caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
po atb liecbe na hrdlo som mala pocit, ze dlhsie nemusim na wcko, teda ziadne akutne tlaky na mocovu ruru ak tomu rozumies..
co ma casto trapi je pocit akokeby opuchu podbrusia, mam to cca od ovulacie az po menstruaciu a tak, ma z toho poraza, na laparo sa bojim ist
Maoam - ja nemam akutne zapaly mocovych ciest, nemam bolesti pri čuraní, nič, proste len zle vysledky mocu, diagnostikovane ako chronicky zapal obliciek, nic viac, kreatinin v norme, kedy ako od cca 58 do cca 80, niekedy ma pobolieva v oblicke len v pravej, podla usg mam na nej male cysty, ale vraj nalez v norme, močenie ok, niekedy mam pocit, ze menej, ale to aj menej pijem, inak som si vsimla, ze sa zavodnujem ked jem lepok -akokeby udrzoval vodu, v noci nemam potrebu behat na zachod, nemam pocit, ze by som nevycurala vsetko, normalne
co sa týka gynekologie, mam super gynekologa, povedal, ze lahke zapaly sa neliecia len sleduju, ze imunita by sa s tym mala vysporiadat sama, asi 70% zien ma taky vysledok
a mocis volne, prudom? nemas pocit, ze nevycikas vsetko? ako casto ides na WC za den a noc? to su vsetko velmi dolezite fakty, podla toho sa dalej smeruje diagnostika
a ako casto tie zapaly s tazkostami mavas? kolkokrat do mesiaca, roka? ako dlho to trva, kym sa to zlepsi? par dni, tyzden, dlhsie? reagujes na ATB hned?
a este som sa chcela opytat zasadnu vec
1. mas tazkosti stale? teda boli ta pri cikani 365 dni v roku, alebo mas fazy ze si uplne OK bez tazkosti, bez bolesti a tym padom sa ti len opakuju akutne zapaly, ktore sa ATB preliecia a je zasa dobre?
2. tie ureaplazmy, chlamydie a Co. su infekcie prenosne pohl. stykom, tam treba vziat ster z krcka maternice a uretry (moc. rura) extra
hmmmm, z toho co pises nie som velmi mudra, okrem toho, ze si mala zapalovy PAP zrejme, alebo bola az displazia, HPV?
takze kultivacie mocu su sterilne, robili ti kultivaciu cievkovaneho mocu, ktory odobrali cez kateter z moc. mechura, alebo si volne cikala do pohara, rsp. stredny prud?
co sa obliciek tyka, ako si na tom, aky mas kreatinin?
ked mas zapaly, mas zapaly dolnych mocovych ciest (uretra, mechur) alebo aj hornych? mocovody, oblicky s horuckami, silnymi bolestami, ze ani sediet, ani lezat, ani zit? lebo to je rozdiel aj ohladne terapie
nieco take ako dlhodoba profylaxia antibiotikom sa u teba neskusala? kedysi sa daval nitrofurantoin, potom cotrim, ale su dost velke rezistencie, zväcsa sa teraz dava Ciprofloxacin 250mg na noc, podla hmotnosti, pri nizsej hmotnosti pacienta aj 125mg na noc
ale dobre by bolo dat urobit kontrolny ster na ureaplazmy, mykoplazmy a chlamydie, lebo aj tie mozu sposobovat symptomy ako pri zapale moc. ciest, ale kultivacia na bezne aerobne bakterie ostane sterilna, lebo toto su atypicke bakterie, rastu na inych podach
Máš v názve adventné okienko tak sa možno zasmeješ :)
Maoam - tie atb mi zabrali na creva :) ano pody mi vchadzaju sterilne, preto sa dr. na urologii cudovala, ze mam stale leukocyty, hnis a krv v moci, povedala, ze nechape odkial sa tam ten hnis berie a to daaavno pred rokmi mi skumali tiez a prd zistili :)
chlamydie preliecene davno, nove nie, ueroplazmy mi nikto nezistoval, gynekologicky ok az na mierny zapal, po porode bezne, ziadna nema 1tku, mala som tazsi porod, kvasinky nemavam
takze nemas systemicke infekcie
ohladne infekcie moc. ciest, ATB ti zaberaju hoci kultivacia vyjde negativne, pody sterilne? divne...
testy na chlamydie, ureaplazmy robene boli? kvasinky takisto? gynekologicky si na tom OK?