Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?

Príspevok v téme: Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?
Mimulus

1.) Ako vysvetliť zdravému človeku ( Priateľovi ), že depresia nie je ,,depka,, a že ju človek nedokáže ovplyvniť myslením alebo vierou?
2.) Ako sa dá niekomu vysvetliť, že človek, ktorý má depresiu tak veľakrát robí veci, ktoré by inak nikdy neurobil ( smútok, obviňovanie a ponižovanie seba s druhých, nadávky, samota...)
3.) Ako zbaviť ľudí predsudkov? Ako nestratiť priateľov, ktorí si myslia že to čo človek vykoná keď má depresiu je presne to isté čo by vykonal ak by bol zdravý???
4.) Ako vysvetliť niekomu koho má človek rád, že niekedy nedokáže vstať z postele, napiť alebo sa najesť, že viera v Boha alebo pozitívne myslenie mu určite nepomôže?
5.) Ako vysvetliť človeku že pri tejto chorobe to nefunguje tak, že človek vstane, začne sa usmievať, vtipkuje, okolie si myslí, že je šťastný no pritom je mu viac a viac do plaču. Ako mu vysvetliť, že pozitívne emócie, ktoré si môže vsugerovať nikdy nič s depresiou nespravia?
6.) Ako vysvetliť spoločnosti že má človek DEPRESIU a že nechce ostať sám? Ako nestratiť priateľov len preto, že tomuto človeku nerozumejú?
7.) Ako bojovať s depresiou ak to ľudia nepochopia a človek na všetko ostane sám, nemá prácu, peniaze, rodinu a už ani priateľov?
8.) Ako prežiť situáciu keď človek priateľov má, tí to celé napriek tomu nechápu -(pretože kto neprežil nepochopí) a odsudzujú ho alebo sa na neho preto hnevajú? Obviňujú priateľa prečo povedal to alebo ono, prečo je taký hnusný keď taký nikdy nebol a prečo nakoniec ten človek tých priateľov stratí aj napriek tomu, že ich pred týmto varoval?
9.) Ako prežiť depresiu ak človek stratil už všetko?

zoe23

vidis mimulus aj slnecnica vravi, ze laska :)
Ja sa ti nechcem rypat v manzelstve, ale ak to medzi vami nie je velmi ok, tak to ti na nalade tiez asi moc neprida. Ja byvam s mamou a viem, ze ked sme boli pohadane bola som rada, ked vypadla z domu a mala som svaty pokoj. A ked prisla, mala som hned po nalade. Ale vsetko sa vyriesilo :)

Meretseger

Prečo mi k tomu gratuluješ, katty? 0_o
Mimulus, aspoň vieš, odkiaľ to máš a nemusíš viniť seba :D Ja to dedičné nemám (teda depky či samovražedné sklony), môže za to s najvyššou pravdepodobnosťou cukrovka a dod**ané detstvo. Máš ty niekde v rodine aj samovrahov?

amanda23

tak to je smutne..to ani manzelka o tebe nic nevie? a co tie hodiny na nete, nepyta sa, s kym si stale vypisujes a co? nic nevidi na tebe, ze si apaticky, bez nalady? ak jej na tebe zalezi, mala by ta podporit do liecby, s ostatnou rodinou vzdialenejsou nie si v dennom kontakte, tym to vesat na nos nemusis. Mimulus , chod tam, nevymyslaj, nehadz si polena pod nohy dopredu, nehadz flintu do zita, aspon nejakeho dobreho, ale naozaj dobreho psychologa skus pohladat.
A Slnecnica ti tiez dobre napisala, ale ty len svoje a svoje.. No ja uz na dnes koncim a ty si popremyslaj , daj si nejaky ciel a uz vykroc tym hlavnym spravnym smerom , hlavne sa uz rozhyb, lebo sa budes tocit stale v kruhu bludnom a diskutovat stale o tom istom dokola a tiez slova od Slnecnice si vezmi k srdcu..

slnecnica

Stále riešiš kto si čo o tebe pomyslí, riešiš svojich priateľov, ale neriešiš svoj život a svoju rodinu. Všetko jedna veľká pretvárka. Bude to znieť možno detinsky, ale ty potrebuješ lásku. Potrebuješ štastné a normálne manželstvo, založené na dôvere, úprimnosti, deti, ktoré by si vychovával, staral sa o ne a nemal čas rozmýšľať nad ....
Je milión ľudí, ktorí prežívali, prežívajú a budú prežívať oveľa väčšie "hrôzy" než si zažil ty, tým nechcem zovšeobecňovať, len poukázať na to, aby si sa stále neľutoval.
Ľudia ti tu dávajú rady, návrhy, riešenia a ty namiesto toho, aby si niečo vyskúšal, stále všetko neguješ.
A komu niet rady, tomu niet pomoci

Mimulus

,,pred rodinou sa hanbit nemusis,,

To bol vtip večera ani nevieš ako ma to rozosmialo - Ďakujem :D

Práveže pred rodinou to musím utajiť, v rodine máme totiž maniodepresiu a všetci sa k tomu postavili ako ,,zdraví ľudia,, :( A nie len moja rodina, v ktorej sú zdravotníci ale aj manželkina si myslí o podobných ľuďoch... Takže tak...

amanda23

a akoze kto ta odsudi a ako zistia, kam chodis, pred rodinou sa hanbit nemusis a ostatnych mas v ...na cele to nemas napsisane kam chodis...budes tam 8 hodin denne ako v praci, vezmi kufrik , desiatu, cajik, noviny , uces sa, ohol, vyvonaj a hovor vsetkym , ze chodis do prace, ak by sa niekto pytal, opytaj sa ty jeho, ci si nechce uzavriet zivotnu poistku u teba a ver tomu, uz sa nik nic pytat nebude a pojde od teba kade lahsie:D
Neviem, kolko mas rokov, ale mas hrozne predsudky, stale riesis, co si myslia o tebe ludia, davas tomu prislis velky doraz, ludia si stale nieco myslia, aj budu mysliet o niekom, ci je kreten, alebo dobracisko, vzdy ho bude niekto mat rad a niekto ohovarat, tak to je.

katty192

tak sa opravím :)) lezie na nervy, ale tak veľmi mi dokáže pomôcť, len tým že je, že ho sledujem ako maká

Mimulus

katty192 :) To keby poviem môjmu susedovi tak si ešte pustí hlasnejšie reproduktory a možno aj niečo schytám :D

Mimulus

amanda23 je tu ešte jeden problém ja sa nemôžem len tak ,,vypariť,, z domu pretože ak by niekto zistil kde chodím a prečo tam chodím tak ma okamžite odsúdia. Takže...