýva výchova do cca 3rokov a vplyvom výchovy už 4-6ročné deti pociťujú príznaky depresie, tak ako ju chápeme u dospelých.
neviem ako to mysleli ostatní, ale ja som životný štýl v kontexte o ktorom sa bavíme chápala a chápem ako spôsob a výber výživy, pohyb, abstinencia resp. striedme užívanie návykových látok,atd
Napísala to MUDr.Olga Dostálová,CSc volá sa to Jak vzdorovat rakovině..je to v českom jazyku.
výborne, jednoducho napísane,tak aby to pochopil aj laik
mame taky zivotny styl, ktory sme si my vybrali. Kde je napisane, ze ked si vyberiem nieco co je podobne tom co maju moji rodicia, ze je to zle. Bud sme od nich odlisni, alebo sa podobame a to vsetko preto, ze nam to tak vyhovuje.
Zivotny styl nie je o tom kde zijeme. Dovolim si zacitovat Adlera
"Od raneho detstva ludia formuju svoje reakcie, tvoria skusenosti a prostrednictvom svojej interpretacie, skutkov a cielov utvaraju svoju osobnost. Rany zivot v rodine urcuje stadium osobnostneho vyvinu. Avsak kazde jednotlive dieta v rodine utvara svoje vlastne inerpretacie a ciele a z nich formuje vlastny zivotny styl. Tak v ramci vlastnej dedicnosti a objektivneho prostredia individuum v detstve rozvija vzorec a schemu ako zit, adaptovat sa, rozvijat sa, ako riesit problemy a stretavat sa s prilezitostami, ktore zivot prinasa. Tento vzorec a schema sa rozvijaju pomocou tvoriveho procesu, na zaklade subjektivneho hodnotenia a individualneho rozhodovania sa."