Operacia stitnej zlazy

PetoH

Ahojte. Som necely mesiac po operacii SZ. V OUSA na Heydukovej v Bratislave mi odstranili pravy lalok (lobektomia), na ktorom som mal nodoznu koloidnu strumu o velkosti takmer 50 mm. Na operaciu som cakal nieco vyse mesiaca. Hospitalizovali ma v utorok, v stredu ma operovali a v piatok rano ma pustili domov. Hlasivky vdaka Bohu v poriadku, rovnako hladina vapnika. O tyzden vybratie stehov a definitivne vysledky histologie. Asi najneprijemnejsie su prve tri-styri dni po zakroku. V den po operacii iba infuzie. Na druhy den tekutiny a kasovita strava. Bolest bolo citit pri prehltani a otacani krkom. Aj ked asi kazdy pripad je individualny, treba pocitat v priemere s 10-14 dnami, kym sa organizmus vrati do normalu. Neviem ako inde, ale v OUSA v Bratislave robia lobektomiu tak, ze pocas operacie urobia predbeznu histologiu a v pripade maligneho nalezu odstrania pre istotu aj druhy lalok. Tym sa znizi riziko opakovanej operacie, ak by definitivna histologia po zakroku nedopadla dobre. Pri opakovanych operaciach je totiz vyssie riziko komplikacii (poranenie hlasivkoveho nervu alebo pristitneho telieska ci pomalsie hojenie). Nehovoriac o tom, ze opakovane operovat nemozno hned, ale spravidla po 2-3 mesiacoch. O to neskor sa moze zacat zaistovacia liecba radiojodom. Po kontrole u endokrinologa som mal hladiny hormonov stitnej zlazy sice v norme, ale TSH uz bolo hranicne (co znamena, ze stitna zlaza ma vycerpanu kapacitu tvorby hormonov, a ze ich produkuje na hranici moznosti), takze mam predpisany Euthyrox 25. Na zaver len tolko, ze operacie sa netreba prehnane bat. Na druhej strane netreba zakrok podcenovat a odporucam zverit sa do ruk skusenemu odbornikovi, najlepsie onkochirurgovi, ktory SZ pravidelne operuje a na pracovisku, kde maju pristroj na detekciu hlasivkoveho nervu, aby pri jeho preparovani nedoslo k poraneniu. Aj ked vacsina tychto parez sa do niekolkych mesiacov zahoji, v niektorych pripadoch mozu nasledky (chrapot) zostat na cely zivot. Na lepsie hojenie jazvy sa odporuca Heparoid, Contractubex alebo predrazeny Dermatix, pripadne nesolena domaca bravcova mast.. Drzim palce..

Kaldesdom

Ahoj, ja som trpela podobnými problémami. Mala som problémy so štítnou žľazou čo mi ovplyvnilo fakt, že komplet všetko skoro. Keď to dospelo do štádia, že som mala ísť na operáciu, začala som hľadať iné riešenia. Došla som k rôznym doplnkom, radám, výžive. Nakoniec som skúsila produkt čo sa volá Olejovita. Síce to stojí dosť veľa, no v tom zúfalstve som si povedala už že buď alebo. Brala som každý deň polievkovú lyžicu, a po dvoch mesiacoch na kontrole bolo viditeľné zlepšenie stavu. Odvtedy prešli už dva roky, ja to beriem pravidelne a som v poriadku. Chcem ti týmto poradiť, fakt odporúčam toto vyskúšať. Dnes to berie už aj moja starká, ktorej to totalne znížilo cholesterol a upravilo tlak plus cukrovka. Takže moja rada len toľko. Keby si chcela tu máš odkaz na ich stránku www.olejovita.sk ahoj a prajem hlavne veľa zdravia!

operacia

Som po peracii SZ mesiac. Bola som operovana v OUSA BA. Operacia prebehla bez problemov. Vyber stehov spolu s histologiou 10 dni po operacii. Na samotnu operaciu som cakala 3 masiace. Toto bolo velmi neprijemne obdobie. Hlasivky od operacie su stale zachripnute i ked sa to mierne zlepsuje. Rez na krku je maly ale tvori sa mi nad nim kozny previs co je dost neesteticke. Snad sa to este casom upravi. Hrdlo v mieste rezu jena dotyk citlive. Prehltam s miernou bolestou v oblasti pod jazykom.

Vejus

Ja som 7 den po operacii v Ruzomberku a mozem len odporucit. Velmi spokojna s personalom a lekarskym timom neviem este ako sa budem citit ale zatial spokojnost. Dakujem vsetkym ktory sa o nas starali.

Lubena23

Ahojte reagujem na otazku ohladom dr. Kavecanskeho. Dnes som 12 den po operaci stehy su von dren tiez operoval ma v Humennom. Cely personal uzasny na to ze som bola prvy krat v nemocnici citila som sa skor ako v hoteli. Mudr. Kavecansky je velmi velky odbornik patri k europskej spicke co sa tyka operacii krku a hlavy. Mierne bolesti som mala prvy den a trochu aj v druhy. Zakrok prebehol rychle a ziadne komplikacie som nemala. Jazva uplne malicka robena v koz ej riase take aj po zahojeni ju takmer vobec nie je vidiet :) nelutujem toto eozhodnutie a volbu operatera :) Z vlastnej skusenosti viem kedze s dr. aj pracujem ze je velmi trpezlivy a naozaj spravi aj takmer nemozne ak ide o zdravie pacienta :)

Cica

Dobry den, prosim uviedol by mi nieko informaciu ohladne operacie celej stitnej zlazy, mam byt operovana v Bratislave - Ruzinove? A prosim uviedli by ste aj nejakeho odbornika v tejto nemocnici?

11alena2

Ahojte. Chcem sa vás spýtať po akom čase po operácii sa vám váš stav s hormonami a pod. ustálil? Ja som bola na operácii keď som mala 16 (vybrali mi ju celú) a teraz mám skoro 20 a hormóny sa mi stále kolíšu, váha rovnako (za týždeň je to hore-dole aj5kg) a o ostatnom radšej ani nehovorím. Lekárka vravela že zväčša sa to po roku ustáli ale v mojom prípade asi nie :/

deny431

pre ivuna : pán doktor Vladovič je profík vo svojom odbore, v BB robia dokonca neinvazívne (čiže malý rez), môžem ho len odporúčať :)

Allys

Dobrý deň. Absolvovala som vyšetrenie u endokrinologičky. čaká ma biopsia, nemá niekto informácie či to nebolí, prípadne ak ste boli operovaný v nemocnici Košice - Šaca, aký bol zákrok.

Ďakujem.