zdravim mam pasomnicu... teda ta potvora zo mna vylieza uz 3-ti tyzden, ale stale mam tie iste priznaky ako keby to bolo zive ... a v bruchu citim na tom istom mieste pohyby... neviem, ci je to uz mrtve a iba doznievaju problemy s mrtvym parazitom alebo je este zivy... uzil som praziquantel dokopy uz 12 gramov este ma caka 6.... plus este vermox... staci to?? lebo uz to trva dlho... dakujem za odpovede
Pásomnica
odpovedam, dakujem,
tie pohyby urcite nie su plyny, tie totiz na tejto strave nemavam takmer vobec len vynimocne. Ale idem si to teda odsledovat. Je to take vydutie hned ako si lahnem na pravej strane brucha len tam. Vyduje sa pohmyri a este raz sa vyduje a koniec. To plyny nerobia, som si ista. Oni tak cestuju.
V stolici som si ziadnu ryzu nevsimla. Enzymy beriem vo velmi vysokych davkach uz nejake 2 tyzdne s prestavkou malou. JE v nich bromelain v celkom velkom mnozstve. Ananasov jem dost a aj tie stredy tie pomixujem. Tak bodaj by si mala pravdu. ALe co ten pohyb moze byt???
tony, mozno po tej kolonoskopii bola ona taka vystresovana, ze cast odlucila, kvazi sa stiahla, preto ten kusisko odisiel. ale inak, bezne vypusta clanky, ktore si vygoogli, ako zrnka ryze na povrchu stolice, alebo take v strede chude a na okrajoch sirsie, svetlej az slaboruzovej farby. ak toto nevidas v stolici, tak ju pravdepodobne (uz) nemas. taka dlha moze byt obcas aj skrkavka, mozno mas tie, ake ine testy ti na pasomnice robili, okrem krvy? ale zas, ak ti pomohol niclosamide, tak asi to bola pasomnica, lebo na skrkavky by nemal efekt, a ak sa ti zlepsili vysledky, tak to bola spravna diagnoza. a skus nejest nic mliecne a masove, to vyzivuje pasomnicu a co najviac zarad do stravy veci, co nelubia, to je dobre aj ako prevencia, minimalne do dalsej kontroly by si to mohol, nech sa nejake pripadne vajicko neuchyti a ak, tak nech skape.
gofruit, ak si vitarianka, tak si myslim, ze pasomnicu mat nemozes, uz davno by skapala pri takej pre nu nevyhovujucej strave. sice som citala o joginoch, ktorych pri dlhodobom poste len o vode opustali rozne cervy, ale mozno je to len urban legend, osobne nepoznam ziadneho jogina ci cloveka, co absolvoval uplnu 40dnovu hladovku. ale pre pokoj duse, mozes si spravit napr 5 ci viac dnovu kuru len o surovom ananase (dolezity enzym bromelain, co nici pasomniciu bielkovinu), tekvicovych a melonovych jadierkach - to pasomnice tiez neznasaju. ja si inak nemyslim, ze ludia maju cervy bezne, mozno rozne prvoky a take veci zo svojho zivotneho stylu ano, ale iste nie je bezne mat velke cervy. aj teraz je v cesku skandal s pasomnicami z tataraku, tak ked taka nakaza je, aj sa vcelku lahko odhali. alebo si este daj spravit krvne testy a moc, ak budes mat v poriadku hodnoty ako IgE, CRP, sedimentaciu, ziadnu anemiu, tak pasomnicu ani ine velke parazity nemas (jedine, ak by ich imunitny system nezaregistroval, co pri velkej pasomnici pochybujem, to sa tyka skor roznych malinkatych vnutrobunecnych parazitov ako borelioza atd.)
ten pocit pohybov v bruchu, to kludne mozu byt plyn, nemusi ti nieco dobre travit, napr. mozes mat docasne oslabeny nejaky organ (stravu mas sice zdravu, ale na telo vo velkej miere vplyva aj psychika). ja mam tiez take pocity obcas castejsie, obcas menej a ked som spokojna, tak uplne minimalne. mne zacali taketo zvuky v bruchu po jednom hnusnom antidepresive, od prvej tabletky mi strasne skrkalo v zaludku, ale sprosta som ich brala 2 roky, postupne sa to skrkanie dostalo aj dalej do brucha. no myslim, ze mi uskodili tie lieky, nejaku funkcnu poruchu to vyvolalo, tak sa teraz snazim co najviac regenerovat zaludok a creva a myslim, ze sa to uzdravi.
Ahoj.
pravdu povediac nič nevideli. pre mna to bolo prekvapko lebo nič take som nečakal aby so mna vyšlo po kolonoskopii. no bol to članok asi pol metra dlhy a priesvitny ako bužírka so silikonu.
V krvy som mal vysoke hodnoti zapalovych hodnot ako aj alergickych primar povedal ze su to prejavi v prípade pasomnice.
Stolica je raz tuha teda nedá sa vytlačiř a inokedy som ledva dobehol na WC. no a samozrejme stale som mal nutkanie na záchod.
Dnes je to v poriadku zatial no uvidíme po 3 mesiacov zatial prešiel mesiac a mam pocit že budem musiet lieky užit ešte raz a drzat dietu.
Samozrejme že mi ešte ku všetkomu indikovali alergiu v podobe astmi no najviac ma však trapi alergia na pšenicu ako aj na papriku a všetky druhy orechov - bolo povedane ze tieto alergie mi privodil tento parazit.
Ako sa prejavuje pasomnica?
