Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Maoam - adventne okienko

kabel

Ozaj, Maoam, som sa ta chcela opytat este k Mama, ozen ma, posledna cas, pretoze som ju nevidela celu-za akych okolnosti sa Lubka priznala k liecbe u psychiatra? Sice to bolo kazdemu jasne, ze ak tam aj nechodi, ze tam isto skonci, ale tuto pasaz som nevidela :-( No a definitivne potvrdenie jej dg. bol pohlad na ten list, co pisala svojmu objektu na rozlucku-ciste psycho...

kabel

ahojky
som nejako mimo :-DDD
Maoam, prepac, ak som napisala nieco, co ta zabolelo, nebol to umysel a ani neviem teraz, co to bolo..
Tusim som jedina, kto nevie, aku robotu robi Lost a aku ma strednu skolu za sebou, ale to je preto, lebo v drvivej vacsine pripadov necitam dlhe prispevky a takisto preskakujem temy zo sekcie Vztahy, takze tam bude psia mrcina zakopana :-DDD
No Lost, ja tvoj stav prikladam tomu, ze si totalne nezrely, najma teda emocionalne, este musis dostat tu spravnu facku, aby sa to zlomilo k lepsiemu, resp. viacero faciek mensich a potom tu jednu spravnu, lebo malokedy sa stane, ze clovek sa preberie po jednej jedinej, to je skor vynimka. Drviva vacsina ludi musi postupne privykat realite.
Mimochodom-velmi vela pacientov na psych. liekoch je podstatne zrelsich ako ti nelieceni. Jednak si svoje peklo odziju vdaka svojim chorobam, ktore uplne cloveka ako bytost paralyzuju, jednak maju o niekolko krizov viac ako relativne zdravi, nelieceni ludia..

xxy

ty vkuse taras do vetra, aj teraz, co akoze ked ti dosiel fernet? chces ukazat, aky si drsny, alebo ze pijes? alebo to ma byt vtipne? akoze ja neviem, a ze ta nik nepozna? ved vieme, aku strednu mas za sebou, aku mas pracu, kde byvas, pomaly kolko zarabas, to ze si si este nesukol, to ze si chodis na samrole do rakuska, kam chodis na vylety a podobne chujoviny, ved vkuse o sebe podavas informacie, staci aby si to clovek dal dokopy. a to ked uz ja toho o tebe tolko viem, to je katastrofa, pretoze ja tu nikoho nesliedim cez prispevky, ale to co ty tu predvadzas je na doktora. a clovek ti to povie a za tym nasleduje dalsia tvoja sprska fantasmagorii, ako si na tom fyzicky super, a co si myslis, ze my ostatni sa tesime plnemu zdraviu? ved prd tu o tych ludoch vies, sa spamataj a nehlad iba na seba. ved ty si tu dostal milion rad od hadam milion ludi a uplne na to seres a vytesujes sa kazdej pozornosti, co sa ti tu dostane. ved to je uz ozaj smutne.

Maoam

Lost - a to je ten BOD, si typ, ktory keca privela do vetra, ale skutek utek.

Ak sa ti NECHCE menit svoj zivot, tak ho zi v jeho terajsej forme, ale potom NEFNUKAJ. Ak ho chces zmenit, zacni makat - a potom sa mozeme opät porozpravat.

Ja viem, ze moje slova vyznievaju casto ako studena sprcha, ale ja nie som ani zly, ani zakerny clovek, akurat pomenovavam veci ich pravym menom, to je vsetko.

A tak, ako starnem a dozrievam, chapem kazdym rokom o trosku viac a chapem konecne v 33 rokoch aj fakt, ze si vsetci mozeme za nasledky nasich cinov a rozhodnuti - beriem ludi, ktori nie su mentalne tazko postihnuti a Co., beriem nas - zvysok, ktori ci uz mame to ci ono - sme plne za seba zodpovedni. To, co dosrali ini, kym sme boli male decka, je ich zodpovednost, ale teraz sme dospeli a za vsetko, co sa deje teraz, sme zodpovedni MY a nikto iny. Nemame uz 5 ani 10 rokov, sme davno dospeli. A tak sa ani ja osobne nemienim na nikoho vyhovarat, ani si hladat ALIBI, ked daco s prepacenim dose*iem. Mam sa co ucit, este je velmi vela veci a slabosti, ktore som neprekonala, nespracovala. Ale nebudem fnukat.
ked cloveku dojde rozmer a rozsah vsetkeho, co este ma urobit, s prepacenim sokovane kukne na kalendar a na svoj vek, ci to este stihne v tomto zivote.....asi tak....teda u mna osobne to tak je.
A to chce teda jedno - vyselektovat dolezite od nedoleziteho a hybat sa.

