caute, mam vlastnu temu, do ktorej mi mozete prispievat :D
Maoam - adventne okienko
Lulita, ty by si so svojimi anxiozami nemala googlovat o chorobach, lebo ti sibne...vazne, to nie je pre ludi ako ty, lebo ty si pri kazdom opise dg budes automaticky mysliet, ze to plati aj pre teba
Lulita - ale je pravda, ze pri bezlepkovej diete sa mi ferritin upravil, co je plus
Lulita, no ak sa ti zhorsila astma teraz, tak budes mat asi alergicky typ, musis to riesit, neliecena astma ma vazne nasledky, inak v tych sprejoch do nosa atd. su tiez kortikoidy
Lulu- nielen celiatici,ale aj ludia chronicky chori na oblicky maju anemiu, oblickari aj vit D3 chronicky nedostatok skoro na nule
ja mam ine dg ako ty, ty si pre mna zahadou, idu ti robit röntgen, aby zistili funkcnost - vylucovanie obliciek, ci spravne vylucuju, dostatocne rychlo, ci nemas niekde stenozy atd.
mne to robit nemozu, lebo mam alergiu na jod, tak mi to robili pocas MRT,lebo tam sa podava ina kontrastna latka
Maoam - u mna je divne to, ze mi bakterie v kultivacii nenasli, ale krv a hnis v moci hej plus topy bielkovin, naposledy ma palilo pri moceni, ale vzala mi len test papierikom a tam bol moc ok, este by som mala ist na to - co ti rtg kontroluju prietok moc. cestami
kks som si chcela dnes pospat, ale hluk kosaciek + astma zase :( do toho ma boli chrbat pri kasli, ked to na mna pride a ja som si to hodila do google a hned clanok o babe s podobnymi priznakmi a mala lymfom a som v depke, som unavena, nevyspata, dnes robim poobednu - nocnu a este teraz robim veci z druhej prace a som total bez energie :( nech uz je vikend
tebe sa to zelezo zlepsi aj ked budes bez lepku, celiatici maju chronickí nedostatok zeleza
* zmeny na oblickach: boli myslene okrem rozsirenia obl. parenchymu aj na sone viditelne zjazvenie tkaniva, chronicke zapalove zmeny atd.
no ak si mala moc aj kreatinin OK; tak sa ti asi horny moc. trakt vyhojil zazracne sam
ja? no tak podla citlivosti ATB, Dekristol (Vit D3, lebo ho mam chronicky malo), Haemoprotect (lebo mam chronicku anemiu, ferritin skoro na nule), magnezium (lebo mam vkuse nedostatok napriek doplnaniu 2x denne 400mg), to mam od neho tie lieky, pri nich su tie hodnoty o cosie lepsie, suvisi to s oblickami vsetko
flegmuska - DLHE, momentalne mam dlhu fazu :DDD
Lulu, tak to si dodrbala s tou astmou, ale aspon si sa lekarovi priznala, aj to je plus. Je lepsie vyklopit pravdu.
U mna -tak ja som u nefrologa sledovana v podstate stale, trojmesacne kontroly su tak ci tak povinne, ale chce ma vidiet beztak castejsie, ja tam chodim kazdy mesiac, lebo musim, lenze moj stav a tvoj stav je velky rozdiel a najmä ja mam ine dg., ako ty.
Vzdy sa robi kompaktny krvny rozbor, 24h moc - kompletny rozbor, sedimentacia, dalej mocova sedimentacia, ak su bakterie, tak sa to zasle na kultivaciu a citlivost a ja mam zvyseny kreatinin a posahane viacere hodnoty, robi vzdy aj sono, lebo kvoli zlemu odtoku mam silne bolesti + stale rozsireny obl. parenchym (vlavo viac) a meria aj ustie mocovodu vzdy, no a mam aj zmeny na nich, samozrejme, proste su chronicky zapalene, po tych rokoch akutnych a subakutnych bakt. pyelonefritid, lenze ja mam neurogennu poruchu moc. mechura a X dalsich neuro-dg, to je uplne nieco ine
ty by si mala chodit aspon raz rocne, idealne 2x na kontrolu, ale zjavne mas ten najmiernejsi priebeh, tak si mala velke stastie
Ahojte,
Maoam - neviem, mam prvy vymenny listok k alergologovi, tento rok sa u mna len prejavila astma, dovtedy som mala len alergiu, lenze stav nedychania to ma obvodak zdrbal, bola som len nedavno a priznala sa :) hned ako budem moct sa trochu uvolnit z prace pojdem, mam antihistaminika a sprej, ona ma zrejme otestuje, kortikoidy brat nebudem urcite, postup bude podla mna taky ako u mojho syna aj muza - vsetci mame dost rovnaky priebeh, cize antihistaminika a vakciny, co sa týka obliciek mam zapisanu chornicku nefritidu, nic viac, biopsia mi robena nebola, ale kreatinin mam v krvi ok, aj posledne vysetrenie mocu bolo po dlhom case dobre - len papierikove, ty beries nieco na oblicky?