Operacia stitnej zlazy

annika

Zdravim, má niekto skúsenosť s operáciou štítnej žľazy na Antolskej v Bratislave prosím? Ďakujem za odpoveď.

ivetask

ahojte caka ma operacia stitnej v pondelok a chcela by som vediet ako ste sa citili po zakroku a aka je velka jazva budu ma operovat v BA na Antolskej poprosim neake skusenosti vdaka pekny den

Lenka376

Ahojte, pred 3 mesiacmi mi odvobna nasla hrcku na krku poslali ma hned na sono kde sa zistilo ze je o uzol na SŽ, mala som do toho anginu cize to bolo o dost vacsie poslali ma z DK na lepsie oddelenie do BB kde mi spravili biopsiu (negativne) a pani endokrinologicka ma nechala na porozovani asi 2 mesiace. Ked som si pozerala fotky tak som nasla ze ten uzol mam na krku uz asi rok a pol a nikdy mi nerobil nejake problemy ani s prehltanim ani s dychanim.. uzol som mala velky 60mm a po kontrole ktora bola pred tyzdnom sa mi zmenšil p 20mm, celkom mi odhlahlo, stitnu aj hormony mam v poriadku len cely lavy lalok je vyplneny touto strumou, endokrinologicka odporuca operaciu a dala mi 3 moznosti Lubochna, Ruzomberok alebo Dolný Kubín? Ake mate skusenosti s tymito nemocnicami? Ako dlho ste boli v nemocnici pred a po zakroku.. ďakujem za info :)

mia 017

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či má niekto po operácii štítnej žlazy poškodené krčné svaly. Môj krk po operácii vyzerá tak hrozne, že z toho mám depresie.

PatkaK

Dobry den. Chcem sa vas spytat, kto z vas uz absolvoval operaciu stitnej zlazy vo vojenskej nemocnici v Ruzomberku? Aky je tam personal? Ako dlho ste tam boli? Platili ste nieco za operaciu a pobyt v nemocnici, ked vas tam poslal vas lekar? Dakujem za akekolvek odpovede.

sona12323

operacia stitnej zlazi .Desom bola v nemocnici v Bratislave a povedali mi zemam ist na operaciju .Ale stasne sa bojim .Budumi operovat stitnu zlazu . Mozemi niekto poisat celi postup .Operacije a po operaciji.

Uzlicek

Ahojte.. Pisem Vam moju cerstvu skusenost, snad niekomu pomoze. Minuly rok v lete som si vsimla hrcu na krku, ktora sa pohybovala ked som prehltala a zaroven som citila mierny tlak v krku. Netrvalo dlho a na endokrinologii mi potvrdili uzol vo velkosti neco cez 2 cm. Robili mi histologiu a to viacero(ihlou pichnu di uzla a vysaju par buniek). Prva bola bohuzial nepriekazna, lebo odobrali z uzlu viax krvy ako buniek a druha bola tiez trosku problematicka, no z toho co odobrali, sa nic zhubne nepotvrdilo. Vysledky hornonov v poriadku. Rozhodlo sa pre pozorovanie. O necely polrok na kontole sa ziatilo, ze uzol narastol aspon o polcentimetra, ze sa uz dalej necaka a budem operovana. Operacia sa mi bohuzial 2krat presuvala ( 1.krat antibiotika.. Chora som bola a 2.krat pre zlomeninu nohy). Rozhodla som sa pre operaciu v Ruzomberku, kde ma aj zoperovali koncom juna 2017. Operoval ma pan prednosta chirurgiep, vrelo odporucam. Ako kazdy som mala pred operaciou strach a respekt, ale kedze sa mi operacia tak nestastne presuvala, uz som sa ajm tesila ze to bude za mnou. Po operacii som citila drazdenie v krku, trochu ma dusilo a rozpravala som chraplavo, ale to preslo. Uzol pri vybrati bol okolo 3cm velky a odobrali mi isthmus (mostik, na ktorom lezal uzol) a cast laveho laloka. Bolest prvy tyzden ako pri silnej angine, tazko sa prehlta, dviha hlava pri stavani z postele (pomahala som si rukou skoro 2-3 tyzdne). Jazva na moj vkus velmi pekna( momentalne natieram contatubex) . Co sa tyka personalu, som spokojna, ak by som musela opat ist na operaciu - Ruzomberok. Momentalne som cca 1 mesiax po operacii, rozpravam normalne, prehlta sa fajn a uz aj pri kichani a zivani krk menej boli. Obcas citim miernu bolest a tahanie v krku, ale vraj je to ok. Setrim sa, nemam dvihat tazke veci. Vysledky biopsie dopadli dobre- folikularny adenom co je nezhubny nador (super, ale som rada ze je von, lebo casom by sa mohol zvrhnut na cosi horsie). Vysledky hormonov mam zatial tiez fajn, snad to tak oatane.
Kazdemu co ho caka operacia stytnej zlazy prajem vela stastia, nech to dobre dopadne.. A hlavne sa snazte udrzat co najviac v klude a nestresovat, potom to ide lepsie. Drzte sa☺

klaudi00142

Ahojte. Chcem sa opýtať ,či má niekto skúsenosti s operáciou štítnej žľazy. Mne našli na ľavom laloku uzol ,ktorý sa zväčšuje a robí mi problémy pri dýchaní a a už aj pri prehĺtaní . Von mi vraj ide len jedna strana a chcem vedieť ako prebieha tá operácia , lebo nikto v mojom okolí ju nepodstúpil . Mám z toho nenormálny stres a aj keď idem až o 2 týždne už teraz mám nervy.

felisa

Rusalka , ty si sa pytala na operaciu v Kosiciach, chcem sa ta opytat ci ju uz mas za sebou a ci si teda bola v Kosiciach. Olivienka ty si zas bola v Dolnom Kubine, vsetky tie predoperacne vysetrenia sa robia tam?

GP

PeťoH - veľmi pekne ďakujem za Vaše informácie ohľadom operácie šž. Ja mám tak isto strumu v pravom laloku, ktorá neustále rastie a momentálne má už viac ako 30 mm. Absolvovala som aj dvakrát biopsiu /neg./. Moja endokrinologička aj tak odporučila operáciu - odstránenie pravého laloka. Bola som to konzultovať aj v NEDU v Ľubochni, kde následne po odbere krvi a sono p. primár taktiež navrhol operáciu, pretože sa ten uzol bude naďalej zväčšovať a začne spôsobovať problémy pri prehĺtaní. Nemusela som ani veľmi premýšľať a rozhodla som sa pre operáciu. Objednala som sa do Dolného Kubína a nastupujem 9.augusta. Strach a obavy určite mám, keďže som si prečítala veľa príspevkov od pacientov, ktorí túto operáciu absolvovali a mnohí majú negatívne pocity a zážitky. Ale na druhej strane, ak by som sa nerozhodla podstúpiť tento zákrok, denne by som žila v neistote, čo ak...
Bude vďačná za každé info od ľudí, ktorí boli na operácii v Dolnom Kubíne.