Osobne som vcera zasiahla v teme Kuchyna-WC-Kuchyna-WC, je to jedno z mojich rozhodnuti, ukazat ludom hranice, ked je to 'too much' a tak to budem robit vsade, ako u seba, aj u inych. Hovori sa tomu 'konsequent sein', tejto doslednosti a tahaniu linii sa este musim ucit a uprimne priznam, ze inspiraciou v tomto je pre mna Kabel, lebo mi povedala(napisala) nieco, cim totalne trafila do terca, co sice bolelo, ale aspon ma to prebralo. Bola to ta pomyselna priatelska facka od cloveka, ktory to mysli s nami dobre...

Maoam

Lost a este nieco: ak chces, aby ludia mali voci tebe respekt (ten sa buduje) a aby ta nemali za trolla, tak sa k tomu najprv musis zacat adekvatne spravat

ok, ak mas fyzicky problem/zdravotny problem, ktory ti nieco znemoznuje, tak sa aspon prihlas na skolu, ktorous si sa tu ohanal, uz ked si o nej pisal - ak to urobis a vychodis ju, tak si to budem vazit

lebo je to konecne nejaka praca, ktoru odvedies, za seba, pre seba a niekam ta to posunie...

alebo si najdi inu-lepsiu pracu, ak ti momentalna nevyhovuje atd.

ale prestan s vyzvami, nezmyselnymi STAVKAMI, ktore su ako zo skolky a s fnukanim a zacni robit nieco PRODUKTIVNE

moze to byt aj dobrovolna cinnot s spitali, to je jedno, kazdopadne by si tym za den urobil daleko viac osohu, ako takto a casom by sa ti samo pomenilo myslenie inym smerom....lebo by si si UVEDOMIL SAM SEBA, a o to ide

Maoam

Lost: tu nejde vobeco mna a o to, ze by som tu teba alebo niekoho ineho 'zotrela zo stola', je pravda, ze zit moj zivot by nechcel nikto, to si pis, ALE nikdy som nemala potrebu to vsade rozpravat (iba ked sa ma niekto priamo sukromne opytal, ale v otazke na fore polozil konkretnu otazku), pretoze je to moj zivot, moja karma a ok, niekto to ma lahsie, iny tazsie, ale som si vedoma faktu, ze este su veci, napriek vsetkym tym hrozam, ktore mam za sebou, ktore MAM, este vidim, este pocujem, este viem chodit, mnohi nevedia...nedokazu uz, este dokazem mysliet, mnohi uz nedokazu, ci uz skrz psych dg. alebo mentalne postihnutie, proste su stale veci, ktore MAM a za tie som vdacna a som vdacna aj za ludi, ktori za nieco stoja

ide o to, prestat fnukat, pretoze miliony to maju TAZSIE, chod zit do Egypta, do Afganistanu a Indie, good luck....my tu v EU sme SMIESNI s tym nasim fnukanim - that's all

je par veci, ktore neznasam: je to naucena umela bezmocnost a je to neferovost a pichanie dyk do chrbta a podrazactvo

osobne si vazim ludi, ktori skrz svoj pohnuty osud BOJUJU a silnie ich osobnost a neznasam vyfnukavanie (pozor - nezamienat so zverenim sa s problemom, s ktorym si clovek nevie rady a rady, ktore dostane - prevedie okamzite do reality - to je ine kafe) a najviac vyfnukavaju ti, ktorym dokopy nic nie je, rsp. ich ochorenia ci problemy su vsetky RIESITELNE dokonca mnohe z fleku....clovek majuci skutocny zavazny problem NEMA ENERGIU NA fnukanie, lebo vsetku energiu sustreduje na riesenie svojej existencie

tak lahko rozoznas vyfnukavaca od cloveka, ktory ma naozajstny problem

a ano, tito ludia sa vzdy snazia riesit si veci sami, o pomoc ziadaju iba obcas a iba vtedy, ked uz skapinaju

a o to viac, ze ste CHLAPI....kolko vas tu je, vyfnukavacich chlapov? ze vam to uz osobne NIE JE TRAPNE, sorry Lost, ale ista sebareflexia.....

mne by to uz fakt bolo trapne, a to som zena...

nie je hanbou MAT PROBLEM, je hanbou ho neriesit - ked je riesitelny

ale vam to tak vyhovuje, vy si v tom lebedite, lebo mate skrz tie problemy VYHODY v zivote a mate ospravedlnenia, vyhovorky, ulahcovania a bohvie co este, cize nemusite drat ako zvysok......asi tak...

keby si zamakal na svojich problemoch (na tych, ktore su riesitelne), posunulo by ta to inam a o rok-dva-tri by si uz nesedel na pohovke a nezral samrole, ver mi

o nic ine mi neslo