mam pocit ze potrebujem psychologa ale mam strach sa s tym priznat mamke pretoze som sa uz pokusila o samovrazdu a ju to zlomilo a necem jej viac ublizovat:(((
som psychicky na dne
Co vlastne taky psycholog robi okrem osobneho rozhovoru a nejakych rad? Preco to tak pomaha? Ved tak isto mozu pomoct aj dobri kamarati alebo kamaratky. Tiez mam velke problemy a depresie, ale nechcem byt sama, chcem byt stale medzi ludmi a to pomaha. Rozmyslala som o psychologovi, ze sa z toho sama nedostanem, ale povedal by mi asi to iste ako vsetci moji blizki....aka je vyhoda v navsteve psychologa?
Pre Inu- panickej poruchy sa dá zbavit,ale musíš odstránit zo svojho života strach.Naučit sa tešit,nevrtat sa v starých príbehoch zo života,zbavit sa nenávisti,nespokojnosti atd.Všetko negatívne obracat na prijatelné.Je to tažká práca so svojim vedomím.Bez toho sa nevyliečiš.Lieky ta dostanú len na štartovnú čiaru a dalej musíš sama.Mmusíš začat žit po novom.Všetko staré opusti,vytvorit si vlastné hodnoty,dat životu zmysel po svojom.Začni hladat a porovnávat svoj stav pred chorobou,čo sa zmenilo,čo ta do nej vtiahlo.Trochu zalistovat v minulosti a v bode zlomu sa otočit.Viem že to je tažké a človek má vela sily.Dokážeš to,ved aj som to dokázala.Ludia ani okolie sa nezmenilo,ja som sa zmenila a tým aj moj svet sa zmenil.Je mi dobre.
ja som z ke a chcem poprosit berbie aby si dala ine meno lebo ja to pouzivat dlhsie dakujem:)
ja ti damaxy ani neviem, len tak mi zovrelo srdce, začalo ma paliť na hrudi, trpnuť ruka, tak som myslela, že mam infarkt.Tak za 5 min. mi bolo trochu "lepšie"tak som išla svojej psychoa ta ma ukludnila, že infarkt sa nekoná, že to sú typické príznaky panickej poruchy.Ešte mi tak blbo nebolo a to som si myslela, ako mi je už lepšie.Dá sa toho vôbec zbaviť????
ahoj barbie a vlastne vsetky kočky(aj kočiaci:) ) co ste tu..
chcem len povedat,ze som mala pred par mesiacmi silne depresie,mala som stavy ked by som to najradsej riesila samovrazdou,co som este ani nikomu neopovedala ale nastastie som v tomto slaboch:)a najma som si uvedomila,ze by som aj tak najviac ublizila mamine a blizkym..vtedy som aj chcela vyhladat psychologa aj ked som si vravela,ze sa z toho asi dostanem sama..ja som chcela psychologa,ktory by bol uz,,overeny" spokojnostou inych ludi no nenasla som.. nastastie mi velmi pomohol jeden clovek, od ktoreho by som to ani necakala a to tiez dost povzbudi!:)
no som sa rozpisala a to som chcela napisat len tolko,ze aj ked mi je uz lepsie nejaky ten mesiac,urcite k psychologicke pojdem,lebo wiem,ze to este nie je uplne v poriadku..preto ti chcem barbie povedat,urcite to neodkladaj,nemusis mat strach a jednoducho prepni na hrdinsku naladu,ze tam chces ist a chces urcite vyriesit svoj problem,prvy krok je tazky ale ked ho sparvis,moze dojst chut do tanca! :) drzim palce aj na nohach..vsetkyym!!
a posielam veeeeeeeela optimistickej naaalady!!!!
Sledujem všetkych ale nie vždz mám čo povedat do debaty.Inak sa mám fajn,teším sa zo všetkého,zo slniečka,zo záhrady a zo sennej nádchy,že čoskoro prejde.Ja naštastie už 2 roky mám pokoj s panickou poruchou.Ako som už niekde písala,musíš zmenit postoje k životu okoliu a ludom a vtedy všetko prejde.Veci dostanú iný uhol pohladu a vieš si s tým poradit.To je ale na dlhú prednášku a sto príkladov.Inočka a čo ta tak zdlávilo?
Čaute,baby.Veľmi ma zaujíma ako sa máte?Hlavne Jarka 77?Ani sa neozveš?Damaxy?Je vam lepšie na duši ked sa nán tak vyčasilo?Ja som sa tak tešila, a zrazu to tu mám zas.Už sa niekedy bojím, že sa z toho zbláznim.Ako keby som čakala na to.Ako zaháňate takéto myšlienky,bojím sa nečinnosti a kludu.
to,že ma ničí priatel,a niekedy aj rodina...som písala ja!prepáčte
aj mna ničí priatel,a niekedy aj rodina,kamarátky nemám,a ani ja neviem čo robiť!!aj mne sa to otáča v hlave,ale neviem čo mám robiť!!!každý den mám len depresiu!a mám len17
a ako si sa pokúšala s čím?,ja s liekmi!!!