Vegánstvo

Príspevok v téme: Vegánstvo
Esterka001

Chcela by som sa opýtať na váš názor ohľadom vegánstva. Už asi 2 roky som vegetariánka a dokážem skvele fungovať, vlastne si ani nepamätám kedy som bola naposledy chorá. Teraz by som chcela vyskúšať vegánstvo, no moji rodičia majú obavy, ktoré by som chcela vyvrátiť. Mám 15 rokov a preto sa boja. Viem že to zahrňa nejaké obmädzenia ale nepokladám to za nič strašné. Vopred dakujem za Vaše názory.

kikusssik

doubledog, Jefitto
odpovedzte na otázku - na čo sem vypisujete, keď evidentne názory nezmeníte?
z čistej potreby rýpať do druhých?
go get a life!

kikusssik

doublebag
to, ako sa niekto stravuje ešte automaticky neznamená, že na to je predurčený.
naši predkovia začali jesť živočíšnu stravu, lebo nič iné nebolo (v zime napr.)-mechanizmus prežitia. na mäso sme sa adaptovali. ale predurčený na jeho konzumáciu nie sme! ty si videl nejaké všežravé zviera používať človekom vyrobené zbrane alebo vyvárať mäso?

doubledog

nie, byt vsezravcom nie je vymozenost, je to bezny stravovaci rezim od dob, kedy zil na africkych savanach predok cloveka.

a odpoved na otazku, co asi tak clovek jedol, kym vymyslel ohen?

si trosku nastuduj, ako sa napr. stravuju simpanzy, budes mat aku-taku predstavu.

plodozravectvo je sice pekna teoria, ale ak by si mala jest povodne druhy plodov, rychlo ta to prejde.
nie su take sladke a stavnate, ako tie, co si po tisicrociach slachtenia kupis v obchode.

a ten argument o strave, ktoru si najdes sama:
ukaz mi to, predved sa, skus si najst dost jedla v prirode.
velmi rychlo by si pochopila, preco nasi predkovia zacali jest zivocisne jedlo :)

GoFruit

podla mna je najlepsie ist vlastnym prrikladom ked ludia budu vidiet ze si zdrava dobre naladena plna energie stihla.... budu sa pytat ako to robis a ty povies stravou...okrem ineho....I ked na moju rodinu to neplati... aj ked som zdrava aj tak ma poucuju ake to bude mat nasledky...oni su pritom ti ktori znu nasledky svojej stravy

kikusssik

Monitaaa
áno, som vegánka. no som v tom nová, takže asi aj preto sa snažím bojovať. ale ako gofruit poznamenala, treba nechať ľudí nech sa rozhodnú sami. ale na to aby to bolo možné, je nutné im predložiť dôkazy.

GoFruit

myslim ze nie je spravne bojovat. treba ludi nechat nech sa rozhodnu sami. aj ja som uz davno nechala presviedcanie. uz sa nehadam. ludia tieto veci nechcu vidiet je pohodlnejsie nemenit svoje navyky a nerozmyslat nad stravou, jest co pride pod ruku. je tazke ist proti prudu ale treba