Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
Damian, v akych davkach sa niacin(B-6) pouziva na schizofreniu?
Ja ho tam mam len ako sucast stress-B.
Myslim, ze to okolo benzenu a salicilovej kyseliny este nijak nie je dokazane.
Co sa tyka kyseliny benzoovej a vitaminu C, to bolo tiez preukazane len v prehriatych hlinnikovych konzervach. Nie je iste, ze sa to odohrava aj v tele.
Ja som za opatrnost a konzervacnym prostriedkom sa vyhybam vseobecne, ale nemyslim si, ze prave tieto miniaturne mnozstva benzenu su kriticka zalezitost pri rakovinach.Nie ze by som ich tam chcel mat!
Vobec, akekolvek umele priemyselne drinky by nemali nahradzovat vodu a ovocie, pripadne ovocne stavy prinajhorsom.(uprednostnujem mrazene pred konzervovanymi, ale najradsej cersto odstavene, resp priamo cerstve ovocia a zeleniny v celku).
Skor by som obvinil tzv. rastlinne oleje, teda to co z nich urobia cistenim, rafinaciou, stabilizaciou a hydrogenaciou. A neskor pri prazeni peroxidaciou.
damian, v inej diskusii ste spominali vodu kaqun. Aky je jej ucinok pri liecbe rakoviny? Dakujem
ale ved kys.salycylova sa nachadza skoro vo vsetkych volne dostupnych liekoch na horucku, zapal bolest, a aj vo forme masti na seboreu u deti a vodicky na stafylokoka na kozi u babatiek, to bezne lekarky predpisuju a tiez aj v brufenovych sirupoch pre babatka! je to mozne??
Tak ako mnohe ine obchody na nete, posielame aj na postovu dobierku.
Hociaky.
Kyselina askorbova je zakladny material, v davkach od 2 gramy vyssie drazdi zaludok a moze sposobit hnacky.
Preto neutralne formy su lepsie(askorbat vapenaty draselny,horecnaty,zinocnaty atd.)
Specificky pre spomalenie vylucovania mocom(kyselina askorbova je mala molekula) vyrobili ester C, kde askorbat vapenary je zviazany do vacsej molekuly, ktora obieha v tele dlhsie a ma vacsiu moznost sa pouzit. Zaroven sa tak da vybudovat vyssia hladina vitaminu C v krvi s relativne mensimi davkami.
Tato forma je vodorozpustna-dostane sa vsade, kde je krv a plazma.
Do tukoveho vaziva (hlavne podkozne, pre spomalenie starnutia koze-dolezita vec pre zeny) treba tukorozpustnu formu=ester C palmitat.
Nazyvaju ho pre to aj "Beauty C".
U mna v obchodoch aj na nete si mozu kupit aj ester C a v blizkej buducnosti dufam aj ester C palmitat.
Tiez lacnu krystalicku formu-prasok kyseliny askorbovej.
Ja ho pouzivam na kyslenie caju, manzelka do kyslych omacok miesto octu a tiez do nalevov na salaty.
oprava, z gum benzoin to prvy vydestiloval Nostradamus v roku 1556
Benzoova kyselina bola izolovana uz v 17 storoci zo zivice(gum benzoic), dnes sa vyraba synteticky z toluenu.
Je plno veci v prirode, ktore su zname karcinogeny. Akonahle je podozrenie, ze je nieco karcinogen(teda v prirodnych produktoch) prislusne ustavy ochrany zdravia to vylucia z vyzivy. Niekedy ale do toho zasahuje politika a ekonomia, a neide to tak rychlo, ako by to malo.
Podobne molekuly su kyselina salicilova, acetyl salicilat(nas znamy aspirin) a ine.
a napadla mi taka blbost:kedze sa ten benzoan nachadza v doplnkoch zdravej vyzivy,ci nemoze byt prirodneho povodu,ale asi nie. no a tiez neviem ci tak reaguje aj s prirodzenym vit, C napr aj ked hned zjem nejake ovocie ci zeleninu,alebo ten ester C ...