Pravda o rakovine - VITAMIN B17

ciro

damian,
stranku www.jurkovic.sk poznam, no moj dojem z nej je, ze tomuto obcianskemu zdruzeniu ide hlavne o informovanie verejnosti a dalej o zaregistrovanie a nasledne pouzivanie Jurkovicovej metody v praxi. Neviem, ci by boli ochotni sa dat aj na to, co som ja navrhoval. Ak ano, bolo by to cele jednoduchsie, nemuselo by sa zakladat samostatne zdruzenie. Trochu sa ale aj obavam toho, ze ak by toto zdruzenie zacalo pravne napadat ostatnych onkologov, mohlo by sa to nakoniec obratit proti nemu samotnemu a viest k dalsej diskreditacii doktora Jurkovica. Na druhej strane ako spominas toho lekara v Londyne, tak podobny efekt by sa mohol dosiahnut aj na Slovensku. Ak by sa klasicki onkologovia dostali z ofenzivy do defenzivy, mozno by potom prestali napadat ostatych alternativnych lekarov a zacali sa riadit heslom zi a nechaj zit. Co sa tyka dnesnej informacnej doby, tak s tym suhlasim, ludia dnes maju omnoho vacsie moznosti dopatrat sa k informaciam oproti tomu, ako to bolo v dobe pred internetom. Aj napriek tomu si ale myslim, ze pocet ludi aktivne vyhladavajucich informacie je stale nedostatocny. A hlavne u ludi starsich ako 50 rokov je pouzivanie internetu velmi obmedzene..a prave toto su ludia najviac rakovinou ohrozeni. Zvysenie tohto pomeru moze trvat aj desatrocia, pocas ktorych stale budu zbytocne umierat ludia v rukach sucasnych onkologov. Trocha aktivnejsi pristup k informovanosti ludi, ci uz pomocou internetu, pripadne informacnych reklamnych kampani alebo hoc aj spomenutym idenim po krku sucasnym onkologom by tomu celemu mohlo trocha napomoct.

damian

Tato era sa poklada za INFORMACNU ERU, internet atd. ....a preto si myslim, ze prave preto ludia viac sa dozvedaju o pravde a preto viac podporuju prirodne lieky, doplnky, a obracaju sa na pravu medicinu. Len treba dalej pokracovat v sireni informacii a narod sam na to pride. Verim tomu.

RNG

Ciro, Presne tak, ako si naznacil, zdravotny system je ako mafia. V USA ma podiel 16 3/4 % hrubeho narodneho produktu, co je viac, ako polnohospodarstvo, doprava a energetika dokopy.
Maju v rukach vsetky vladne organizacie, napadnut ich je viacmenej nemyslitelne. Zdruzuju sa v 170 roznych organizaciach, ktore disponuju miliardami kapitalu.
Jedine princip demokracie, ktory nemozu celkom potlacit dovoli doplnkovemu priemyslu existovat, cim dostanu jednotlivci vobec moznost sa dostat k roznym prostriedkom alternativy.
Napriek tomu, ze v USA je najviac sudnych procesov, sudit lekara, ze robil to, co 95% ostatnych praktizuje by nepreslo ani prvym konanim.
Na obranu by tam boli reprezentanti organizacii, ktori by bez akejkolvek pochybnosti dokazali, ze tak sa obvykle postupuje a tym by bol lekar ospravedlneny.
Len taki lekari"to dostanu vyzrat", ktori sa spravaju inac=alternativni.
Ale aj ti sa dnes zdrzuju vo vacsich skupinach(stare pravidlo-"v jednote je sila")a doplnkovy priemysel tak isto sa musi organizovat(www.nnfa.org),/ takze dnes je boj velkych skupin proti sebe, povacsine potichucky, za oponou.
Bojuje sa hlavne s ohladom na "vox" tj informovanost volicov. A velmi pomaly doplnky ziskavaju napriek vsetkym masineriam proti podporu ludi. Coraz viac ludi ich pouziva, coraz viac miesta v obchodoch(supermarketoch) ich policky zaoberaju.
Dovod je jednoduchy: pracuju bez bocnych ucinkov.
Kredibilita lekarov je postupne ohrozovana, takze museli siahnut na masove reklamy v casopisoch a televizii(programy, kde je lekar predstavovany ako kladny hrdina=umyvanie hlav), zatial im to este stale pomaha, ale lakomy farmaceuticky priemysel vypusta coraz skodlivejsie vyrobky(patent ma ochranu len 16 rokov, takze sa musia vymyslat stale nove, aby sa odstranila mozna konkurencia, ktora by patentom nechranenym vyrobkom okamzite znizila prudko cenu a tym by sa to farmaceutom nevyplatilo),takze to len popularizuje prirodne prostriedky.
Tiez ekonomia.
Farmacia v svojej lakomosti je coraz drahsia, takze cast obyvatelstva vlastne nema inu moznost, nez obratit sa na lacnejsiu alternativu.
To zbankrotovalo vlastne zdravotny priemysel na Slovensku(nizke zarobky a drahe zapadne lieky), preto sa pre Slovensko eminentne hodia alternativne.
V tom som sa ja snazil napomoct propagovanim a predavanim UCINNYCH davok doplnkov za minimum ceny.
Prerazit s nimi, podobne ako v USA mozem len vtedy, ked ich budem dovazat len ako doplnky potravy, s ich liecivymi vlastnostami by som nepresiel cez system, kontrolovany farmaceutickymi gigantmi.
Ale stare latinske prislovie:gutta cavet capitam-tj aj kvapky vody po case vyvrtaju dieru do kamena, ludia po case poznaju, co je pre nich dobre a nedaju sa "opit rozkom".
Ziadna revolucia, len demokracia a poznanie.

