Maslo ci margarin?

ansy

no, to uz sa clovek citi zodpovednym ako za svoje babatka :) a ked sa este zacne s nimi rozpravat, tak to je laska na cely zivot :)
prva vec co ma caka, je pozhanat semienka. idem spisat tie, co uspesne naklicujes ty, a v pondelok pobezim do obchodu.
a potom salatik pokvapkam olivovym olejom, aby som sa drzala temy :)

lost

Myslim ze filter by skodit nemal, mozno skor pomoct :)

A hej, ak mas na to chut, kludne mozes aj klicit :) myslim ze je to jedno, niekto preferuje tak, nie som si 100% isty aky je tam rozdiel, asi len ten, ze zasadanie-metoda je dlhodobejsia (az 3 tyzdne) a menej narocna..

No ktovie napr ze co vsetko je v tej pode, i ked mala by byt cista, ale jeden nikdy nevie :)

A myslim ze sa da aj hydroponicky, lenze nie som si isty, ci netreba potom nejak dodavat ziviny a podobne v inej forme..

Ale ak ti pasuje klicenie tradicnou formou, tak pohoda, kludne aj tak :) vysledok je myslim ze asi aj rovnaky :)

Ale ta chut!!! no mnamky :D kazde rano pozeram na tie moje a tesim sa ked povyrastli o par milimetrov :D

ansy

zina, on sa neprejedal,naviac vzdy sportoval a hodne turistiky. ale vyprazane miloval, tiez masla si nakladal nahrubo, slanina sa opekala, syrom tiez nepohrdol...neboli to len umele tuky, hlavne zivocisne. jedol tak, ako radis ty- ako mu chutilo.
lost, vyskusam naklicovat co si uz vyskusal ty, ale pre mna je jednoduchsie to 3xdenne premyt ako zhanat hlinu a truhlik.ak to nasejem do taniera,tak asi nevadi. dufam, ze to bude mat podbny vysledok. vodu mozem predtym prefiltrovat? lebo tiez mam len chlorovanu. takze ja budem naklicovat, a ak sa nepodari, alebo to bude komplikovane aj pre mna, tak potom nakupim vsetko potrebne a urobim to tvojim sposobom.
pouzijem do salatov, na zemiaky...najdem si uz sposob. dakujem za popis, ulozim si ho.

zina1

alienka6 kup si kravu aby si mala cerstve mlieko ,syr smotanu maslo si umut,zeleninu si dopestuj a stravuj sa zasad zemiky a urcite prezijes

zina 1

ansy tvoj otec nejedol prepac ale sa prezieral piate cez desiate jedol a to ho nechcem urazit treba jest striedmo ale nic nieje treba prehanat
ale nikdo sa tu nedrzite temy ci maslo alebo margarin skuste napisat asi to zaujimalo toho co zadaval temu a najst vsetky potraviny bez eciek to by dalo kazdemu zabrat pri nakupoch v obchode nemyslite a co sa tak zamysliet co dychame to je tiez nezdrave treba zit normalne nic neprehanat ale ani nezachadzat do extremov

lost

ansy

hej to je brokolica :)
nie je to klicenie, to je KOMPLIKOVANE :D
2x - 3x denne prelievat vodu, nechcelo sa mi :)
toto mi pride lahsie
1. samozavlazovaci truhlik Frahjman 60 (napr v baumaxe ci na nete alebo aj kvetinarstvo)
2. zemina "natura bylinkova" taketo img.kasa.cz
3. voda (moze byt aj chlorova u mna funguje, ziadne extra hnojiva)
4. semienka :)

ja davam zatial len brokoliu a redkovku (na domacu bagetu, na chlieb, do ryze..) ale teraz som tam dal aj Chia, Kapusta (cervena tusim), Mungo.. uvidim co z toho..

do toho davam tak 3-6cm zeminy, podla toho na ako dlho a co (brokolica menej ako mungo, ale stale som v testovacej faze)

ale co som pocul cital, da sa klicit cokolvek :) len tusim senovku a taketo nie je dobre, lebo to moze skodit, tazko povedat..

este som skusal hrasok, ale to mi nevyslo, to som nemal "profi" naklicovacie zariadenie (som si objednal taku plastovu nadobku z sproutpeople.org)

inac tu je dost info tiez, ta "bludicka" dava dost dobre informacie, aby som neprepisoval vsetko :) -odkaz odstránený-

lonely

no moji stari rodicia chovali kone,kravy,kozy,ovecku,vsetku hydinu a mali svoje role...tak maso a vajcia jedli kazdy den,v zime same udeniny,klobasy a nakladana kapusta...ocino este spomina na denne porcie prazenice na ranajky:))
a zomreli po osemdesiatke,ziadny tlak a cholesterol,ziadne choroby...

ansy

lost, a co to naklicujes? to je nejaka zerucha alebo je to skutocne brokolica? vyzera to dobre, mozno sa tym da aj dochucovat salaty. ja som klicila len soju a mungo, pri velkej horlivosti aj fazulu, ale dost som sa vtedy otravila :) co vsetko naklicujes a ako to presne robis? zeruchu sme na vate, alebo staci len voda?

ansy

zima, ved to, moj ocino vzdy jedol to, co mu chutilo, a teraz ma zakazane takmer vsetko. tlak vysoky, cholesterol, cievy v neporiadku, dnu, cukrovka hrozi...uz sa sam hrabe zit zdravo a lutuje, ze to nerobil predtym, lebo teraz je to tazsie a organizmus ma dost zniceny a opotrebovany vsetkym tym co jedol a co mu chutilo.
aj zdrave jedlo chuti, ale musime sa ho naucit jest. nazaciatku sa 'prinutit' a potom to uz ide hladko. kedysi som citala, ze to co zjes predurcuje, co budes jest nasledne. a je to pravda, pocitila som na vlastnej skusenosti. po zdravych jedlach ta lakaju zdrave, po nezdravych nezdrave, a este vo velkom mnozstve.
ked ludia zili na kapuste a repe, a pri paseni krav sa najedli kadejakej travy a plodov na lukach, tak boli ovela zdravsi. stari ludia boli chudi a slachoviti z prace, nie tucni a chori. umierali stari a na starobu, nie v strednom veku na chorobu. a maso mali skutocne len na nedelu, bez eckovych 'vitaminov'. moja starka je toho prikladom. tuk bola vzacnost, dokonca placky nazyvane tatarce (z pretlacenych zemiakov, muky a vody) piekla na holej peci bez akehokolvek tuku. cukru bolo malo, sladkosti ziadne, v obchode si raz za cas kupili hroznovy cukor, ktory sa vtedy predaval na vahu...no, asi ani toto do tejto temy nepatri :)
ale kazdy nech si je ako sa mu paci,vsak sme zodpovedni sami za seba.