Moze byt ze ked si lahmem ma chrbat tak citim pohyby ako ked dieta sa v brusku hybe? No lebo mne sa na pravej strane vyduva a creva to nebudu. Tak sa vyduva ako ked ma dieta kopalo alebo sa pemiestnilo a vydulo nozicku ci rucicku.
Dr Hulda Clark spomina , ze vysoke davky, narazove az 3-4 gramy(podla vahy) CoQ-10 dokazu nejakym cinom znicit pasomnice v crevach, mechanizmus nie je znamy ale ludi, co im to pomohlo je dostatok.
Vtedy pouzivala este praskovu formu CO Q -10, nie ovela ucinnejsiu ako ubiquinol.
Verte alebo neverte, mnoho ludi tvrdi, ce morske usadeniny z mikrozivocichov(diacetomos earth) tak isto precistia creva od roznych parazitov, vcitane pasomnice
Totiz pouziva sa to bezne proti hmyzu, proti parazitom u zvierat, ale zahadne o ucinku pre ludi sa mlci
www.richsoil.com
viac na www.earthworkshealth.com
Osobne to nepoznam takze to nemozem odporucat, ale za zmienku to tu stoji.
Odpovedam co hovoris na to ze koenzym q10 zabija pasomnice? Vraj vo velmi vysokych davkach. Stretla si sa s touto info?
neuvidia ju, lebo odijde
www.youtube.com
do vrchnych casti tenkeho creva.
v hrubom ako na videu ostane malokedy, to je zlyhanie prirody.
nema 6 metrov aby trcala az do hrubeho, to ojedinele, vacsinou 1-3. ked su creva prazdne, stiahne sa este viac, scvrkne sa.
zo 100 pripadov si ju vsimnu mozno tak v 5, ked z nejakeho dovodu zlyha a nevyciti hrozbu.
tony, a ako sa ti to prejavovalo, ake prejavy na stolici mas, co tym myslis? vidis clanky ci co konkretne? a aj v krvi, ktore hodnoty mas mimo normalu? velmi ma to zaujima. a na zaklade coho ti na infekcnom urcili diagnozu? robili ti krvne testy, nejake vytery alebo ako?
a ano, protokol proti pasomniciam, ktory ma zabrat, je 7 dnovy, berie sa niclosamid prvy den 4 tablety naraz a potom po 6 dni dve tablety. a po skonceni posledneho dna o hodinu vypit napr. glauberovu sol. ja som ho absolvovala takto ale nic som nemala v stolici potom. no tiez mam problemy s bruchom, ale skor take, ze mi stale skvrka v crevach. ale ja mam v krvi vsetko v poriadku, tak mozno nemam toto.
ps: nepochopim, ako ti nemohli na kolonoskopii vidiet pasomnicu. sice je v tenkom creve, ale ved je dlha, tak cast iste je aj v hrubom. jedine, ze by ti len vtedy bola zacinala rast v tele, a tak bola este malicka v tenkom
mam otazočku . ako dlho musi byť parazit v tele aby sa tieto prejavy ako tuna popisuješ prejavili. daju sa odsledovať aj bez CT vyšetrení alebo je nutnosť odhalenie barzita v tele mimo čriev nutne toto vyšetrenie? stale u mna nie je v poriadku krvný obraz aj ked podstatne sa upravil oproti stavu pred pol rokom je to skoro v normach. Len je tam stale to ale?
Pred rokom som o takomto čase pre bolesti brucha a nafuknutie absolvoval kolonoskopiu ako aj gastro mal som zapal žaludka v oblasti vystupu do pankreasu čo sa mi upravilo poliečbe. v den ked som bol po kolonoskopii som na WC spozoroval priesvitny članok ako bužírka na moju smolu som ho splachol vobec ma to neiritovalo no po otázkach na infekčnom mi to došlo čo to bolo . po kolone a liekoch proti hemeroidom ktore ma v čreve každy človek sa mi stav upravil na pol roka. po pol roku nastali problemi znova na čo som skončil už na infekčnom tam mi určili diagnozu a myslim že spravne užil som davku liekou dva krat po mesiaci a zatial som sa mal fajn. posledny týždeň na sebe pozorujem znova prejavy pri stoli ako počas začiatkou pred bolestami brucha. znova objednavam lieky a tentoraz dva razi take mnostvo aby liečba trvala 7 dni aj s prvotnym velky vstupom 4 tabliet no a planujem každy den po dobu 6 dni rano užiť po dvoch tabletach. dufam že to dopadne u mna v pohode. samozrejme že sa o tom poradím na infekčnom už tento pondelok.
tony, ten yomesan je presne ten niclosamid, len to je jeho obchodny nazov (tej ucinnej latky), egyptsky niclosamid sa vola yomesan a je vraj najucinnejsi z tych co su na trhu. a vacsina ludi pri pasomnici vyrazne chudne, ale presne, su aj vynimky, co prave ked maju plno parazitov tak priberaju, z dovodov co si napisal
a praziquantel sa berie preto, lebo rozpusta a likviduje cysty, niektore pasomnice (bravcove - taenia solium) totiz nie su len v creve, kde najlepsie ucinkuje niclosamid tym, ze nici jej hlavicku a tym skape cela (co staci napr. na hovadziu, psiu, macaciu ci rybiu pasomnicu), ale moze vytvarat cysty v tele, najma v mozgu a centralnej nervovej sustave, ak ich je privela, tak je to vazny a zivot ohrozujuci stav, ak menej, tak sa prejavuju napr. len obcasnymi epileptickymi zachvatmi ci priznakmi podobnymi skleroze multiplex. dokonca sa obcas zamienaju s tumormi na CT a az pri operacii sa zisti, ze to je vlastne zapuzdrena potvora