ludia, rada by som prosila o nazor na temu..o ktorej som bola presvedcna, ze ju nebudem musiet nikdy riesit. A sice..6 rocny vztah a cely cas podzvadzana, takym sposobom, ze do dnesneho dna som nemala nijaky dokaz. A zistujem, ze osoba s ktorou som byvala pod jednou strechou, delila sa o najom, nechala pouzivat moje auto, zoznamila s rodinou, rozpravala o zalozeni buducej rodine o detoch atd..sa pred inou o mne vyjadruje ako o chudere, ktora sa bez neho ani na nohy nepostavi, ktora je od neho zavisla, ktora zije z klamstiev, ktore mi vzdy hovoril..to bol zaroven urivok z citacie. ..viete, keby sa to komu-kolvek inemu stalo, moja prva reakcia by bola, okamzity koniec. Fakt je ten, ze ten vztah dospel do dalekeho stadia, aspon som v to vzdy verila a teraz mam pocit, ako by som umrela. Vsetko je inak, znamena to totalne odtrhnutie od zivota terajsieho. Ja sa vam priznam, vobec neviem, co mam robit. ale vobec, ci zavolat milenke, ci jeho matke, ako si vychovala syna. je to fakt situacia, ktora mi zoviera krk a nohy sa mi trasu ako pri hnacke...
Dozivotny podvod
ved to je to, ja prave neviem co chcem, mam v hlave taky prievan, ze po praci nastupujem do zleho vlaku, pomylim si zastavky, v praci tlacim formulare, ktore nemam a tie co potrebujem potom pozeram, ze kde su...nedokazem vobec nic konstruktivne vymysliet, zvazit to z inej strany, vobec nic. viem akurat napisat co citim a ako to prebieha...na viac momentalne nemam.
iste som si vedoma toho, ze si znicim cely zivot, ak s tymto ostanem.
najidealnejsie by bolo okamzite sa zbalit a ist domov, moja sestra je totiz jediny clovek, ktoremu verim momentalne. tie vztahy co su tu, su vsetky maximalne povrchne a to je tak nanajvys ist von na poharik, do kina a na veceru ale nic osobne.
ja som do tejto krajiny sa stahovala s tym, ze to niekam chcem dotiahnut a nie kvoli nemu, iste bola som rada, ze tu budeme dvaja, ja som tu uz bola rok predtym a vsetko bolo super, on bol zatial v amerike (a tam ma podla mna podvadzal tak, ze sa to ani neda spocitat!!!)
a keby som sa len tak zbalila a nechala vsetko plavat, tu je hovrim na vsetko vypovedna lehota 3 mesiace, ked nezaplatis alebo nieco, tak ti nedovolia ani tranzit cez tu krajinu, tieto financne veci si oni strazia. na vsetko tu ma clovek nejaku blbu zmluvu a osobne veci sa tu nikdy neberu do uvahy, smerodajne su financie.
no a samozrejme ja by som takto o vsetky financie prisla, mam skolu ktoru si musim platit, su tu proste iste zavazky, pre ktore ja nemozem len tak zbalit. na konci mesiaca ma pride pozriet kamoska,uz ma letenku a minuly rok ju mala tiez a ja som jej musela zavolat, nech to presunie, co ona zas nemohla kvoli dovolenke. dovod bol zase len on - lebo cely moj zivot sa tocil len okolo neho - mala som ist za nim do ameriky a mne by inokedy volno nedali. a ked jej to zrusim zas....
samozrejme po psychickej stranke ostat fit, jedine riesenie je okamzite odist, ale ked sa na to pozriem inak, ja to nemozem urobit.
Katka, podla mna si musis ty sama najprv ujasnit, co vlastne chces. Ak to nechces ukoncit a chces,aby sa doprosoval, plazil, vyzieral, co si navaril...tak ok, nech spi pre mna za mna na rohozke, nechaj ho vytrapit sa.
Ak to chces ukoncit, tak nepodporuj tieto teatralne somariny a priamo mu to povedz, urob nejaky tah. Lebo je to pochopitelne, ze ked bude mat na tvari trpitelsky vyraz a bude ti kazdy den nosit kvety, ze sa zlomis a povies si, ze dobre, skusime to este. Ak to chces este skusit, nechaj ho aspon tyzden skvarit sa. Zasluzi si to a aspon uvidis, ako dlho vydrzi.
Kludne sa, podla mna, moze stat, ze to nakoniec zvrtne proti tebe v zmysle: a co este odo mna chces? Ja tu spavam v aute, som na teba tutti frutti mily a ty si takato- a uplne otoci situaciu. Ale nenechaj sa zmanipulovat, nemas sa za co citit vinna.
boze ludia, ja sa zblaznim, naozaj asi vyhladam nejakeho psychiatra..toto sa neda, jednym slovom neda!!
jak som mu vcera pisala, ze nech nechodi domov par dni, ze chcem byt sama. pocitala som, ze nepride, nie kvoli mne, ale ved je hrdy aby sa este aj doprosoval. no a o 1 v noci tichucko ako miska vosiel do bytu...stal chvilu v kuchyni potom si zobral kluce od (mojho) auta, pozrel na mna ci spim a odisiel....spat do garaze...do auta.
predpokladam, ze nie ze by nemal kam ist, ale musel by to predsta vysvetlovat, ved je to jeho bratranec a ten by to potom dalej vytrubil a dalej a uz by to vsetci vedeli...a viete co...mne to bolo luto, ze musi spat v garazi v aute, kde je asi -10 st, aj ked vonku je +10...uz uz som ho isla zavolat, ze ked teda nema kam ist, nech ide spat na gauc..ale zas som si hovorila, bud trochu hrda aj ty a nech si vyzerie, co si nadrobil!!bolo mi z toho uplne zle, ze som sa ja citila, ze hazardujem s jeho zdravim a ze sa nevyspi, ked ide rano do prace...nakoniec sa asi okolo 3 vratil, zrejme pochopil, ze tam sa nevyspi a potichucky si roztiahol gauc a spal tak jak bol obleceny...bez deky nic, rano o 7 mal budik isiel na umyt a odisiel zas potichu prec, neviem ci si fakt myslel, ze som ho nepocula...alebo co.
keby som aspon vedela, co sa v tej jeho blbej hlave odohrava, ci mu to je fakt luto, ci naozaj to takto nechcel, alebo je to z jeho strany dalsi tah, ako urobit zo seba trpitela a on vie, ze ja to potom nevydrzim a pridem sama spat...
