Roaccutane - Aknenormin - Curacné - liečba akné

Katka.11

Momentálne mám 23 a akné mám od 13 približne,takže dufam, že mi to vyjde už konečne. viem, že prvé mesiace budú strašné,ale snáď to vydržím.

ebi77

a čo sa týka make-pu používam, lebo inak by som nevyšla na ulicu, používam penový, hoci zakrýva dosť dobre, ale neupcháva póry.

ebi77

ahoj, tak veď ako som aj písala, ten liek na mňa účinkuje inak, pleť vôbec nemám vysušenú, ani suchú, je normálna, krémujem si len lahkým hydratačným krémom, ktorý neupcháva póry.
Ja flaky nemám, teda mám vtedy ak mám zapálenú vyrážku a potom ako obschne tak je tam nejaký fľak, ale ten za dva týždne vybledne a zjednotí sa s pleťou, ja s flakmi som nikdy nemala problém, že by mi ostali na trvalo, skôr to bol môj problém, že stále sa mi tvorili nové vyrážky a potom to vyzeralo flakato.
Ja fakt neviem ako ty budeš reagovať na ten liek, ale ak budeš trepezlivá, nemal by byť problém :)

Katka.11

A máš veľmi vysusenu pleť? Lebo teda viem, že mi to vysusi tvár, ale neviem si predstaviť ako veľmi. Používaš aj make up, citeraz ani nie? A čo fľaky po akné? Lebo ja mám aj tie dosť,za tie roky ich mám dosť na tvári. Ono sa mi vlastne ako keby vymeni celá koža, zmiznú teda aj tie fľaky,či to už nie? :-)

ebi77

tak mne ten liek pomohol na chrbát a hrudník najskôr, po prvom mesiaci som mala celý chrbát a hrudník hladký úplne, ale je pravda, že na chrbáte a hrudníku som mala len upchaté póry a vôbec to nebolo ani vidno, iba bolo cítiť, že je to také drsné, ale teraz je to úplne hladké :D

držím prsty ;-)

Ak ti smiem poradiť počas liečby si netlač vyrážky vôbec, Roac. spraví všetko za teba, ono to sa obsuší a potom olúpne.

Katka.11

No take drobné vyrážky mám aj ja po celej tvári. A k tomu aj take tie zapálené s bielou hlavičkou,tie sa mi tvoria pravidelne. Chvíľu je to fajn (tie drobné mám stale,tie nemiznu) a potom zas je to strasne s tými hnisavymi. V posledných mesiacoch sa mi to rozšírilo na sanku na ľavej aj na pravej strane,strasne to svrbelo a bolelo. A okrem toho to mám aj na chrbate a ramenách,ale tam sa to v poslednej dobe nejak zlepšilo,neni to úplne čisté,ale lepšie oproti tomu, čo to bývalo.

ebi77

tak až dva mesiace sa mi to len zhoršovalo, treba vedieť, že ja mám také akné, že mám posypanú celú tvár s takými drobnými vyrážkami, a prvé dva mesiace mi tieto drobné vyrážky začali vystupovať a robili sa z nich veľkézapálené, a z niektorých sa urobili aj podkožné cysty, strašne to bolelo. Teraz je to už lepšie už mám na niektorých miestach tváre aj hladké plochy (a to som pred liečbou nemala, lebo tie drobné vyrážky som mala 100% na celej tváry), ale ešte stále mi vystupujú tie drobné vyrážky, ale už nie je to také strašné ako na začiatku liečby. A je zaujímavé to, že potom čo mi tie vyrážky vystúpia a zapália, potom obschnú, tak na tom mieste sa mi urobí hladká plocha bez akné. Teda chcem tým povedať to, že predtým ak som si vytlačila drobnú vyrážku, o týždeň sa spravila zas, na tom istom mieste. Teraz sa vyrážka zahojí a netvorí sa nová. Asi tak. Ale hovorím za tri mesiace je to malý pokrok vidím, ak takto to pôjde ďalej tak ja potrebujem 12mesiacov liečby minimálne a ja mám naplánovaných 6 mesiacov.

Katka.11

Ani si nemala na začiatku nejaké veľké zhorsenie? Toho ja sa dosť bojím. Teda, určite to chcem vydržať, ale tak mám strach, čo to bude v tých prvých mesiacoch. Ja som prečítala už hádam každu diskusiu na túto tému a aj preto si myslím, že to zlepšenie určite príde. Každému to pomohlo, snáď nebudeš výnimka. A v akom stave to máš?