1.) Ako vysvetliť zdravému človeku ( Priateľovi ), že depresia nie je ,,depka,, a že ju človek nedokáže ovplyvniť myslením alebo vierou?
2.) Ako sa dá niekomu vysvetliť, že človek, ktorý má depresiu tak veľakrát robí veci, ktoré by inak nikdy neurobil ( smútok, obviňovanie a ponižovanie seba s druhých, nadávky, samota...)
3.) Ako zbaviť ľudí predsudkov? Ako nestratiť priateľov, ktorí si myslia že to čo človek vykoná keď má depresiu je presne to isté čo by vykonal ak by bol zdravý???
4.) Ako vysvetliť niekomu koho má človek rád, že niekedy nedokáže vstať z postele, napiť alebo sa najesť, že viera v Boha alebo pozitívne myslenie mu určite nepomôže?
5.) Ako vysvetliť človeku že pri tejto chorobe to nefunguje tak, že človek vstane, začne sa usmievať, vtipkuje, okolie si myslí, že je šťastný no pritom je mu viac a viac do plaču. Ako mu vysvetliť, že pozitívne emócie, ktoré si môže vsugerovať nikdy nič s depresiou nespravia?
6.) Ako vysvetliť spoločnosti že má človek DEPRESIU a že nechce ostať sám? Ako nestratiť priateľov len preto, že tomuto človeku nerozumejú?
7.) Ako bojovať s depresiou ak to ľudia nepochopia a človek na všetko ostane sám, nemá prácu, peniaze, rodinu a už ani priateľov?
8.) Ako prežiť situáciu keď človek priateľov má, tí to celé napriek tomu nechápu -(pretože kto neprežil nepochopí) a odsudzujú ho alebo sa na neho preto hnevajú? Obviňujú priateľa prečo povedal to alebo ono, prečo je taký hnusný keď taký nikdy nebol a prečo nakoniec ten človek tých priateľov stratí aj napriek tomu, že ich pred týmto varoval?
9.) Ako prežiť depresiu ak človek stratil už všetko?
Ako vysvetliť zdravému človeku pocity, ktoré prežíva človek s depresiou?
Mimulus ale ja nechapem preco sa s tebou nebavi? ked niekto strati pracu, neviem preco by som sa mala s nim prestat bavit. Ako ked to sem tahat nechces, tak ok. Ja sa neurazim :)
tak ju pobozkaj ty! :D a ona nebude chapat co sa zrazu stalo :D No kazdopadne by ste sa mali porozpravat o tom ako to medzi vami je, lebo z jej strany tam nejaku iniciativu na zlepsenie teda nevidim :( to sa ti ani nedivim, ze si nestastny.
A tou pesnickou si sa mi veeeeelmi trafil do vkusu, lebo ja milujem rihannu, a tuto pesnicku som kedysi vedela pocuvat aj cele dni :D ale to ti tu uz kazim temu :)
toto sa mi viac páči :)
Milá zoe23 ja nebojujem z minulosťou ako si tu mnohí myslia ale práve s prítomnosťou a s problémami ktoré mám. Áno je to tak odvtedy ako nemám prácu. Ju to vôbec nezaujíma, má Svoj účet, Svoju prácu.
Čo sa týka tej komunikácia tak je to oveľa horšie ako som napísal. Za ten rok sme sa ani raz nepobozkali :(
Nechcem sa vyhovárať na moju chorobu ale naozaj neviem.
Prečo nechce nikam ísť? Napíšem to asi takto: ak chcem ísť s priateľmi tak mi povie, že sú to moji priatelia! A ak chcem ísť len tak tak sa vyhovorí na niečo iné.
Ja neviem či je to ešte vôbec vzťah, a to nehovorím o manželstve :(
nie nie, pusti si radsej toto: www.youtube.com
Mimulus, fuu to si ma teraz dorazil s tou komunikaciou. To mas zaujimavu manzelku. To je takto od kedy nemas tu pracu? nechcem byt zla, ale to je podla teba vztah? a este k tomu laska?
Pytal si sa jej preco nechce ist ? Lebo to je fakt divne, ked nechce ist nikam :( mozno aj ju nieco trapi a tiez ti to nepovedala.
zoe23 čo sa stalo pred 2 rokmi?
Všetko, najprv som prišiel o jednu prácu, potom o druhú a behom pol roka som stratil všetkých priateľov, ktorých som mal.
prečo nejdeme von spolu? Pretože ona nechce. Ja som ju aj volal ale nechce ísť nikde...
Je to veľmi jednoduché - kde nebola nikdy komunikácia tak tam ani nikdy nebude :(
Aha, chapem, takze sa pri PC len vymenite a inak mate tichu domacnost :D to je ale ZLE.
A co sa stalo pred 2 rokmi, ked sa to zhorsilo?
Vtedy ked ste sa spoznali s manzelkou si musel byt predsa stastny, nie? a ked ste sa brali tiez.
No a preco nejdete von spolu, preco ju nechas sedet za PC?? preco nepovies, ze by si sa s nou rad presiel, a len tak sa porozpravali, ked stale tvrdis, ze ju lubis? a ona ta lubi?
Depresia tá je moja
preto sa ma všetci boja :P
No začala keď som mal približne 14. A aj to bol spočiatku len smútok, ktorý som zvládal. Až neskôr to bolo také aké to bolo a stav sa mi zhoršil približne pred 2 rokmi.
Takže napíšem to takto: Manželka príde z práce zapne počítač a je aj do rána na internete. Nepovie ani pol slova.
Čo robíme keď je doma? Ja buď pozerám televízor alebo radšej idem von pretože ona sedí celý deň za pc.
Nikto o tom, že mám depresiu nevie takže nemôžem písať ak je doma.