Zistil som, že moja mama bola na potrate!

Príspevok v téme: Zistil som, že moja mama bola na potrate!
sokovany100

dnes som pred chvilou zistil ze moja mama bola asi pred 20 rokmi na potrate /problemy s mojim otcom = rozvod v tom case.../ som hrozne sokovany,chce sa mi plakat,pricom nikdy sa takto nepolozim az ku dnu. som zasadne proti potratom, nie len z krestanskeho hladiska,ale aj z toho ludskeho. PRECO PRECO PRECO???
toto nerozdycham. Bože, odpusť jej...

Dadula56

Beskyd, nerada sa na tu temu vyjadrujem z istych dovodov. Zhruba suhlasim s tym, co pises, len tolko k tomu poviem.

lost

ale zase tym som nemyslel, ze si dovolim odsudit napr mamu zakladatela temy..
myslel som to skor vseobecne, na tych, ktori su pouceni o veci a problematike, ale aj tak sa im to stane.
ved do prdele uz :D to sa fakt ludstvo nikdy nepouci z minulosti a z historie ?
to mi dava sakra obrovsku matematicku vyhodu nad zivotom...

lost

tak dovolim si odsudzovat, Lebo si dovolim Riskovat :D
to zapada do mojej "teorie" - doslova som teraz stavil na to, ze mne sa to nestane :D a ked sa mi to nestane, vyhram, ak sa mi to stane, hold, prehral som :D
a hej, neviem co ma postihne v zivote, no mam take zakladne pravidlo, aby som neutekal pred nicim a nikdy :)
tak isto ako odsudim fajciara, za to ze mi smradi vzduch a je imbecil, (nech ide prec a nebude imbecil, potom nech 10x nadych - vydych a mozem s nim dalej kecat), tak isto aj v milion inych veciach, som ochotny ludi sudit :D teda len pri tych veciach, kde oni sami su na vine, povedzme si uprimne, ta spermia nevyleti z muza a nedoplazi sa cez pol postele do zeny :P
aspon tak vnimam zodpovednost, asi aj preto sa nespolieham na poistovne (lebo matemticky mi to nevyhovuje), a tak isto sa nespolieham na nic vo svojej podstate..
jasne, ze existuje stastie a hold smola :D ale zijeme v jasne stanovenych fyzickych blablabla... proste akcia-reakcia, preto viem, ci sa mi to moze, alebo skor nemoze stat a verim tomu, ze sa mi to nikdy nestane (teraz uz ani neviem co presne :D ale to je jedno..)
ale ked sa pozriem na to, kolko ludi su vypije a potom idu autom a sekaju chodcov a podobne veci, tak si myslim, ze som na tom lepsie ako priemer :D

nirv

Beskyd, možno ty po deťoch netuzis. Ale možno prides do veku, ked začneš. Stáva sa to aj mužom, nielen ženám. Len muži majú čas, v tom je ten rozdiel. Žena sa musí rozhodnúť, kým sa dá. Musí nájsť vhodného partnera, vytvoriť nejaké hniezdo a stihnúť to do cca 35. muž môže mať deti aj v 15 tich aj v 70 ke. A ked odíde...tak je to celkom bežné. Máloktorá matka opustí dieťa. Preto celý svoj život musí tomu prispôsobit.

Leela333

lost, sú muži, čo ženu chcú, no decko už nie. Alebo sú muži, čo jednoducho nezvládajú rodičovstvo, a preto chcú odísť. Ty nevieš, čo ťa v živote postretne, tak teraz asi len ťažko môžeš povedať, že by si to a to v živote neurobil. Preto neodsudzuj, aby si raz nebol súdený ;-)

A čo sa týka tvojho psa, nikdy to nebude vzťah rovný vzťahu matka-dieťa. Fakt, môžeš ho milovať akokoľvek, nie je medzi vami to isté puto, takže to nemôžeš porovnávať. Aj tá starostlivosť o psa je o inom, lebo dieťa toho vyžaduje podstatne viac.

beskyd

preco by obycajne bezdetne partnerstvo nemalo byt dostatocne naplnujuce? co nenahraditelne (v pozitivnom slova zmysle) clovek moze zazit len pri detoch?

nirv

Myslím že väčšine sa to jednoducho pritrafí, sex je bežná potreba, ako tu uz bolo spomenuté. A okrem toho ma každá žena predstavu a potrebu rodiny, a nielen žena, a muži túžia po deťoch. Obyčajné partnerstvo nie je dostatočne naplnujuce. Možno je to nelogické, ale ľudia sú v prvom rade emocionálne bytosti. Ako deti majú všetci, muži aj ženy, svoje sny a predstavy, postupne sa ich väčšina vzdá a žije život taký, aký je zvykom. Je to trochu smutné, ale je to tak. Ľudstvo je uz premnozene, a mozu za to pudy, city, emocie, nie logika. Potrebujeme byť súčasťou niečoho, bojíme sa samoty, chceme byť obklopení blízkymi a vytvoriť si svoj malý mikrosvet. Základom každého štátu je rodina. Bohužiaľ, teraz sa to už všetko rozpadá.

lost

Leela333

v prvom rade by som nesexoval so zenou, ktoru by som nechcel ;)

cele je to o tom, podla mna, ze dietatu zabranit mozem (okrem extremom ako znasilnenie a oplodnenie v bazene..), a ked tomu zabranit mozem, memozem plakat.

vies, pisem z praxe, zijem sam, nemam nikoho kto by ma podrzal nad vodou, ak by som vsetko pokazil. musim sa sam starat o psa (tj. nemozem si dovolit byt chory, nie to este sa co i len opit), cize nejaka ta zodpovednost tam je. ak sa dostanem pod most, mozem nadavat na Fica? nie.. mal som moznost tomu zabranit..

jedine comu nemam moznost zabranit je pad asteroidu, ci ladovej komety na moju hlavu.. ale to je 1 ku bilionu a nie 1 ku 2 ako bezne veci co sa deju v zivote :)

tak napr ak by sa vyparil, musel by aspon to dieta zabezpecit :) ale to je uz take divne, lebo u nas to nefunguje, ved vieme o com to je :D

no mozno ma zivot este nauci/prefacka :D ale zatial sa svojich teorii pridrzim, konieckoncov kazdy je zodpovedny sam za seba :D

beskyd

jasne, viem ze nie uplne vsetky, ale stale mi to pride ako obrovska vacsina. ine bolo plodenie deti ked mala rodina povedzme statok a bolo sa o to treba starat ale dneska ked vacsina mestskeho obyvatelstva sedi dakde na zadku v kancli a je absolutne nahraditelna, mi to pride zvlastne ze ma plodenie taku prioritu.. a pocul som uz take pribehy ze zenska je kvoli dietatu, pripadne jeho zabezpeceniu urobit hadam cokolvek, bezohladu na nejaku moralku, zasady, hocico.. vyberom zabezpeceneho partnera pocnuc (bezohladu na to akym sposobom sa dotycny zabezpecil), prepichnutymi prezervativmi konciac:) a taky boris becker by vedel este onakvejsie veci rozpravat:))