Pravda o rakovine - VITAMIN B17

RNG

S tvrdenim ze zivocisne bielkoviny su menejcenne, nez rastlinne nemozem nijako suhlasit.
Uz len z toho dovodu, ze zivocisne su komp[letne, kdezto v rastlinnych je obmedzeny vyber.
Ale z hladiska zamorenia(primarne a sekundarne jedla) a viac skodlivych volnych radikalov uvolnovanych pri traveni masa by som ho znacne obmedzil.

damian

Desatoro onkologickych prikazani.

1 - Odpustis, budes milovat svojich bliznych a zbavis sa stresu a hnevu!
2 - Doplnis si stravu o protinadorovy vitamin B17 (marhulove jadra)!
3 - Vylucis maso, mlieko, vajcia a ine zivocisne vyrobky!
4 - Vylucis cukor, sladkosti a sladene napoje! (rakovina miluje cukor)
5 - Zbavis sa inych karcinogenov! (fajcenie, alkohol, fast food, atd)
6 - Budes jest zeleninu, ovocie, strukoviny a ine plody zeme!
7 - Kazde rano vypijes doma rozmixovany (nie odstaveny) zeleninovy dzus! (cvikla, zeler, mrkva, polovica zemiaku, redkvicka) aspon 4dl.
8 - Budes prijimat velke mnozstvo cesnaku!
9 - Maximalne zvysis prijem vitaminov!
10 - Maximalne zvysis prijem antioxidantov!

damian

Vcera som si precital v anglickej novej knihe @The nutrition Bible', ze rakovina by sa mala liecit striktnou veganskou stravou a pod dohladom lekara. Taktiez je tam jasne napisane, ze zivocisne proteiny su menejcenne ako rastlinne. Inak, ako som povedal, vyrazne som obmadzil maso a citim v tom velky prinos na mojom zdravi.

andie

kosa, netrpis nejakou poruchou osobnosti ? pod nickom kosa tu uz bolo pisane v muzskom, zenskom rode, potom si sa hral/a na lekara, teraz, aby si posobil/a doverihodnejsie, tak mas "svoj velmi originalny tim"..jeden zo zakladnych priznakov schizofrenie..daj si na to pozor, lebo sa ti to moze vymknut spod kontroly. este ti nenapadlo, ze jediny kto tu naozaj gaga si ty ? len tu dookola opakujes tie iste vyroky. to je naozaj vsetko cim vies argumentovat ?? a este musim podotknut olaah, velmi vtipne podotknute o tom, kto musi mat stale pravdu.. :)) a odkedy su otazky nepodstatne v diskusii ?? ved o tom je diskusia, ze sa pytas a diskutujes. mas toho nejak vela popleteneho..

ccc

Mimochodom, rakovina patrí medzi psychosomatické choroby..ALE, nie u každého sa na vzniku novotvarov psychika podieľa rovnakou mierou resp.u niekoho nie..aspoň do takej miery, do akej sa to dá zistiť..A nejaký mudrc bude tvrdiť,že psychika je alfou omegou prevencie rakoviny..škoda reči..
kosa, či sa v tejto debate nazveš kosou, alebo kozou je myslím irelevantné..ale túto tému takýmito príspevkami degraduješ

ccc

Zdravím Vás všetkých
mám veľmi málo času, ale priebežne, čo stihnem si prečítam..
musím reagovať na fakt, že podľa mňa dobrá konštruktívna debata(i keď sme spolu zďaleka nesúhlasili) sa takto zvrhla..
kosa a spol.vyčítate ľuďom, že s vami nesúhlasia, že majú iný názor a silou mocou sa ich snažíte presvedčiť o svojej pravde,prečo ???
nešlo tu o informácie a názor nech si urobí každý sám ???
ak je niekto tak naivný a myslí si, že silou vôle dokáže zabrániť vzniku rakoviny, čí je to problém ?nesvedčí to o ničom inom iba o totálnej nevedomosti patogenézy tohto procesu..ale OK. Myslite si čo chcete,ale neurážajte iných napr.andie..neviem, kto Vám dal to právo !!!
ináč je zábavné(i keď to nemá úroveň), že kurča ide poučovať sliepku..
minule som bola na operácii ženy,kt.mala rakovinu maternice..32roč.žena s 3roč.dieťaťom...si myslíte, že táto žena nemyslela pozitívne ??že nemala radosť zo života ?? a predsa ju to dostalo !!!

kosa

RNDr Gabriel HOCMAN CSc,
napisal knihu STRAVOV PROTI RAKOVINE vydavov vo vydavatelstve UV SZM SMENA v 1989 roku.
Tato kniha dava priebezny pohlad na problem rakoviny z pohladu NELEKARA ale zato vysokoskolsky vzdelaneho odbornika (upozornujeme ze vsetky vedomosti o rakovine su platne pre rok 1989- pokial samozrejme nedoslo k novemu vydaniu).
V nej sa vyjadruje k roznym aspektom vzniku rakoviny,sucasti rakoviny v nasom zivote ( rozne vplyvy sposobene inymi faktormi ako dietologickymi).
V doslove tejto knihy RNDr HOCMAN napisal SEBAKRITICKY ze hoci bol jednym z tych NEVERIACICH predsa len mu zostalo v jeho mysli aspon naznak SKUTOCNE VEDECKEHO PRISTUPU, a tymto pristupom vlasne spoznal ako on ako VZDELANEC bol v podstate ''NEVZDELANY''.
Doslov je aj obhajobov Dr. PETO z OXFORD(GB), kotry v roku 1980 v Polsku na jednom z kongresov roznych vedcov z roznych krajin JASNE OTVORENE(tvrdohlavo) a hlavne VECNE obhajoval pristup k problemu rakovina, pristup DIETOLOGICKY (co ako vieme dnes sice NIE JE JEDINYM faktorom-vid stres zivotne prostredie ekologicke faktory Geneticka modifikacija, ale je ROZHODUJUCIM faktorom v lieceni rakoviny).
Doktor HOCMAN je rad ze sa neznizil k IGNOROVANIU a OSOCOVANIU NAZORU SVOJHO KOLEGU - VEDCA (Dr. PETO z OXFORD Velka Britanija),a ze svojov knihov ( hoci po 9 rokoch! pokusov overoveni, preverovani a DOZVOLOVANI)aspon trochu prispel k porozumeniju vyrieseneho problemu z nazvom - RAKOVINA.