Tato tema je venovana prispevku v teme 'Den narcisov', v ktorom sa uvadza utajovany vitamin B17. Odporucam vsetkym prezriet si anglicku stranku www.worldwithoutcancer.org.uk
Pravda o rakovine - VITAMIN B17
V USA podobne vyskumy boli robene v Californii uz davnejsie. Canobis(konope)je dovolene vo viacerych statoch pouzivat ako liecivo, pri viralnych, roznych zapaloch a bolestiach a tiez na ciastocnu kontrolu rakovin.
Ale to predsa nie je nic nove, Cancer Institute ma registrovanych vyse 3000 rastlin pomocnych pri lieceni rakoviny a vacsina je z dazdovych pralesov.
co je na tom pravdy? :
BRATISLAVA 6. februára (SITA) - Marihuana spomaľuje rozširovanie rakovinových buniek v organizme. Vyplýva to z laboratórnej štúdie Univerzity v Rostocku. Farmakológovia Robert Ramer a Burkhard Hinz dokázali, že účinná látka tetrahydrokanabinol (THC) zabraňuje šíreniu rakovinových buniek do okolitých tkanív. V ľudskom tele by tak THC mohol spomaliť vznik metastáz. Zo štúdie tiež vyplýva, že vďaka THC vznikajú látky, ktoré spomaľujú v rakovinových bunkách tvorbu enzýmov, ktoré sa podieľajú na poškodzovaní tkaniva. Ako uviedol vedúci Inštitútu toxikológie a farmakológie Burkhard Hinz, ich výskum sa nachádza ešte len v experimentálnom štádiu. Na základe doterajších zistení však dúfajú, že kanabinoidy by mohli byť v budúcnosti doplnkovou liečbou rakoviny. Pre pacienta by totiž znamenala menej nežiaducich účinkov ako chemoterapia. SITA
Amygdalin Induces Apoptosis through Regulation of Bax and Bcl-2
Expressions in Human DU145 and LNCaP Prostate Cancer Cells.
Hyun-Kyung CHANG, Mal-Soon SHIN, Hye-Young YANG, Jin-Woo LEE, Young-Sick KIM,
Myoung-Hwa LEE, Jullia KIM, Khae-Hawn KIM, and Chang-Ju KIM*
Department of Physiology, College of Medicine, Kyung Hee University; #1 Hoigi-dong, Dongdaemoon-gu, Seoul 130–701,
South Korea.
Received September 8, 2005; accepted March 1, 2006
tiez mi to bolo na smiech jak mi povedali nemci co v tom boli nazivo, ze na nich poliaci hnali na konoch...:)
aj sme sa smiali trosku ale potom sa mi trebalo zamysliet a vyslo na to ze ti poliaci to mali vtedy riadne popletene...
:-)))
ifka,
ja tiez ked som pytal jednej profesorky rustiny ( sa tak vsetky nazyvaju cooo?) ze ako rozpravam tak povedala ze lepsie jak polski lacniaci....( tak potom myslim jak oni rozpravaju...nuz ale ved poliaci v 1939 utocili proti nemeckych tankoch na konoch...)
Spasiba Sťopka-koska:-))ale nieco mi za tie roky do hlavy natlkli,lebo na rodinnom stretnuti som sa medzi asi sto ludmi dohovorila jedine s tymi,ktori studovali rustinu.a to som ju nepouzila dobrych 20 rokov.spomienky mam na skolu take,ze ked bola prva rustina,vzdy sme blicovali s neskutocnymi vyhovorkami.teraz sa na tom smejem,ale vtedy som mala ozaj vietor z toho:-))
ifka,
a preto aj v podstate malo ludi ovlada moskovsky jazyk nakolko je to umelovytvoreny jazyk.
ifka,
hehe, ludia na SK si myslia ze sa ucili rustinu hehehe.
to co kedisik ucili nebola rustina ale moskovsky dijalekt hehe.
pozri si stare napisy v rustine a tam si vsimni ze rustina pouzivala (a pouziva ) ''I ci i'' zatial co moskovsky dijalekt sa I ci i zbavil a to z vylucne svetonazoroveho dovodu.
ale inak NU CHARASO, NATASO!