Maoam - adventne okienko

Maoam

Lulu, neviem ake su pomery v BLX, ale ver tomu, ze vydavky su tam velmi vysoke. Len v DE je bezny prenajom a energie okolo 1000e/mes. a to si este nejedla, nekupila hyg. potreby, necestovala, nekupila si liek atd. To len aby si bola v obraze.
A ten byt ti ani nepatri a vo velkych mestach bezny najom za mensi byt aj 1500e.

Ano, mas pravdu, ked uz, tak ist vo svojom odbore vyssie, zatial ma maximalne brutalne brzdi zdravotny stav, to vies, inak by som uz davno bola inde :-//// - to je MOJA karma, pri ktorej citim velku bezmocnost.

Co sa vas tyka, urcite chodte za tym fin. poradcom ohladne tej hypo a urokov a novej banky a hlavne - odkladajte KAZDE EURO, aby ste naskrabali na tie okna konecne.
Jednak budete moct uzivat cely byt, budete menej chori a hlavne - usetrite majland na vykurovani.....

Lulu2011

Maoam - nie neberiem, kazdy ma nejaku tu karmu, ale sme len ludia, jasne, ze nam niekedy pride luto, alebo ten pocit bludneho kruhu nas zasiahne, ved aj my s muzom niekedy vycitame, ze keby sme vedeli, ze nastane taka katastroficka situacia, ze tak byty porastu, by sm ekupili za 500 000 sk byt a mali by sm ednes pokoj...ale kto vedel, ze sa svet zblazni a behom roka stali byty milion a pol, dva, kto vedel, ze vsetko podje dole vodou, ze system uplne strati sudnost

Lulu2011

Maoam - chapem...lebo znamy ziju v Holandsku a Belgicku a ked pocujem, ze tam nikto za 1500 e ani nevstane z postele - nejaka brigadka na pol dna, tak oci vyplestene :) tak kazda krajina ma nejaku uroven a ako pises, odznova zacinat a tie jazyky su dost podstatne, ibaze by si sa niekym mozno spojila, aby si nebola sama...ale tebe by bolo mozno lepsie si urobit nejaku nadstavbu a ist vyssie, ved si uz roky vo svojom segmente, neviem, ako to u vas presne funguje

Maoam

neber to tak, ze sa stazujem, nestazujem, lebo viem, ze si za vsetko mozem sama, ako vsetci ostatni, my sa rozhodujeme, takze ked nieco nevyjde, niekde sme urobili chybu, ci uz sukromne, alebo v inych veciach

za chyby sa kruto plati

Maoam

Lulita, DE je platovo v strede tabulky EU a tam spadaju aj tie super branze, takze tu to fakt nie je ziadne terno, to mi ver a najmy su tu strasne vysoke, rovnako energie, to by si odpadla, keby si videla tie seky.

Holandsko, Dansko, Belgicko je na tom stokrat lepsie, to je pravda, aj Skandinavia, Norsko, Svedsko, ale to by som sa musela zasa ucit nove jazyky a ......

Lulu2011

tak EU ide dole kopcom, tusim len Belgicko a Holandsko sa stale drzi na vysokej urovni, konekretne o Nemecku nemam info, lebo tam nikoho nemam

Maoam

Lulita, no stravovat sa doma - tam usetrit rocne strasne vysoku sumu, to by si neverila, vsak vyskusaj a uvidis....

A nekupuj blbosti, ktore nepotrebujes. Kazde euro vam bude dobre.

Maoam

Lulita, vies ja tiez mozem zacat bedakat, ake platy tu maju statna sprava, verejna sprava, lekari, farmaceuti, inzinieri atd - ale mam na to robit lekarku? NIE

Vies ake vysoke% ludi tu robi za dumpingove mzdy? Velmi vysoke percento, to by samozrejme na SVK nik neveril, kopa ludi zaplati prenajom (v DE zije vo vlastnom cca. iba 40% ludi, zvysok v prenajmoch), stravu, poistky a nezvysi im nic, ledva ledva vyjdu z vyplaty do vyplaty.....v celej EU to ide dole kopcom uz velmi dlho, cest par branziam, kde sa dobre zaraba.

Lulu2011

Maoam - no ja som rada, ze mam toto, lebo su ludia co s VS robia za tolko ako ja, tu ani skola nepomoze, ked nemas znamost, mam plno kolegov s VS

Lulu2011

a je to tak, minule som panikarila, ze som niekde stratila 30 eur a ked clovke popocita male polozky je z toho zrazu 70 eur ani nevie ako kks, to je hrozne, momentalne si aj do prace varim, lebo za 3,50 co davaju smiesnu donasku (nemame tam moznost jedalne) tak za 1 euro mam tofu napr.