pekný deň :) touto cestou si hľadám kamarátku parťáčku na chudnutie. aby sme si vzájomne pomáhali..radili si a podporovali sa . nehľadám niekoho kto chce držať hladovku, ale skôr zmenou jedálnička a pohybovými aktivitami schudnúť približne 15 kg. vo dvojici to ide lepšie :)
Kamarátka na chudnutie
Ahojte kocky ja som sem nakukla,co noveho,a idem spat,mam urobenu zazvorovu mineralku.
Jessical, lebo si si uvedomila seba samu, preto si senzibilizovana uz aj voci podobnemu spravaniu sa inych okolo teba :-).
Casom ti pojdu na nervy aj reci obeznych ludi, ze priberaju 'aj z vody' a pod :D, pretoze tych, ktori za svoju obezitu skutocne nemozu, je mizive %.
Prajem vela uspechov :-)
Ahojte dievcata tak ja som vcera prvy krat v tomto roku bola na kupalisku.
Kedze som zabudla nabalit do tasky krem na opalovanie tak som sa spalila do cervena. Predstavte si, ze v ziadnom stanku nemali nieco na opalovanie. Mali tam vela plaviek a rozne hracky do vody, osusky.
Bola som zhrozena z toho ako sa niektore deti kusok od nas na deke stravovali. Sama cola a sladkosti, vyprazane a cipsy. Bola tam jedna slecna, ktora mohla mat asi 18rokov a napchavala sa kazdu asi pol hodinu. Mohla mat hadam aj 120kg.
Tak ma nutkalo, ze jej nieco poviem ale kedze nieje spravne do niekoho sa starat a mozno by to nezobrala tak, ze jej chcem dobre... tak som jej nakoniec nepovedala, ze robi velku chybu ako sa stravuje.
Preco tie chyby v stravovani vidim az teraz a nie pred par rokmi? Mohla som byt teraz krajsia keby som sa naucila zdravsie zit. Uz je to tam a musim to zmenit aspon od teraz.
ahoojte musketierky.
Light88 ja mam teraz na ranajky a desiatu 4 pomarance,a idem k dcere na kavu,a poobede do prace,obed uz uvareny.no pozri sa na ten chlebik akej je znacky,mozno ze tebe bude chutit,je drobivy,a ked sa je,tak ho citit po drozdi,a v ustach sama muka kukuricova,tot moje chute.Ale objavila som na ceskom mimi bazare dalsie recepty,tak vyskusam este nieco ukuchtit.dcera ma pekaren ale chleba sa tam pecie 3,20 a to sa mi tam tazko ostava cakat,kym dopecie,bud k nej idem pred pracou,alebo po praci,ale ked budem mat v septembri dovolenku,tak si ten cas najdem.Ale nejako som si uz zvykla jedavat bez chleba.trebalo by mi cvicit,tak si este pred robotou zacvicim.DOSCHUDNUTIA MUSKETIERKY.
AHOJTE BOJOVNICKY = JESSICAL tak niekedy sa neda faaaaakt odolat,ale vcera som si riadne vynahradila tie sladkosti (mohlo byt aj menej)no ale bojujem dalej = dnes ovocie a zelenina = zajtra uz do prace po TROCH TYYYZDNOCH DOVOLENKY tak si musim daco pripravit na bielkovinovy den ,neviem co bude na obed v jedalni tak si radsej zoberiem aby som dodrzala tie bielkoviny = no uz musim priostrit lebo ta VAAAAHA STOJIII ! MAOAM a HELUS tak vam prajem aby ste si mohli viac vychutnat nejake chlebiky, ja som v BIO potravinach videla nejaky bezlepkovy chlebik = tak asi ho schvalne kupim a potom Vaaam napisem ci ho zjem. METRACEK TY len vsetko popojedaj co Ti SVAGRINE dajuu hihi... das to dole a vlastne uz podla mna ani nemusis.... len udrzat sa :) TAK PAAAAA MUSKETIERKY SPOLUBOJOVNIIICKY.
Maoam ja som A-cka,a zlcnik+ pankteas mam v poriadku,len v minulosti som mala akutnu pankreatidu.Ja nemozem mliecne,a tie som milovala jogurty,cottage,acidka.ale po nich som uz v poslednu dobu vracala.Inac aj ja jedavam pohanku,ryzu,zemiaky malo kedy.Mam este par rsceptov na bezlepkovy chlebik,tie vyskusam,a uz si zuvykam bez chleba zit,ani mi moc nechyba,to priznavam.
