Maoam - adventne okienko

Lulu2011

Maoam - aha chapem, som myslela, ze k polovicnemu by sa dalo aj u vas pracovat napriklad

psychologa uz nejaky cas googlim a neviem sa rozhodnut, chodila som k jednej milej starsej psychologicke, ale bolo to malo, tusim raz za 2 týždne na hodinku, to mozem aj doma do luftu si hovorit :))

robila som asistentku riaditelovi a popri tom som si privyrabala modelingom a ako hosteska, stale som nieco robila, velmi mi je luto, ze som takto padla na dno, bola som vzdy usmievavy typ, plny zivota a teraz...proste neviem aku obrovsku chybu som urobila, ze som takto skoncila

Maoam

Lulu, tu mas bud ID alebo pracujes. Oboje ako u vas nefunguje.
A vzhladom na moj vek a fakt, ze som dlho chodila do skoly..to by sa nedalo prezit z toho.

Maoam

Lulu, na ho*no, teplota, strasne zdurene lymfaticke uzliny v slabinach obojstranne uz asi tyzden, v noci som bola 40x cikat, no parada :-/, k tomu hrdlo zapalene, zimnica...uzasne fakt :-/

Lulu, no neviem co si robila vo veku, ked ti bolo dobre, robila si modelku alebo aku pracu si mala?

Iste by ti pomohla psychoterapia, ale musela by si narazit na psychologa, ktory by ti sadol.

Lulu2011

Maoam - nebudem sa pýtat, ked nechces, kazdy mame svoje preco nie, je dobre, ze ti lieky pomahaju a ty by si si ciastocny ID tam u vas nemohla vybavit? ked pises, ze ten deficit spanku mas a predsa pri svojich diagnozach tu energiu potrebujes nacerpat, kedy vlastne vstavas? aku mas pracovnu dobu?

tak mala som viac okamihov v zivote, ktore ma sokovali, ci zneistili, ci vyčerpávali, nespravne rozhodnutia, ktore som lutovala, zazitky, ktore som musela spracovat, plus ine veci, dost veci som musela riesit prave v tom mladom veku pred tou 21tkou...az to raz prislo a zaujimave, ze v obdobi, ked som bola da sa povedat stastna, rok predtým ako som dostala panicku poruchu som prezivala tie najstastnejsie chvile v zivote, darilo sa mi v praci, mala som priatelov, spoznala som svojho muza, zivot ma bavil, spanok som nepotrebovala, uzivala si rana, noci, dovolenky, mala som rozpravkovy zivot s mensimi problemami aspon chvilu...samozrejme ako kazdy som riesila medzi tým aj nejake problemy, nevysla mi jedna vec, do ktorej som sa cela vlozila a bola som velmi sklamana, ale isla som dalej...a co mi mohlo spustit paniku...bolo asi viac nahromadenych veci, nespracovanych, plus akysi chlad z maminej strany, ale to je cely zivot to nezmenim nikdy uz, ale to sme si uz pisali v maily

som v predchadzajucich prispevkoch popisala, co a ako, tam mozno nieco z toho niekoho napadne, co a ako dalej :)) ked este nieco, tak doplnim info

a ako ti je dnes? ja som vcera mala 38,5, potila sa a dnes som sa zobudila tusim bez teploty, len sa citim akokeby ma vlak presiel a vsetko sa mi v hlave ozýva, asi nejaka viroza

Maoam

Lulu, jj, ja mam zachvaty od 6r zivota cca., ale liecena je epi az posledne roky, nepytaj sa preco, je to zlozite, tazky pribeh a nechcem velmi o tom hovorit. Rovnako ako nefrologicke problemy a ostatne neurologicke ochorenia.
Dakujem za pochopenie.
Co sa tyka zachvatov, ja ich mam prevazne v noci, ale obcas aj cez den a ano, zazila som aj cez den velke zachvaty s upadnutim do bezvedomia, trasom tela, strasne krce pri tom, zachranka a pod.
Lieky to ale dost utlmuju, ale ked mam vela stresu a spankovy deficit je to ovela castejsie napriek liekom.
K tomu som migrenik, mam hyperakusis (precitlivelost na zvuky a hluk), velmi dobre pocujem, naopak so zrakom mam problem, je mi zle v aute, casto mam zavrate, radsej ani nesoferujem a ani nesmiem ako nestabilny epileptik.
No je toho vela.
Co sa liekov tyka, kabel (tpch) je uzasna, vsetko som si zapisala a vzdy ma vela napadov, co by sa este dalo vyskusat a hlavne vie aj na dialku velmi dobre odhadnut nielen dg ale aj vhodnu liecbu, tak mozno a dufam - ze ti pomoze a poradi konkretne lieky, ci kombinaciu, ktoru by ste mohli s lekarom vyskusat.
Z mojho NElekarskeho pohladu je u teba najhorsia panicka porucha a ak mas stavy derealizacie a aj depersonalizacie, tak musis na terapiu, nielen lieky, ale aj psychoterapeuticke sedenia. Je mozne, ze si zazila traumaticke zazitky, alebo nieco dlhodobo zatazove, negativne,, najmä emocne? Ked si bola este velmi mlada? Lebo pises, ze sa to spustilo ked si mala 20+.
Viem, ze si to nemala lahke doma :-//, to mi je velmi luto. Sucitim, lebo poznam.