To ti verim ze ta to mrzi. Koho by nemrzelo po siestich rokoch, ked hovoris, boli aj pekne chvile. Ale tych nepeknych bolo zrejme tiez dost. Ako hovoris, ze ti hovoril ze si psychopatka a ze sa mas ist liecit. To malo byt ako co? Toto sa hovori svojmu partnerovi? A evidentne to nehovoril len tak v zlosti, ked aj inokedy ta poza chrbat ohovaral a kydal na teba. Je to hnus :-( Teraz budes mat tazsie obdobie, ukoncit vztah po tak dlhej dobe a takymto sposobom dost boli. Ale potom zase bude dobre a tebe pride do cesty niekto, kto si ta bude vazit.
katka, tuzis po rodine- a ocividne harmonickej. Tak daj sancu sebe (a aj tvojim buducim detom), aby si to zazila. Myslim si, ze vies, co je pre teba najlepsie, len je velmi tazke to urobit.
mozno teraz si klepla klinec po hlavicke..
ja naozaj zalostne tie deti chcem, chcem rodinu, aj ked samozrejme...s nim...to nema buducnost!
mam pocit, ze to je moje jedine poslanie v zivote.
aj preto, ze moja vlastna rodina nebola idealna..asi ziadne nie je..ale proste nechcela som zopakovat tie iste chyby, co moji rodicia urobili mne. a bola som presvedcena, ze s nim to dokazem.
ano, bojim sa, ze uz nemam vela casu najst toho praveho, ci taky vobec existuje...keby som naozaj mala ostat do konca zivota sama...tak to bol pre mna zbytocny zivot, to som si ista!
Pen boze baby, spamatajte sa. Ved ste obidve ocividne inteligentne krasne zeny, odseknite uz tie chlapske kotvy. Je milion inych uzasnych muzov, s ktorymi by ste boli stastne. Ktorym by robilo radost zdielat s vami cely zivot a nie zit v klamstve. Zakladna otazka: ste si iste, ze nechcete zit bez neho, alebo ze nechcete ostat same? Lebo to je obrovsky rozdiel.
ja sa pokusim, teda nie, chcem to ukoncit, uz davno som to mala spravit!
tiez ti to nezavidim takyto zivot v klamstve, asi sme taky typ zien, ze to pritahujeme, resp...neviem..asi to samy chceme, uz fakt nicomu nerozumiem..ci ten zivot je ozaj o tomto??ja viem, ze nevera vo vztahu - myslim vseobecne - vzdy bola a bude a predsa nebyvalo tolko rozvodov/rozchodov ako je teraz. ved ja nechcem nic ine od zivota ako kludny vztah a vzajomnu doveru. nehladam ani podla penazi, ani podla vzhladu. vies, niekde okolo vianoc som videla v knihkupectve knihu, zila som s manipulatorom, tusim sa to vola..aj som si ju chcela kupit, ze sa nieco dozviem..a vies preco som ju nekupila...som sa bala,ze by som tam nasla potvrdenie toho, co som citila..presne cez tie iste vianocne sviatky, kedy ja som bola doma kvoli skuskam a on ....bol s nou..
Katka ja chodím tiez s manipulatorom. Sice nie je to az taketo "extremne" ale znicil ma uplne. Tiez (Ja silna, oblubena zena, sebavedoma, charizmaticka, uspesna...) Ked som mu zase prisla na nejake klamstvo, poziadal ma o ruku. Kolkokrat mi klamal sa neda ani spocitat, kolko noci som koli nemu preplakala. Kolkokrat sa pristihnem ako sa mu ospravedlnujem za to, ze som sa s nim zacala hadat, pritom on zase nieco posral a ja som chcela len pocut pravdu. Ked som mu ukazovala od jeho milenky sms-ky, konverzacie na socialnej sieti - mi povedal ze to je fotomontaz. Ze mi kupil saty na zasnuby vo Viedni, ktore stali cez 2000e ale na parkovisku mu ich ukradli z auta... Viem, ze si vymysla, aby som mu bola zaviazana, ale nemam dokazy. PRESNE, TOTO SU CHLAPI MANIPULATORI. AJ JA SOM V TOM ZAPLETENA ANI NEVIEM AKO, NEVIEM Z TOHO VON, NEVIEM TEN VZTAH UKONCIT KOLI NEKONECNEJ LASKE K NEMU... Radim ti, skus sa na neho vykaslat.. Ked uz ja to nedokazem, skus to ty.. Viem, ze to nie je lahke.. Je to az smiesme, ze prave ja ti radim, ohladom takejto veci...
Vždy sú aj pekné chvíle, práve pre tie mnohé ženy zostanú vo vzťahu s idiotmi, lebo "boli aj pekné chvíle". Ale je to chyba a obdivujem ťa, že si schopná ho opustiť, lebo s ním ťa veru nič dobré nečaká.