Helus, vyhodou celiatikov je, ze si kvoli tomu, ako 'super' chuti bezlepkove pecivo a chlieb od tychto veci uplne odvyknu a casom ich uz nejedia vobec :D alebo len minimum.
Ono ja osobne som totalne presla na inu stravu, kila ovocia, zeleniny, salaty, ked obilniny, tak si urobim ryzu, pohanku ( hoci ta konkretne v skutocnosti nie je obilninou, ale je bezlepkova, to je podstatne), u mna je to tak, ze este ako-tak ide obcas (fakt obcas) maly kusok razneho chleba, ale len maly. Inak ked zjem nieco s lepkom - nad minimum, tak konecna, odskacem si to par dni aj tyzden :-////. Ty to mas horsie, ty mas tych veci viac, tusim aj zlcnik + pankreas, no ja som od mala neznasala mastne, vzdy mi bolo z toho zle (a dodnes je), takze som sa tomu intuitivne vyhybala. Mojou slabostou bolo vzdy sladke, ale odkedy nejem muku, mucne veci teda komplet vypadli no a co ostalo - je vramci normy :D, tym prechodom na uplne inu stravu som schudla sama o sebe po tom, co som nabrala po vyse rocnom brani cortizonu vsetko, a nesmiem zo zdrav. dovodov vyse 2r sport, takze aj bez sportu si nadalej vahu v pohode drzim. Ono ma ta celiaticka strava svoje vyhody, navyse som 0-ka a ked jem potraviny pre nu prospesne, travi mi stokrat lepsie. Odskusane, dlhodobo, funguje to.
ahoojte kocky.Ja pijem kavicku+ zeleny cajik,a potom hajde do zahradky.
Metracek da sa kupit dotovy chlieb,ja som uz par mala,ale to sa neda jest,kopec eciek,a ta chut,nedobra,zato som zacala skusat doma piect chlebik,Nebudem asi vobec jest chlieb,ale mam doma receptik z ceskej stranky,tak vyskusam este ten.A este krabicove chleby z Labety su,len musim vyskusat este ten,1 som uz otestovala,ale este skusim otestovat,pôokial uplne nevylucim chlieb.
Metracek uzij si dovolenku,a oddychni si nasa Musketierka.inac vaha stale rovnaka u mna.
ahojte,HELUS tebe nezavidim z tym pecivom a neda sa kupit nejaky chlieb aj hotovy na tu bezlepkovu ja keby som takto nemohla jest ja by som ale bola stihla ja ked chcem chudnut ja sa musim strasne premahat a odolavat ja mozem zjest vsetko a je mi z toho dobre ale potom ta vaha ,nebudem tu do stredy uvidim ci sa mi podari ist na net ak nie tak budem aspon na vas mysliet tak sa drzte moje musketierky doschudnutia dufam ze ja udrzim tie kila ak nie tak uprava stravy bude ked pridem domov ale radsej sa budem obmedzovat lebo zhadzovanie kil ide tazko tak paaaaa
Ahooj Maoam,ja sa ti priznam po pravde,ze tie chleby co som piekla bezlepkove,vyskusala som 9 roznych receptov,a dnes tie rohliky,mi vobec nechutili,ked sa to rozzuje,tak v ustach citim tu muku,hnusnu.Tie rohliky,ked boli teple,fajn,ale do prace som si zobrala,tak som zjedla asi 1/4 a musela som to vyhodit,lebo boli nejedle studenne ,tvrde.A ked idem jest burizonovy chlebik,polystyren,tak ma napne,dnes som si isla dat doobeda,a skoncila som po 2 kusnutiach.Takze tak,inac spaldovy nesmieme,ja nepokusam,lebo uz som par krat malicko si dala,a hned boli bolesti pod lavym rebrom,ze som si potom do krav nadavala,takze ja dodrziavam presne.Mala som uz 5 druhov muk,a ani z jednej mi chlebik nechutilNa ranajky uz mam ocistene 4 pomarance,a doobeda budem na ovoci,to mi vyhovuje na sto percent,a skusim si zajtra zobrat do zahradky kukuricne konflexy take suche,lebo so sojovym mliekom,je mi z nich potom tazko.Ja ked mi noieco nesadne z jedla,mam reflux,tak vraciam.DOSCHUDNUTIA KOCKY.