damian

A este jedna vec. V Londyne dlho lieci Dr Ettiene Collebout metodou rovnakou ako Dr Jurkovic (hoci Collebout ma to asi viac vybavene a ma viac moznosti). NIKTO MU NIC NEZAKAZUJE, HOCI O NOM INSTITUCIE DOBRE VEDIA. Vedia, ze by prehrali, keby voci nemu vzniesli akekolvek obvinenie.

damian

Ciro, moja odpoved je jednoducha. Ja som davno rozmyslal, ze by taketo zdruzenie malo vzniknut a taktiez som chcel stvorit dobru informativnu stranku v SK jazyku o tejto problematike. Potom som vsak natravil na iste prijemne DVE veci. Prva: Taketo zdruzenie uz na SK existuje a vola sa Pravo na zdravy zivot. Druha: Aj stranka uz existuje a je to www.jurkovic.sk Je tam informacii zavaznych a je ich viac nez dost. Vlastne to zdruzenie je vlastne vytvorene z pacientov Dr Jurkovica. Nie som pacient, ale pokusim sa tam prihlasit.

ciro

damian, RNG,
presiel som zopar vasich diskusii na tejto stranke a zistujem, ze mate na celu vec sucasnej klasickej liecby rakoviny velmi podobny nazor a postoje ako ja. Viackrat som sa tiez zamyslal nad tym, ako by bolo mozne "bojovat" proti sucasnemu establismentu klasickych onologov a ich monopolu na urcovanie sposobu liecby. Vela uspesnych alternativnych lekarov, pripadne liecitelov, ktori dosahovali velmi vysoku uspesnost pouzivanim netoxickych latok (Jurkovic, Fortyn, Budwig, Rife, atd.) boli touto lekarskou mafiou prenasledovani a v mnohych pripadoch uspesne umlcani. Mna napadla taka jedna vec: vo vsetkych pripadoch boli tito alternativni lekari v obrane a celili utokom zo strany klasickych onkologov. No a mna napadla myslienka: Co tak pouzit rovnaku taktiku proti klasickym onkologom? Tymto denne umiera mnozstvo ludi. Mohla by sa zalozit nejaka nadacia alebo obcianske zdruzenie, ktore by pozostalym rodinnym prislusnikom (len oni maju pravo napadnut liecbu) ponukalo financnu podporu na pravne vydavky za zalobu na tychto klasickych onkologov pre zanedbanie liecby, pripadne pre pouzitie neadekvatnych liecebnych metod s nasledkom smrti alebo invalidity pacienta. Viem, tito klasicki onkologovia su ako mafia, drzia spolu a na sude by jeden druheho podporovali a branili. S velkou pravdepodobnostou by vacsina takychto sudnych procesov bola prehrana. Malo by to ale jeden podstatny a dolezity ucinok - zneprijemnil by sa tymto lekarom zivot a tema neadekvatnosti chemoterapie a radioterapie by sa takto dostala na povrh a pretrasanie. Nadej vzdy umiera posledna a ja verim, ze po urcitom case by sa podarilo nejakeho toho klasickeho onkologa aj uspesne odsudit, ci uz za umyselne alebo nedbanlive sposobenie ujmy pacientovi. Stacil by jeden uspesny pripad, ktory by potom mohol sluzit ako precedens (aj ked slovesky pravny system nie je precedensovy ako v USA alebo UK). Podla mna by sa urcite casom nasiel taky pripad, ked lekar bud zanedbal potrebne vysetrenia, alebo nezohladnil zdravotny stav, vek alebo ine specifikum pacienta a predpisal tazku liecbu. Aj pouzitie chemoterapie alebo radioterapie je podla sucasnych noriem nie vzdy vhodne. No a napriklad na tom by sa mohol postavit pravny pripad. Predstavte si tychto onkologov a ich pocity z vedomia, ze im niekto ustavicne dycha na krk a striehne na ich chyby. Uz mozno len za to by to cele stalo. Co si o tejto myslienke myslite? Ak by sa naslo viacero takych ludi ako vy a ja, mohlo by sa aj po malych sumach vyzbierat dost penazi na pravnikov zalujucich pochybenia tychto tzv, lekarov. Co vy na to?

