Dozivotny podvod

Príspevok v téme: Dozivotny podvod
kat ka

ludia, rada by som prosila o nazor na temu..o ktorej som bola presvedcna, ze ju nebudem musiet nikdy riesit. A sice..6 rocny vztah a cely cas podzvadzana, takym sposobom, ze do dnesneho dna som nemala nijaky dokaz. A zistujem, ze osoba s ktorou som byvala pod jednou strechou, delila sa o najom, nechala pouzivat moje auto, zoznamila s rodinou, rozpravala o zalozeni buducej rodine o detoch atd..sa pred inou o mne vyjadruje ako o chudere, ktora sa bez neho ani na nohy nepostavi, ktora je od neho zavisla, ktora zije z klamstiev, ktore mi vzdy hovoril..to bol zaroven urivok z citacie. ..viete, keby sa to komu-kolvek inemu stalo, moja prva reakcia by bola, okamzity koniec. Fakt je ten, ze ten vztah dospel do dalekeho stadia, aspon som v to vzdy verila a teraz mam pocit, ako by som umrela. Vsetko je inak, znamena to totalne odtrhnutie od zivota terajsieho. Ja sa vam priznam, vobec neviem, co mam robit. ale vobec, ci zavolat milenke, ci jeho matke, ako si vychovala syna. je to fakt situacia, ktora mi zoviera krk a nohy sa mi trasu ako pri hnacke...

doubledog

a to on tak velmi dba na to, co povedia ludia?
nemyslel som to tak, ze ta nejak vydrziava, skor sa pytam, ci jeho peniaze hraju velku ulohu v nakladoch na tvoj zivot? proste ci si sa nechytila do pasce financnej vyhodnosti zivota s nim?

kat ka

ano ma sa kam odstahovat, teda tak ze by mal svoj priestor atd. ale musel by podat vysvetlenie...ze preco nebyva tu a automaticky by kazdemu doslo, ze sa nieco stalo..tak u nas sa skoro stale nieco dialo, ale ked uz ide aj inde spat, tak by kazdeho napadlo, ze to je vazne a tiez by si dali dohromady, ze som ho ja uz nechcela mat v byte. cize by vedeli, ze to je ozaj vazne. a ked on pocita, ze sa dame dohromady, tak preto si to nemoze dovolit, aby ludia nemali ani naznak pochybnosti, ze sa nieco vobec udialo.

cez peniaze nie, nikdy mi ich dobrovolne nedaval ani nenukal. vedel, ze mam svoje, resp. ze si viem svoje zarobit. na druhej strane, ak som nieco potrebovala kupit alebo sme isli spolu, vacsinou platil on, to priznavam. v peniazoch sme ale nikdy problem nemali..to bolo jedno z mala pozitiv.

doubledog

ukeca ta, alebo aspon zamota do nejakych sieti vymyslov, lichotok alebo vyhrazok.
nepredlzuj obdobie, kedy na teba moze posobit (citam, ze divadielko vie na teba hrat vyborne), doplatis na to.

mam otazku: ide on na teba cez peniaze?

TinaM

S vozickom to bola len recnicka otazka, nemusis mi na nu odpovedat.
No je to zlozita situacia. Rozist sa a zostat zit v jednom priestore, to je strasne zlozite. Bud sa date znovu dokopy, alebo si budete zneprijemnovat zivot a to je fuuu....viac nez blbe. A nema sa on kam odstahovat?Spominala si bratranca..