Drz sa Lulu a napis Kabel podrobne vsetko, urcite ti poradi.

A ako si citala, aj ona radi postupnu mobilizaciu, i ked je jasne, ze potrebujes liecbu, aby sa ti zlepsil stav ale mozno potom postupne by si dokazala viac vydrzat, vystavovat sa postupne krok po kroku situaciam, mozno by si mohla zacat par hod pracovat atd.

Lulu2011

hej a nie som nejaka utocitna matka, svoje dieta milujem, ale sama neznasam, ked niekto rozprava namiesto kaká - kakáme :))

Lulu2011

ajaj :) takze...

Maoam v podstate dobre opisala moje problemy, este to zhrniem komplexnejsie:

unava, ale nie klasicka, taka spojena z vycerpanostou organizmu ako po chripke, pri fyzickej namahe velke extrasystoly, niekedy sa pri nich neda nadychnut, nocne dusenie sa, budenie sa na zastavu dychu - neviem ci ozaj, alebo je to psychika, asi znacne psychika, par mesiacov som prebdela cele noci, lebo som sa predusila a bala zaspat, po nastupe unavy deralizacia, v obchodnom dome pocit, ze nie som, alebo zijem zivot za sklom, stavy na odpadnutie, neisty krok, motanie hlavy, ked mam niekde ist ana druhy den, neico vybavit neviem spat, uzkost, ze to nezvladnem, ako mi bude atd. do toho problemy s imunitou som dost casto chora v poslednej dobe, je toho viac, ale to su take najcastejsie priznaky

este aby som to uviedla na spravnu mieru, tieto zhorsene stavy mam posledne 2 roky, predtým som mala tiez tieto problemy, ale v mensej miere, boli sme aj na dovolenke atd. aj teraz ako mi je zle sa premozem a mam so synom aktivity, cele prazdniny som sa mu venovala, chodili sme na kupaliska, k vode, pikniky, vzdy som mu vymyslela program - aj ked mi prichadzalo nevolno

z liekov, ktore som brala:

ako prvý mi nasadila dr. Paroxetin - mala osm pri nom priserne uzkosti, zive sny, strata rozdielu medzi realitou a snom, vzdy vydesena z krikom som vstala plus libido na bode mrazu, este k tej strate libida, ze chorym je jedno, mne nejde o orgasticke zazitky, ale uprimne, chlap potrebuje sex a chcem byt aspon v niecom dobra a viem, ked clovek pri dotyku ked nic neciti ani ten sex nemoze byt dobry a podavat herecke vykony a klamat sa mi nechce, aspon to nech ma moj muz dokonale, aj sama dr. mi povedala, ze keby ma to malo trapit, ze mi to sposobi len dalsie depresie, tak mi vymenila lieky za Moclobemid - z neho som bola taka utlmena a zacala sa mi menit osobnost, nespoznavala som sa, k panickej poruche sa mi pridruzila aj depresia, mala som pocit, ze mi vymenili osobnost, ze chcem seba samu naspat, dostala som tazke derealizacie a tak mi dr. vymenila lieky za Zoloft, pri nom boli asi najstrasnejsie zaciatocne neziaduce ucinky, budisla som sa s prisernou zkostou a "zblaznenim" nevedela som kde som, kto som, ako sa volam, chvilu mi trvalo kym som sa dostala k sebe, potom ta najstrasnejsia faza, ked som nemohla spavat aj som brala Hypnogen, aj som davky znizila, aj lexaurin, nic nepomahalo, bola som zufala, nevladala som, videla vsetkych dvojmo a tak chdila do prace, ale ataky boli miernejsie a nalada sa postupne lepsila, co prislo nove, boli nutkave myslienky, akoby ma niekto navadzal nech skocim z okna, velmi som sa toho bala, potom som otehotnela a lieky vysadila a nikdy sa uz k nim nevratila