RNG

Specificky trypsin nie je prave moj najoblubenejsi(teda vlastne jedna sa o pankreatin, z kravskeho zaludka, ktory obsahuje, trypsin, chymotrypsin aj amylazu aj malicko lipazy)

Za prve je lahko znicitelny zaludocnymi kyselinami, za druhe je to nesterilizovany produkt z kravskeho zaludka.
Moja preferencia su rastlinne enzymy,(bromelain, papain,Betain HCl, serrapeptaza,nattokinaza a podobne), ktore nie su citlive na zaludocne kyseliny a su sterilne vyberane z rastlin(a roznych kvasnych kultur-laboratorne pestovanych:aspergilus oryzae a niger, natto,...)

ciro

RNG,
mas pravdu, ako clovek starne, funkcie vsetkych organov postupne zoslabuju, vratane pakreasu, krory v neskorsom veku neprodukuje dostatok enzymov na potlacenie rozvoja rakovinovych buniek. Mimochodom prave kvoli tomu je rakovina pankreasu jedna z najzakernejsich. Pri ostatnych rakovinach zvycajne ake-take mnozsvo tohto enzymu je do tela stale dodavane. V pripade rakoviny pankreasu sa ale zvycajne vsetka jeho produkcia zastavi a preto ma potom aj tato forma rakoviny taky rychly priebeh. Co sa tyka zasobovania tela proteolityckymi enzymami, je preto rovnako dolezite ich nielen doplnat stravou, ale aj podporovat cinnost pankreasu, aby si ich nadalej vytvaral v co najvyssej miere. Rovnako dolezite ale je aj to, aby sa zbytocne neplytvali na travenie privelkeho mnozstva bielkovin obsiahnutych hlavne v mase, vajciach, syroch a ostatnych potravin s vysokym obsahom bielkovin. Na druhej strane ale clovek stale musi jest nejake tie bielkoviny, kedze telo ich potrebuje a aj samotne enzymy vyrabane pankresom (trypsin a chymotrypsin) su same zlozene z aminokyselin, cize stavebnych blokov bielkovin. Odpoved je teda striedmost a vyvazena strava. Dasie faktory, na ktore je potrebne nezabudnut je aj to, ze tieto enzymy su deaktivovane kyslym prostredim. Ak teda aj sa umelo podavaju v tabletach, tablety musia byt obalene ochranou vrstvou, ktora sa rozplynie az v tenkom creve a nie v zaludku (ten by enzymy znehodnotil). Taktiez tieto doplnky je treba brat na lacny zaludok, inak jedlo v zaludku by ich tam "pribrzdilo" a nasledne kysle prostredie zaludka opat deaktivovalo. Dalsim faktorom je aj stav samotneho tenkeho creva. Ak by jeho PH bolo priliz kysle, enzymy (ci uz vlastne produkovane pankreasom alebo umele) by sa v nom opat znehodnotili, pripadne nevstrebali v dostatocnej miere do krvi. Faktorov, ktore tu maju vplyv je tu dost vela. Jednym riesenim ako tieto problemy so vstrebatelnostou obist je vnutrozilove podavanie. Problem je ale v tom, ze jediny v Cesku dlhorocne vyrabany preparat pod nazvom Trypsin Retard, schvaleny tak slovenskymi ako aj ceskymi uradmi pre kontrolu lieciv, sa na natlak urcitych zaujmovych skupin (vsetci dobre vieme asi ktorych skupin) prestal pred par rokmi vyrabat. V sucasnosti si ludia podobny preparat vozia a pasuju z Ukrajiny, kde sa to zatial este stale vyraba, no ktovie ako dlho este bude, pokym aj tam nezasiahnu tie iste vyssie zaujmove kruhy.

RNG

ciro, o tolko viac je teda dolezite si doplnit proteolyticke enzymi, ked nam telo nevyraba dost svojich. Ci uz jedenim surovych zelenin, ci extrakty specifickych z prirodnych zdrojov.
Kedze dnes zijeme dlhsie a pravdepodobnost nedostatocneho vytvarania enzymov rastie s vekom a nasa civilizovana potrava je povacsine sterilna, tj zbavena enzymov(spolu s bakteriami), doplnovanie=obohatenie stravy o enzymi asi nie je az taka zla myslienka?