Pravda o rakovine - VITAMIN B17

kosa

robbie56,
Linus Pauling robil zaujimave pokusy ohladom toho preco nas organizmus stratil v priebehu evolucije schopnost vyrabat si vlasny vit C. Samozrejme nebol sam. Skoda ze zatial to neni je u nas publikovane aj pre siroku neodbornu-laicku verejnost.

RNG

B-12 v strave je prakticky cely zniceny zaludocnou kyselinou.
Niektore crevne kultury(probiotika) vytvaraju vitaminy B, vcitane B-12.
Ked mas obavy, ze mas nizko B-12, je vyborna forma, B-12 pod jazyk, tam sa vstrebava cez sliznicu rovno do krvi(tzv liposomicke dodavanie) a naozaj nie je drahy(teda u mna).
Ja ho obcas pouzivam, ked mam malo energie.
Teoreticky sa daju robit hladiny B-12 v krvi, ale pochybujem, ze by to na Slovensku bola bezna prax.
Takto mi krabicka vydrzi pri obcasnom pouzivani aj pol roka.
Velky nedostatok B-12 sa prejavuje podobne ako Parkinsonova choroba, traslavka.
Ale je ho treba aj v plno inych procesoch napr tvoreni cervenych krviniek, imunita, vyroba energie a pod.

robbie56

Vdaka za info ... tak podla mna aj ked pijem citronovu stavu s vodou riedenu, ktoru nasledne miesam v ustach so slinami, tak by mal byt podobny efekt, ako jest to cele ...(co sa tyka citrona).
Ostatne ovocie jem cele, no samozrejme banan bez supky :) Az taky vegan nie som :)
Dostatok ovocia a zeleniny mam denne, zatial ma obchadzaju choroby ako chripka a totie veci :)...
Akurat cvikla mi teraz vyzrala kus kozu na rukach po odstavovani ... teraz to vyzera ako pri psoriaze :)
Neberiem ani vit b12, hoci maso nejem, ale ake by to bolo telo, ktore by si nevedelo vytvorit b12 ... to neviem kto sa snazi nahovorit, ze nie ...
Sak ako sa b12 dostane do masa ? Co zvierata vacsinou jedia ?
Ale bol by som zvedavy na mnozstvo b12 v mojom tele ...
Neviete ci to tiez zistuju u nas pri rozbore krvi ? Tusim naposledy som to v krvnych testoch nemal ...

RNG

Vsetko je dnes chemicky "osetrovane"
Citron sa da dobre umyt a oskrabat kefou, co zoberie 95% chemikalii dole. Ale najviac zamorena je zdrava brokolica.A ta sa neda cistit...

kosa

DAMIAN,
ako vieme, citrusove plody su ''chemicky osetrovane'' teda postrekovane pred cestov z producenskych krajin.
takze je jedenie celej kory potencijalne skodlive ci nie?

damian

POZOR, POZOR! JE ROZDIEL MEDZI CITRONOM A CITRONOVOU STAVOU. AK SA NIEKTO ODVAZI ZJEST CITRON, V USTACH SA UVOLNI OKAMZITE MNOZSTVO SLIN S ENZYMAMI, CO SPOSOBI TO ZE CITRON POTOM ZANECHA PO SEBE ZASADITY "POPOL", BLOKUJU SA ZALUDOCNE KYSELINY A TEDA TELO SA STAVA ZASADITYM. PRETO, AJ POMARANCE A INE OVOCIA BY SA MALI JEST CELE, NIE ODSTAVENE. TAKTO TO AAJ ODPORUCA METABOLICKA MEDICINE. OVOCIE JEST CELE A ZELENINU MOZNO ROZMIXOVAVAT A ODSTAVOVAT.

RNG

O citrone to neviem, pomarancova stava sposobuje kyslu krv, to viem, ale to moze byt kvoli cukru, co obsahuje, ale napr visne a jablka sposobuju zasaditu krv.
Procesy v tele su velmi komplexne.
Data co sposobi kyslu a co zasaditu krv su len odpozorovane, bez snahy zistit preco. Zatial...

robbie56

Stastny novy rok v prvom rade :)
Vie niekto, preco sa hovori, ze citron posobi zasadito na organizmus ?
Tato otazka ma momentalne trapi, pretoze citron je silne kysleho charakteru ...
Co ma potom sposobit tu zasaditu reakciu v tele ?
Na viacerych miestach som cital, ze to tak posobi ...
Vie niekto nieco viac o tom ?
Ak hej, pls podelte sa o to :)
Vdaka ...