Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zistil som, že moja mama bola na potrate!

Príspevok v téme: Zistil som, že moja mama bola na potrate!
sokovany100

dnes som pred chvilou zistil ze moja mama bola asi pred 20 rokmi na potrate /problemy s mojim otcom = rozvod v tom case.../ som hrozne sokovany,chce sa mi plakat,pricom nikdy sa takto nepolozim az ku dnu. som zasadne proti potratom, nie len z krestanskeho hladiska,ale aj z toho ludskeho. PRECO PRECO PRECO???
toto nerozdycham. Bože, odpusť jej...

lost

dodnes nie je zadefinovane, co je clovek a co clovek nie je :)
preto si nemyslim ze 1 mesacny clovek nie je clovekom..

ono totiz co je clovek? tvor s vedomim? no avsak znamena par milionov? miliard? neuronov a to 1 mesacny plod uz ma...

skor by sa ludia mali spravat tak, ze urobit vsetko mozne pre zabranenie a nie neskoremu odsudzovaniu...

Mimulus

Mňa udivuje kresťanstvo hlavne v jednej veci. Ak je niekto totiž kresťan tak je umelé oplodnenie úplne tabu. Je to akési zakázané ovocie. Mne osobne sa to úplne zhnusilo a nikdy s týmto názorom nebudem súhlasiť. Potrat? To viera nepozná! Hlavne, že kňazi zneužívajú malé deti. Potrat je tak isto ako umelé oplodnenie len a len na rozhodnutí človeka, ktorého sa týka!!! Možno si v šoku ale aj ja mám veľa veriacich známych a bol som v šoku keď som sa ich opýtal čo by robili keď by jedinou možnosťou ako môžu mať vlastné dieťa ostalo umelé oplodnenie. Vieš čo mi bolo povedané - adopcia. Bol som v šoku presne tak ako si možno teraz ty ale určite to predýchaš. Každý človek sa má právo rozhodnúť sám!!!

Leela333

mellisa, plnohodnotným človekom sa stane, až keď má vyvinuté ruky, nohy, mozog atď. Čo myslíš, prečo je interupcia povolená len do 3. mesiaca? Jednak by to bolo neskôr pre ženu nebezpečné, jednak je plod vyvinutejší. Takže si ju choď naštudovať radšej ty.

odpovedam

no podla mna je milovanie prirodzena a prijemna vec. Nerobme teraz z toho iba nutnost to podstupit, ked chceme deti. Bezne pary to robia a tesia sa na to. Povedat, kto nechce dieta, nech nesexuje je hlupost. Robi to vacsina dospelych a je to fajn.

mellisa

Leela- ale mýliš sa, je to už človek, má srdce. Naštuduj biológiu.
Človekom sa stávaš už prvé týždne po splodení.

lost

sokovany100

4. prikazanie

Cti svojho otca a svoju
matku.

8. prikázanie

Nebudeš krivo svedčiť
proti svojmu blížnemu.

(tj, Luhanie ( záujmové, škodlivé, žartovné),
omyl, nerozvážne posudzovanie,
ohováranie, osočovanie, urážka,
lichotenie, chvastanie sa.)

Ti nic nehovori? :D

ty krestan :D

Leela333

odpovedam, nie pre ňu a ostatných, čo odsudzujú ženy po potrate, ten chlap za nič nemôže.

My tiež nemôžeme za to, že práve na nás padlo vynosenie a porodenie detí. Nemali by sme mať aspoň možnosť sa rozhodnúť, či to chceme?

A rada nesexovať je dosť hlúpa, sme predsa ľudia, máme svoje potreby.

mellisa

Áno, muž je súčasťou sexu, ale žena má hubu a vôľu, takže ak ten sex nechce, tak asi vie odmieťnuť. Či ona je len taký stroj podľa Vás, že muž zavelí, ľahni, bude sex, tak poslúchne (nerátam znásilnené)?