Zomieram?

Príspevok v téme: Zomieram?
dadiana

ahoj, už 1š rokov trpim na anorexiu-bulimiu.
momentalne mam 174 cm a tych 29 kg------------uz neviem ako dalej, po pol deci vody je mi zle, nedokazem sa prekonat...
mam za sebou hospitalizacie, nic nepomohlo, som slaba ako mucha, ani nevlladzem bez pooci zajst na WC...vsetko so mnou robi ocino
rozmyslam, ze pojdem zase do nemocnice, ale tam ma vačšinou ešte viacej donicili, nic to nepomohlo

poradte..ako zosilniet? kolko pohybu treba? vobec sa nehybem, len stale lezim..je to zle?
PROSIM POMOZTE!!!!!!!!!!!!!!

dadiana

nuz, NIKKI, strach z jedla vo mne zostane uz asinaveky..ale ked som sa spatne vratila do cias, ked ma museli nosit na rukach a pomaly este aj krmit, tak som si uvedomila, ze jedlo jednoducho znamena zivot..
pytala si sana jedalnicek:
Rano mam zvacsa rozok so syrom -milujem olomoucke :-) a k tomu caj, neskor jablko..
kedze vstavam neskor, tak nejak nesvacim, a obed si davam okolo pol jednej, najradsej si dam brokolocovu polievku, potom rybku so zeleninou a nejake zemiacky k tomu..
poobede zjemmisku salatu-uhorkoveho no a na veceru mam teglik tvarohu, obcas si ho ochutim kakaom a nejaky ten roztek k tomu-samozrejme celozrnny...no a cez den pijem vela caju, obcas si damkavu a nevynechavam mlieko-velamlieka, mnam ! :-)

nikiki

Ahoj Dadiana, to je super ze sa ti stav takto zlepsuje, vyliecit sa by som dopriala kazduckej jednej z nas co trpime touto chorobou.
Ako pises, fyzicky si teda na tom ovela lepsie teraz, kedze viac jes. ako asi vyzera tvoj denny jedalnicek?
Najviac ma ale zaujima, ako sa ti podarilo zbavit choreho anorektickeho zmyslania, toho vecneho hlasu v hlave, ktory nam nedovoluje vymanit sa z podrucia tejto choroby? necitis stale strach z jedla?

dadiana

Ahojky, ahoj! Musim povedat,ze aj a som posledne dni bilancovala svoj stav-ma za sebou krasne leto, stravu som si upravila a naozaj jempravidelne a zdravo, aby mi nic nechybalo..co ma tesi, je, ze mam konecene aj mentruaciu, cvicim, jazdim na bicykli...sice este som sa nevratila do prace (som lektorka nemciny) lebo sa nevydrzim tak dlho koncentrovat na ziakov, ale dufam, ze aj to pride..tak som domka s nasimi,vyrabam sperky..a toma velmi naplna, skutocne..

A dakujem za pozitivne ohlasy. Baby, verte, ze ZMENA JE ZIVOT

nikiki

Ahoj Dadiana,
ako sa ti dari, citam tu same pozitivne spravy od teba a obdivujem ta ako to zvladas. Ake pokroky mas este za sebou? kiez by som to aj ja dokazala prepnut si to v hlave...

LadyOpium

treba rozviazat kontaky ja to nedokazem lebo sama som este v tom...

dnes ked mi mama povedala ze som pribrala som utekala vracat a mam aj problem ze si kupujem nezmyselne veci ako napr. toaletny paier, dzusiky, vreckovky, oblecenie ktore potom pred mamou nafukujem ze to stalo viac aby som zakryla tie ubytky penazi a kradnem blocky z obchodov a tak

trpim bulimiou uz 6rokov teraz mam 20a zivot pred sebou bola som 22x na lieceni a na to stacila jedna jedina poznamka o mojej inakosti-zly zrak sama nem preco sa trestam bulimiou neviem, nechcem uz umret stacilo mi dva dni v kome aj tak som sa nepoucila je mi zo seba zle...nenavidim buliimiu ale zaroven sa potrebujem niecim trestat ked uz sa nerezem...

dnes som jedla teda-nevyvratila aspon nieco nechala som v sebe len chleib s maslom, jogurt, chipsy ceralie a melom...a kopa jedla co som sa nadlavila za 10euro isla do zachoda plus varene obed a vecera ozvem sa estre v jedenj teme drzte sa holky a danka prajem ti aby si bola odstrasujucim prikladom ako clovek moze skoncit lebo ty si to dokazala a uz si za vodou...

inak velmi mi pomaha kniha holcicka ktera nechtela vyrust strasne rada citam to ako ju mama nechcela pustat von ten usek o anorexii necitam ale skor ten koniec ako chodila po nemocniciach a ako bola medializovana to mam rada tie useky

Miska-a

Dadiana, si uzasna, velmi ti fandim a drzim palce. Ak clovek skutocne chce, CHCE na 100%, verim, ze sa z PPP ako-tak dostat da. Ale myslim, ze je hlavne dolezite "rozviazat" priatelstva, (alebo aspon obmedzit kamaratstva so zenami, ktore tiez trpia PPP). Obklopit sa ludmi, ktori ta mozu "nasmerovat" inym smerom. Neriesit tolko jedlo, vahu. Robit veci, ktore ta tesia. Ak je aj potreba jedlo riesit, radsej zajst za psychologom. Nerozoberat to s PPP kamoskami. (Moj nazor. Cloveka to len sputava). Viem, ze si aj povies, ze len ludia, ktori si PPP presli ta mozu pochopit. Ale tiez rozoberat PPP denne nie je zdrave. Mozno su este fajn svojpomocne skupiny- ale aj tam plati- PPP riesit tam a uz nie mimo skupiny.
Kazda sme sa do PPP zamotali kvoli niecomu. Kazda mame svoj pribeh. Nieco, co nas aj v PPP udrziava. (U mna to bola skola, ale pred tyzdnom a nieco som uspesne zostatnicovala a.. neda sa to opisat.. ten pocit.. clovek zrazu nema retaz okolo krku. Uz tam nie je to, co ma v chorobe udrziavalo.. je to volnost, ale zaroven si uvedomujem, ze ma caka este dlha cesta.. Dolezite je makat! Makat na sebe. Nelutovat sa, nefnukat, ale makat!
Drz sa!!!

dadiana

Baby, ja som fakt po 10 rokoch dostala menzes..strasne sa tesim, dakujem, LADY OPIUM..som rada, ze som Ta spoznala.. a vsetkym hcem povedat, ze takyto boj sa da vyhrat!

LadyOpium

dadianka je v poriadku zacala jest a dnes dostala menzes:)taka som stastna ako nikto:)) zvladneme vsetko len si treba verit, danka:))