Zistil som, že moja mama bola na potrate!

Príspevok v téme: Zistil som, že moja mama bola na potrate!
sokovany100

dnes som pred chvilou zistil ze moja mama bola asi pred 20 rokmi na potrate /problemy s mojim otcom = rozvod v tom case.../ som hrozne sokovany,chce sa mi plakat,pricom nikdy sa takto nepolozim az ku dnu. som zasadne proti potratom, nie len z krestanskeho hladiska,ale aj z toho ludskeho. PRECO PRECO PRECO???
toto nerozdycham. Bože, odpusť jej...

vebe

Si mlady, nemas toho este vela za sebou. Teraz si sa nieco dozvedel a na zaklade toho sudis svoju mamu. Informaciu o potrate si vytrhol z kontextu a to sa nesmie. Nic sa neudeje len tak. Nemas pravo sudit svoju mamu, nebol si pri tom, nevies nic o tom co sa dialo. Jedine co mozes urobit je to, ze sa s nou skusis v klude bez vycitiek o tom porozpravat, ako dospely s dospelym. Mas pravo si to mozno vypocut, ale v ziadnom pripade nemas pravo ju sudit a nieco jej vycitat. Je to tvoja matka, vychovala ta a urcite mala dovod, ked nieco take urobila. Nesnaz sa hrat na mudreho a spravodliveho, leudia sa casto ocitaju v tazkych situaciach a maju dovod sa rozhodovat tak, ako sa rozhoduju. Pre zenu nie je nikdy lahke rozhodnut sa pre potrat, vzdy je to tazke a ty nemas pravo sudit.

nirv

Na svete je uz sedem miliárd ľudí. Myslím že v 21.storočí by sme uz mohli byť dosť inteligentní na to, aby sme si pôrodnosť regulovali.

alex674

ja som zistila presne toto isté už pred pár rokmi keď som si pozerala svoj zdravotný záznam. Neberem to nejak tragicky, čo by som teraz mala mamu zabiť za to alebo čo? Skôr ma mrzí že som mohla mať o súrodenca viac, ale tak čo už no poznám svoju mamu a viem že len tak ,,pre istotu" by to neurobila

Dadula56

Lost, nema zmysel riesit kedy je kto clovekom. Plod nedokaze dokoncit svoj vyvoj bez matky, ide o rozhodnutie o tele matky.
Potraty su nutne, pretoze ak by neboli, robili by sa tajne, neodborne a s umrtiami zien. Sustredit sa treba na to, ze ich pocet sa znizuje, to je dolezite. Ze treba dbat na ochranu pred tehotenstvom, poskytnut mladym ludom vzdelanie a vsetkym sposob ako sa pred pocatim chranit. To je riesenie, nie zakazovat potrat. Pretoze tie vzdy budu. Ich povolenie nie je snaha o genocidu ako to radi krestania nazyvaju, ale len opatrenie, ktore ma zachranovat zivoty zien. Aby sa to vykobavalo odborne, sterilne, bezpecne.

lost

Leela333

sk.wikipedia.org

Ja som Pán Boh tvoj. Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, ktorým by si sa klaňal.
Nevezmeš meno Božie nadarmo.
Pamätaj, že máš svätiť sviatočné dni.
Cti otca svojho i matku svoju.
Nezabiješ.
Nezosmilníš.
Nepokradneš.
Nebudeš krivo svedčiť proti svojmu blížnemu.
Nebudeš žiadostivo túžiť po manželke svojho blížneho.
Nebudeš túžiť po majetku svojho blížneho.

takto je to spravne :P

www.poznanie.sk

tu je to take isteeee :P

Leela333

mellisa, najsmutnejšie je, keď niekto ako ty nevie normálne diskutovať a vziať do úvahy aj iné názory a myslí si, že vie všetko, len tí druhí nevedia nič. Radšej sa ofučí alebo rozčúli ;-)

Meretseger

Lulu, presne ;)
Jána Pavla II. ratovali, ako to len išlo, ale veď boh ho k sebe povolával, tak ho mali nechať tak! Zrejme žiadny kresťan by nemal mať k sebe v živote privolanú RZP, nazdávam sa :D
Presne, čo sa im hodí, to riešia.