Zistil som, že moja mama bola na potrate!

Príspevok v téme: Zistil som, že moja mama bola na potrate!
sokovany100

dnes som pred chvilou zistil ze moja mama bola asi pred 20 rokmi na potrate /problemy s mojim otcom = rozvod v tom case.../ som hrozne sokovany,chce sa mi plakat,pricom nikdy sa takto nepolozim az ku dnu. som zasadne proti potratom, nie len z krestanskeho hladiska,ale aj z toho ludskeho. PRECO PRECO PRECO???
toto nerozdycham. Bože, odpusť jej...

nirv

nBeskyd, nie vsetky ženy túžia po deťoch. A je ich dosť. A veľa žien chce deti lebo majú taký vzor, iné nepoznajú, a niektorým antimaterskym typom sa dieťa pritrafí. Co je tragédia aj pre to dieťa, mať takú matku, čo ho nechce. V dnešnej doba väčšina žien uz ale odmieta byť stroj na rodenie a výchovu detí. Chvalabohu že uz máme nejaké možnosti ako ovplyvnit svoj život a nie sme odkázané na milosť a nemilost mužov.

beskyd

dadula56, nie si z toho zhrozena ze z toho co si napisala vlastne len vyplyva ze zena je len biologicky determinovany robot skonstruovany na plodenie deti (dalsich robotov)? vyhovuje zenam tato rola alebo o tom maju zakodovane nepremyslat? akakolvek ina napln s inym rozmerom je pre zenu menej dolezita ako plodenie.. a zena s tym nemoze robit zhola nic.. lebo je naprogramovana prioritne na toto.. a nie jedna, ale mozno 95%. nie je to az desive? vsetky city, zaujmy, hodnoty, zasady, myslenie ide bokom.. lebo treba dat novy zivot bytosti ktora sa na svet ani nepyta.. a nic neni dolezitejsie ako toto.

Leela333

lost, lenže pri tom potrate aspoň niečo zmôžu zatiaľ čo chlapa ovládať nemôžu. Navyše, ja by som nechcela byť s chlapom, čo je so mnou len kvôli nejakému nariadeniu alebo čomu. Čo by sa najradšej vyparil a je so mnou, len preto, lebo musí. Ty by si chcel pri sebe takú ženu? Spravila by ťa šťastným?

lost

Tak isto ako si farmar nemoze uskladnit nadprodukciu na vecne casy, tak isto neexistuje moralna cesta, ako si oddialit potomstvo len tak, ako v nejakom kalendariku...
Je to proste proti fyzike, proti fungovaniu vesmiru, podla mna stale su veci, do ktorych by sa clovek rozhodne nemal miesat..
Hrat sa na Bohov, to chce neobmedzenu moc, a tam ide ruka v ruke neobmedzena zodpovednost.
Lenze hovorit toto ludom, ktori veria v napriklad nekryte EURO, je ako hadzat hrach o stenu. To uz radsej zasadim a mam z toho klicky, resp. microgreens a mam hrasok v zime, to nedokaze ani tESCO.

lost

nirv, dik :D aspon bude moj zivot jednoduchsi :)

Leela333, no hej, avsak to je chyba spolocnosti potom, ak chlap zdrhne, keby zeny bojovali tak proti uteku chlapa ako bojuju proti zakazu potratu, tak by svet vyzeral inak podla mna :P

Dadula56, nj, tak isto ako ja nechapem zeny, tak isto ty nemusis zrovna chapat muzov :)

obaja sa menia (osobnostne, povahovo) pocas celeho zivota..

cele je to podla mna o tom, teda ja to tak beriem, ze ci zena, ci muz, kazdy ma zodpovednost v podiele 1 ku 2, resp 1/2, resp 50% resp polovica.. tak isto ako ked si kupia dom/byt, ma kazdy narok na 1/2, tak isto s dietatom, 1/2 radosti, 1/2 starosti a bodka.

ak jeden z nich zdrhne? zasluzi si zastrelit, podla mna. ci zena, ci muz..

a preto som to porovnal s pyrotechnikou, lebo sex je chutny, vsak ze.. tak isto aj tie rakety su krasne, ked buchaju, ale hovorim bratovy, nepichaj hlboko, a on aj tak, a raketa nevyletela, a buchla na zemi (ohrozujuc ludi naokolo), a on ze "tak to rob ty".. typicke dieta, ma 14, ale od 18+ by som cakal trochu lepsi postoj k zivotu :D

napr ja osobne, ak riskujem ,tak som si vedomy toho, ze aj tak dopadnem, ci uz v kasine riskujuc vyplatu, alebo na ceste so sportovym autom riskujuc zivot, alebo v sexe riskujuc dieta. sance nie su 100%, sance su niekde, ehm ja neviem 90-99,9% na uspech, cize 0,1-10% na neuspech, zhruba (ale myslim ze daleko nebudem), ale ak idem na zamrznute jazdero s tym, ze sa mozem prepadnut, tak nemozem plakat a pisat staznosti na lamparen, ze globalne oteplovanie ma zabilo, lebo to bolo moje triezve (ne)pricetne rozhodnutie ze tam vojdem, risk-zisk.

