Zápcha

Príspevok v téme: Zápcha
utrápená

mám strašný nepríjemný problém s nepravidelnou stolicou a následnou zápchou. Na WC chodím približne raz za týždeň a necítim sa dobre. cítim sa plná nafúknutá a najhoršie je že mi potom skoro netrávi. akoby to vo mne stálo a ja neviem čo robiť. teplá vods ráno nepomáha, skúšala som čaje /zo senného listu/ ale to je otras, lebo je to jednorazové preháňadlo a črevá si odvyknú pracovať. Prosím poraďte mi niečo, vôbec necítim hlad aj keď celý deň nejem, je mi ťažko, potrebujem pravidelnú stolicu. Dá sa pribrať zo zápchy?lebo ja už sa cítim tak, že som aspoň 3kg pribrala. Hodila by sa očistná kúra ? Dakujem

Nelligrey

Pomáhajú sušené slivky namočené vo vode alebo proste zapiť vodou, uplne prezrety banán , taktiež pit vela vody mne pomáha aj kava alebo mliečne výrobky napr kyslá smotana alebo aj ovocie a mlieko ale to asi nieje celkom zdravý spôsob :D a cvičenie rozhybanie sa .... naopak zapchu spôsobuje Hôrka čokoláda alebo zelený banán zastavuje tiez

gastanko2016

ja som teraz vyskúšala drmax psyllium na trávenie a pomáha mi to. Každý večer si dám jednu čajovú lyžičku do vody a vypijem.

Grey

Ak chcete poriesit stolicu, je dobre 3 dni az tyzden, ale najlepsie aspon mesiac jest napriklad rano mrkvovy salat, cez den fazulove lusky, brokolicu alebo mrkvovy perkelt, popripade studeny salat z cervenej repym, zavaranych uhoriek atd.

Mrkva, brokolica a fazulove lusky sa pripravuju zaparenim a naslednym orestovanim na troche oleja. Na vrch moze byt kludne struhany syr, alebo vajicko. Plus samozrejme jablka a denne 2 - 3 litre vody. Vyleze z vas aj to, co ste zjedli pred rokom a pol ... verte mi ... je to tak ... je to vlastne nejaka detoxikacna dieta od nejakej tety, ale funguje to ... s vibornymi vysledkami. Jest toho mozete kolko chcete ... hlavne ziadne meso, zemiaky, ryza ...

BkAmila

Keď som mala zápchu, pomohlo mi, keď som pila Actimel.Vtedy som na WC išla aj tri-krát. :)Tak to skús, možno to pomôže aj tebe.

nikki7

Viete mi prosím niekto poradiť kde môžem kúpiť 100 % slivkový džús?Čítala som tu na forume,že to pomáha pri zápche,chcem to skúsiť.

Lubor

Velmi dobre pomaha zvyseny prijem vlakniny - to je sucast stravy, ktora primarne podporuje peristaltiku criev. Takisto velmi pomaha odvar z lanoveho semena.
Jeden dobrych clanok s radami proti zapche som cital aj tu: -odkaz odstránený-

hamko

to jedlo na zapchu ktore je zaroven aj velmi zrave ti poslu na stranke -odkaz odstránený-. poslu ti ho zadarmo, je to tu aj nizsie uvedene, treba sa lepsie divat, ja si to varim uz tri mesiace, je to chutne a naozaj to pomaha. citala som tu na jednej teme, ze sa z toho aj chudne,ale ja som neschudla,asi preto, ze som nepotrebovala.

jok

Zazrak na zapchu a sucastna crevna sprcha.
Krusina jesova, teda kora z nej, varit asi desat minut v 90stupnovej vode a pit vecer. Na zapchu podla potreby.
Krusina je najlepsie pit den splnu a dva dni pred. Vtedy posobi ako crevna sprcha, zbavuje criev spiny, detoxikuje, ale velmi prijemne. Bez krcov.