čo si myslíte o žene, čo nechce deti? ani po nich netúži? existujú také?
Ked žena nechce dieťa ...
Bola by som rada, keby ľudia menej odsudzovali. Akonáhle sa niekto odmieta úplne prispôsobiť zaužívanému stereotypu, ktorý každý dodržiava, tak ho hneď odsúdia.
Inak predstavte si, že by váš partner od vás žiadal aby ste kojili. Že by bol normálne naštvaný, ak by ste nechceli. Aj o takom prípade som počula a len som krútila hlavou.
ked je zena zdravotne ok a ma aj na dieta uz vek a otehotnie a ide na potrat podla mna to vacsina olutuje, ale asi ako slepý od narodenia, ktorý nevidel ake krasne veci na svete su, to dieta da cloveku tolko lasky, ze by ste sa cudovali, ja som to uz pisala, ze som nikdy nebola ňuňuňu a deti cudzich mi isli na nervy, ale ja som dostala taky kooopec lasky a mam take krasne chvile prezite so synom, ze nikdy by som nechcela byt bez neho, ked viem, co taky vztah matka dieta dava
zajo- smejo , dúfam, že ked budem stará, bude povolená eutanázia ..
mám dosť neterí a synovcov, takže až taká sama nikdy nebudem ..
ako som písala, ja mám rada samotu ..
blecha, vidíš? už odsudzuješ ..
agnes, súhlasím .. ovela horšie je , ked má žena dieťa zo zlých dôvodov .. a potom sa len trápia ..
zoe, pre mna to ešte dieťa nie je, takže preto by som asi nemala z toho výčitky :))
radšej mať dieťa vtedy, ked je na to vhodná doba.. nie prekvapko.. dieťa by len trpelo a možno aj matka..
Pokiaľ to má žena takto sama v sebe zrovnané a je o správnosti tohto kroku presvedčená, tak prečo nie ? Nie každá máme v sebe ten materinský syndróm tak hlboko zakorenený, že bez jeho naplnenia by nemal náš život zmysel. Otázkou však zostáva, či v starobe, kedˇ pominú produktívne roky plné práce, cestovania, priateľov a my zostaneme len a len sami odkázané samé na seba, toto životné rozhodnutie neoľutujeme.
Tiež som v mojich pubertálnych rokoch o deťoch nechcela ani počuť - pokazili by mi postavu, obrali ma o čas a donekonečna otravovalai...až kým sa nezjavil ten pravý, muž môjho života. Zrazu sa mi svet postavil na hlavu a ja som cítila, že ho natoľko milujem, že mu tie deti dať chcem, ako dôkaz lásky, ako naplnenie nášho života, ako spoločnú genetickú informáciu, ktorá bude našim šťastím a pokračovateľom. A tak mám 2 dnes už dospelé deti a toto rozhodnutie som nikdy neoľutovala. Zároveňsom dokázala skĺbiť môj pracovný svet, prácu , ktorú milujem a rodinu tak, aby som bola šťastná ja aj moji najbližší.
blecha - ciastocne ani ja, takeho partnera by som si určie do zivota nevybrala, co nechce deti vobec je velky predpoklad, ze bude egoista aj v inych veciach
Agnes999: áno, je horšie, keď niekto má deti aj napriek tomu, že ich vôbec nechce, a potom na to doplácajú.
Lulita: ja asi skôr neznesiem tých sebeckých ľudí ako to, že niekto nechce mať dieťa. A asi nedokážem celkom pochopiť, keď niekto vôbec nechce mať deti a len kvôli sebe, nie kvôli tomu dieťaťu. :/
M 25
ja keby som ostala tehotna, určite pojdem na potrat, lebo ja by som VŠ nezvladla dosštudovat popri dietati a tu VŠ mat chcem :)
No teraz som sa zamyslela, ze zabijem decko len aby som mala VŠ :D:D boze :D