Mam velmi problemovu 13-rocnu dceru. S jej otcom sme rozvedeni, momentalne je uz tretikrat v base.
Trva to asi rok. Je drza, arogantna, nepocuva. Najprv som myslela ze su to pubertalne excesy, ale prerastlo do väcsich problemov.
Odchadza z domu kedy sa jej zachce, trikrat sa stalo, ze neprisla domov 2 dni. Pred mesiacom som ju pustila spat ku kamoske a o 3:00 ma zobudili policajti s tym, ci mi doma niekto nechyba. Nasli ju v meste vzdialenom 40 km, ako sa tula s nejakymi znamymi. Velmi ma oklamala.
Casto pocujem, ako sa casto zdrzuje v inych obciach a v okresnom meste. Fajci, uz zacali s jej partiou aj s alkoholom.
Mne vykrikuje, ze uz nie som jej matka, ze smrdim, som napita a fetlá...
Teraz nebola 3 dni v skole, mala vysoku horucku. Hned nato v sobotu utiekla a vcera som volala policajtov. Nasli ju v susednej obci, kde spala - neviem. Policajti ju uz poznaju, co je to za \\\\\\\\\\\\\\\"firma\\\\\\\\\\\\\\\" a narovinu som im povedala, ze ju zbijem remenom jak hada. Neviem uz inak ako si s nou mam pomôct. Myslela som, ze sa tej bitky zlakne a aspon na cas sa ukludni, ale dnes sa zas vybrala von, drzo oznamila, ze o deviatej je doma a ja jej rozkazovat nebudem, lebo pre nu uz niesom jej matka. Jej posledne vyjadrenia na mna boli \\\\\\\\\\\\\\\"bodaj by si skapala\\\\\\\\\\\\\\\" a skap!!!
Neviem uz co mam robit, zvazujem jej umiestnenie v nejakom napravnom centre, ine riesenie sa mi uz zda pre nu slabé. Podla policajtov by som to mala cim skor vybavit, lebo v pätnastich mi necha decko doma a ona utecie.
Nepomaha rozhovor s nou ani nic, ona ma vôbec nerespektuje a vlaste ani nikoho. V izbe ma bordel jak v tanku, nic nerobi, ucit sa jej nechce... len strasne papuluje a huci a uraza ma. Nieco také ze zarazené vychadzky ona vôbec nepozna. Robi si co chce. Neviem, ci sa mam o nu bat, ci sa jej nieco nestalo, alebo kade sa vôbec tula.
Co mam s nou robit? Ako sa z nej da spravit normalne 13-rocne dievca? Ako u nej docielit, aby sa spamätala?