Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Maoam - adventne okienko

Maoam

baby, odfotila som sa s tymi svetlohnedymi skutami, cize mojimi vlastnymi odrastenymi a dosla som k zaveru, ze s blond-pramienkami (ton-dva svetlejsie) to ma ovela väcsi smrnc, ked mi skoncia tie sibenicne terminy, pojdem za odmenu k svojej NEsialenej kadernicke a dam sa 'do laty' :DDDDDDDD

Maoam

Lulita, cauko, troska som sa zamyslela nad tymi tvojimi dg.Nechcem ti do toho moc kecat, nie som lekar, ale neda mi nenapisat ti na to nieco a konkretne:

1. chronicka glomerulonefritida - je ich viacero typov, ktory typ mas ty? ak mas ten najmiernejsi, tak ten väcsinou bez liecby nejde smer dialyza, ak mas ale iny typ, tak bez liecby to nemusi skoncit dobre, minimalne by si mala byt pravidelne kontrolovana u nefrologa (krv, 24h moc, elektroforeza atd., sonografia obliciek atd.), glomerulonefritida zvykne napadat obe oblicky a nie je to 'len tak', mozno mas stastie a mas tu najmiernejsiu formu, ktora nie je velmi progresivna, ale aj tak, byt tebou, tak to neberiem na lahku vahu

2. asthma bronchiale - podla tvojho opisu a tazkosti budes mat tazsi stupen (tych stupnov je viacero) a okrem sprejov, inhalaci, pobytov pri mori su pri tazkych stavoch indikovane aj glukokortikoidy (presne ako u glomerulonefritidy), aky typ astmy vlastne mas, alergickeho povodu alebo nealergickeho povodu???

ty mas tych autoimunitnych ochoreni viac

no a k tym uzkostiam, anxiozam - ak nechces brat AD-cka, tvoja volba, ale tie prve dve veci by som fakt urgentne riesila

Lulu2011

Ahojte,

ja tu v takych temach vidim, ako si ludia uplne zbytocne komplikuju zivot a riesia somariny, este aby clovek riesil, co ten druhy pozera, nechce nahodou aj noviny wc mu kontrolovat, tak isto dalsia tema, chalan pise ako mysli na dievca, ale ma nepredstavitelny problem s nejakymi 3 chlpami na nej, kks, ale zase si mozu obaja pogratulovat, ze maju v podstate stastny zivot, ked riesia take hovadiny, asi by sa mali dat ti dvaja zakladatelia tem dokopy :D

a hokej neriesim, mam v prdeli, ma nezaujima, nic z toho nemam ked vyhraju :D

xxy

no neviem o takych, celkovo je ten system skolstva velmi divny.. a na vascine skol sa zasekol rok 1960. kazdy tu ma skolu, skutocne kazdy, cize dnes je to standard mat vs tu na svk. lebo bez vs nedostane clovek slusnu pracu.

Maoam

xxy - a to je presne ten problem, ktory opisujes, neviem ako zamestnavatelia rozoznaju na pohovoroch, ked maju milion absolventov, ktori su fakt schopni a odmakali si to, od tych, ktori si ten diplom 'kupili'

iste, aj vy mate kopu odborov, ktore su velmi narocne, su fakulty, kde to stale dobre slape

Maoam

xxy, to mi je jasne, ale ja som pisala vseobecne percento absolventov vsetkych roznych existujucich smerov

takisto o doktorandoch a profesurach, tu na to potrebujes ako prve roky praxe a velmi vela vyskumu, vlastnych vydanych publikacii atd...
nie ze v 24 skoncim VS a hned idem na PhD., to som mala na mysli

xxy

tak zase maoam ine je studovat medicinu a ine je studovat ostatne smery. tam je rozdiel. ale pointa je, ze vs je svk uz v kazdej dedine a vystuduje naozaj hocikto, kto si zaumieni, ze tu vs jednoducho mat chce.

Maoam

flegma, nemam presne cisla, ale v DE ma absolvovanu VS (univerzity + odborne vysoke skoly) cca. 20-25% obyvatelov, vratane uz aj tu existujucich privatnych vysokych skol, ktore nemaju tak prisne poziadavky, ako tie statne.
No a nemyslim si, ze by nemecki obcania boli 'hlupejsi' ako ti slovenski, uroven VS je tu velmi dobra a su uni, kde je to fakt sakra tazke.

Neidealizujem si nic a nikoho, iste aj tu su nejaki spekulanti, ktori sa k diplomu prepracuju roznymi cestickami, ale vo vseobecnosti percento ukoncenych VS-vzdelanych zodpoveda aj Gaussovej krivke pravdepodobnosti.

Ak jestvuje krajina, kde ma absolvovanu VS 75% obcanov ci ake mate cislo, tak je to nemozne...nelogicke, teda bude chyba v systeme (skolskom), pretoze 75% obyvatelstva na VS NEMA ani len predpoklady na jej zvladnutie. Cislo 30% by bolo ovela realnejsie, ale aj to by ste mali plnu krajinu polo-geniov :DDD. Takisto doktorandi, profesury atd. Tu si musis odskakat najmä par rokov praxe, vela vyskumu a potom do toho vobec mozes ist, ziadne take, ze hned po Master of Science sup na doktorat :D a dalej, profesury, kks, tam je to uz iny hardcore, v DE poznam vramci mediciny len dvoch, ktori to stihli okolo 40-teho roku zivota, samozrejme nepoznam vsetkych lekarov, bude ich viac, ale tito dvaja su vazne kapacity.