kat ka

no takto..ja odtialto ako z tohto mesta jednoznacne chcem odist, davam tomu cas max tak do maja (kvoli skole) preto si myslim, ze ist byvat inde, minut peniaze navyse kvoli 3-4 mesiacom je pre mna nevyhodne, jednoznacne chcem ist prec, hovorim pracu som uz davno chcela zmenit, takze to ma vobec nemrzi. urcite dlhodobo v ziadnom pripade nechcem ostat. jedine co teda je zle, ze ostat s nim este 3-4 mesiace v jednoizbovom byte...no ale stoji to zato minut ja svoje financie na to, aby som isla na 3 mesiace byvat niekde inde..netusim aka je spravna odpoved...hlavne co som si povedala, ze mu nebudem hovorit o svojich zameroch, lebo inak sa zariadi tak, aby som to uz nemohla urobit, co ja viem..ze zariadi ja neviem..aby sem prisli moji rodicia - to je teraz hlupost si myslim, ale proste priklad, ze by jednoducho potiahol za par snurok a ja by som uz tak lahko odtialto neodisla..

co sa toho vozika tyka...tak je to obrovska obet, obrovska..neviem ci by som to urobila, myslim ale ze bola by som toho schopna..neviem ci z lasky, ale citila by som zodpovednost...resp. ako povinnost, ze to je moja ludska povinnost, ale myslim,ze by som to urobila aj pre inych ludi, ako pre zeny tak pre muzov..neviem ti odpovedat s urcitostou...asi by som si jedneho dna buchala hlavu o stenu...a fakt..neviem..

TinaM

Tiez si myslim, ze ak mas tu moznost ist byvat niekde inde- kludne len ako prechodne riesenie, tak to urob. Nemusis o vsetko prist len kvoli tomu, ze sa rozhodnes ukoncit uz aj tak mrtvy vztah. Zostan v krajine, kam si sla kvoli sebe a zacni konecne aj zit sama kvoli sebe. Ale rozhodnutie je len na tebe. Z mojej osobnej skusenosti ti poviem len jedno: nikdy nebude spravna doba na rozchod. "Spravna" v zmysle, ze vas uz nic nebude spajat. Teraz je to byt, auto, rodina, potom to bude mozno vopred zakupena dovolenka, oslava babickinych narodenin, navsteva rodicov, jeho chripka, tvoja nadcha, plna chladnicka spolocneho jedla...snad chapes, co tym chcem povedat.
Moja mam mi raz povedala nieco, podla coho som sa zacala vo vztahoch riadit. Mozno to vyznie cudne, ale opytala sa ma: si si ista, ze ho milujes? Vies si predstavit, ze by sa mu nieco stalo, ostal by na voziku a ty ho budes do konca zivota prebalovat? Milujes ho natolko, ze by si bola schopna toto zvladnut? (mozno to znie prehnane, je to vysoko hypoteticka otazka, ale ver tomu, ze ak vztah klape a planujete buducnost, aj pri tejto predstave si sice vzdychnes, ale pomyslis si-ano, milujem ho a spolocne by sme to zvladli).

kat ka

financne sa to neda, musela by som platit na 2 strany, to by som tu nezila ale zivorila a rovno by som sa mohla vratit domov, rozmyslam, ze idem do ineho mesta, kde su najmy lepsie, ale samozrejme najskor musim dat vypoved tu ako z bytu, tak z prace..ale neviem..treba to premysliet, nechcem sa unahlit a potom lutovat.

Agnes999

Podla mna to robi naschval, sama pises, ze ma kde ist spat, tak preco ide do garaze kde je -10? Lebo vie, ze si dobra dusa a ze za nim najskor dolezes. Ma to aj druhu vyhodu, neskor ti moze otrieskat o hlavu ze aky je on chudak, kvoli tebe musel spat v garazi, aka si ty zla, necitliva atd. Toto bude najskor hovorit aj vasim znamym a rodine, urobi z teba tu zlu. Hlavne ho prekukni a nedovol to! On ma kde ist spat, ty nie! Nenechaj sa zlomit, to co ti urobil je neodpustitelne, tam nebola len nevera, ale daleko horsie je to, ako o tebe hnusne hovori poza tvoj chrbat! Vazne si precitaj tu knihu Laska a manipulace, prip. aj Nenechte sebou manipulovat od tej istej autorky Isabelle Nazare-Aga, to ti vela da a otvori ti to oci.