nechapem preco toto ludia nechapu :D neexistuje slast zadarmo, ani sex, ak hej, tak sa treba postavit k RTG a pustit to 5000x, to by mohlo pomoct.. ale v normalnych podmienkach neexistuje garancia zisku (slasti) zadarmo. takto fyzika nefunguje, lenze preco to nechapu ludia, aj s vysokymi skolami ???

som dost gembler, riskujem, uzivam si to, ten adrenalin, ale toto je cisty PODVOD, aby som si fyziku pohol tak, aby tam nebol risk, o com to potom je? :D vy lduai vobec nezijete.. ak mate ISTOTY..

funny.picturepie.com

Leela333

sokovany, ja určite nie, lebo nie som kresťanka. Nikto sa tu nesmeje zo zákonov a to desatoro nebolo pre teba, bolo to len nedorozumenie medzi mnou a lostom, preto mi ich všetky vypísal. Čítaj pozornejšie.

Leela333

vinea, v tvojom príspevku je jasne vidieť ako sa spoločnosť stavia ku ženám, ktoré proste odmietajú pokračovať v tomto stereotype. Akonáhle nie je ona tá, čo skáče okolo detí, už je kariéristka a pre mnohých rovno aj zlá matka. Prečo? Čo je na tom zlé, že žena nechce byť pre ľudí len matka, ale aj žena s nejakými pracovnými úspechmi? A vidím, že ty toto stereotypné presvedčenie preberáš bez toho, aby si sa nad tým zamyslela.

Neber to ako útok, len sa nad tým zamysli.

Dadula56

Lost, len jedno ti poviem: muz nikdy v zivote nedokaze pochopit, co to znamena mat zenske pohlavne organy, mat hormonalne vykyvy, vsemozne problemy (sice aj radosti, ale casto velke starosti) s pohlavnym ustrojenstvom. Nemoze chapat psychiku zeny, ako sa vyvija zena, ake ma postoje k tomu ako si napisal "matka je matkou a zenou preto, aby ten plod mala", ake to je s tym zit. Zit tzv. s istym zavazkom, povinnostou. Darmo sa bude argumentovat tym, ze nemusi mat sex, nemusi mat rodinu, vzdy to bude, ci uz menej alebo viac, nejaka forma nesplnenho zavazku. Porodit nie je len porodit. Keby slo len o porodenie, nemusi sa to vobec riesit. Dieta a matka je najsilnejsi zvazok, aky sa v prirode da stvorit a je to v prvom rade tento zvazok, ktory zavazuje, nie samotny akt porodu. Zena zvazuje kompletnu zmenu svojho zivota. Muz zenu chapat v tomto nemoze. Nehovorim, ze muz nema rad deti, ze ich nechce. Ale nikdy tym nebude tak zasiahnuty ako zena. Vezmi si kolko muzov sa pohodlne vezme v 40, zbali kufor a ide o dom dalej. Zena toto urobi minimalne. Preto zastavam nazor, ze do potratu ma pravo rozpravat len a len zena. Pretoze len ona pozna vsetko, co je za tym.

sokovany100

dakujem vsetkym za Vase prispevky. Uz nech su akekolvek. Chcem sa este viac konkretnejsie vyjadrit,lebo niektore veci tu pisete,a ja som to ani tak nepovedal.
1. Bože, odpusť jej - nemyslel som to tak, ze ju odsudzujem za to co spravila a nech jej Boh odpusti. Opacne. Boze, odpust jej, chcem aby jej dusa nemala trapenie,a ked uz to spravila tak nech jej fakt odpusti.

2. Ti,ktori sa smeju z krestanskych zakonov a prikazani - to ze vy nemate ziadnu vieru, alebo inu. To je vase slobodne rozhodnutie. Nikdy som sa nesmial z toho, ze je niekto napriklad ateista a vedie si svoj zivot bez nejakych dusevnych pravidel. Preco ale vy mi tu vypisujete 10. prikazani? To fakt nechapem...

3. Ja si ctim otca svojho a matku svoju a preto sa s mojimi rodicmi dokedy budem zit, na tuto temu nebudem bavit.

4. Su 2 skupiny ludi,proti a pre potraty. V akej skupine ste, to je Vas postoj.Ja to nedokazem ovplyvnit.

5. Pisete, ze nemam pravo odsudzovat svoju matku. Ja som ju frazou" Boze,odpust jej" neodsudil. Pisal som to uz vyssie a myslel som to inak.

6. uz akekolvek dovody mala,aj ked o nich viac menej viem, nebudem po nich v ziadnom pripade patrat a je to uz uzavreta kapitola.

7. a je mi hrozne luto, ze som mohol mat brata alebo sestru, ale jednoducho nemam...

8. vsetci ktori ma moralizujete ze nemam pravo svoju matku sudit, a to som vraj krestan. Nerobite nahodou toto iste vy v tejto diskusii?