caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
Maoam - robili mi nedavno po infekcii zapalove markery a vyter atd. a mala som vysledky v norme, takze ak myslis leukocyty a sedimentaciu, tak ta je ok mimo akutnych chorob, co sa týka obliciek, akurat stale v moci mam nalez aj ked som zdrava, bakterie nikdy nenajdu ziadne
Lulu, pozri, ja nie som lekar, ale mna by fakt zaujimali vysledky tvojich testov, najmä zapalove markery, oblickove parametre atd.
Ak mas chronicku infekciu, treba patrat a riesit...
v dobrom, musim utekat, praca vola pa zatial
Lulu, nie, ja si varim sama a kupujem si specialne bezlepkove veci, knäckebroty, bezlepkovu muku, doma si peciem z nej chlieb atd.
Lulu, ak pocitujes ulavu pocas brania ATB, tak to svedci o pritomnosti chronickej infekcie v tele, uz minule som ti pisala, ze by si mozno mala vyskusat dlhodobejsiu ATB-liecbu, ale zamietla si to vtedy.
a v praci sa ako bezlepkovo stravujes? mate na vyber aj bezlepkovu stravu?
Maoam - ja mam praveze pocit, ze odkedy som brala atb mi zle este nebolo, akokeby mi pomohli v niecom
laktobacily som kedysi brala vkuse mozno aj rok dva...aj ked som problemy nebrala, brala som ich len tak, vtedy to bola taka éra laktobacilov a travenie bolo ok, ale vtedy som este ziadne fyzicke problemy nejake nemala, to sa spustilo az potom a vsetko pekne takmer naraz
Lulu,
1. lepok: netreba podcenovat, ja ked si dam nieco kde je muka, koniec, vytrpim si nasledky aj tyzden, od trav. problemov, cez hrozne bolesti hlavy a unavu, atd., chce to doslednost
2. mala by si si dat do poriadku crevny trakt, unava a pod. sa da dobre odstranit aj detoxom, mozno mas creva plne toxinov, co ty vies...navyse ak mas hnacky, po ATB mas uplne naburanu crevnu floru a to robi hroznu nachylnost na dalsie a dalsie infekcie + unavu...je to zacarovany kruh, mala by si si urobit detox tymi stavami, riadne vycistit creva a potom nasadit zive lactobacily, dlhodobo (rozumej mesiace, aspon polroka!!!)
Maoam - s tou celiakikou je to take zvlastne, mam obdobia, ked mam hnacky aj kazdy den a potom ako teraz uz mozno 2 mesiace klud, ale mozno som aj mala nejake premnozene bakterie, od bratia atb mam trochu pokoj, tie stavy su viac menej ok, ale je pravda, ze pri vynechani lepku viac vladzem fyzicky to som si vsimla hned ako prvy prejav, aj to travenie je lepsie,jeden cas mi muz kazdy den odstavoval jablka, pomarance, musim oprasit odstavovac, od prestahovania sme ho este nepouzili
prechadzky mam, snazime sa chodit zo skolky pesi domov co je cca 8 km, malemu sa velmi nechce, ale vzdy ho presvedcim, ze nam to dobre urobi :) lebo teraz v zime sa velmi neda byt na ihrisku, to by ho bavilo viac, teda ak je pocasie, v lete sme vonku cely den
Lulu, este k tej strave, pamätam si, ze mas problem s mukou, vyhybaj sa jej ako len mozes. Jedz veci pre celiatikov. Ak netravis lepok, robi to hrozne problemy v tele a velku unavu aj bolesti hlavy.
Viem podla seba, tiez lepok netravim.
Lulu, napis kludne, ked budes mat cas a chut.
No sukromny sektor je taky, ze vstavas o 5, doma si o 20h alebo aj neskor, zvlast ak dochadzas a pod.
Ja som vela robila ale uz od strednej skoly,od 15. mam znicenu chrbticu, par vyskocenych platniciek, opotrebovane bedrove klby ;D a to mam 32. Plus tie ostatne dg, o ktorych vies. Najhorsie su neuro a nefro.
Co sa teba tyka, nechcem uz klabosit o mne, vsak je tu toho na mraky, musis sa vzchopit.
Tym, ze si roky bez cinnosti, vela spis, vela lezis, si mentalne a hlavne fyzicky upadla. Inymi slovami, nemas ziadny trening a tym padom nulovu kondiciu, si hned zo vsetkeho K.O.
Neviem, ci robis daky sport, ale skus aspon denne sviznu prechadzku - ako zaciatok.
Co sa tvojej stravy tyka, nemam sajnu co pre seba robis, ale skus denne surove ovocie a zeleninu, alebo stavy z nich. Vyborne to vitalizuje, skus multivitamin+mutlimineral, enzymy....musis nejako zacat.