Nikto

Príspevok v téme: Nikto
travka

ahojte, mam problem. citim sa ako nikto. mozno to vyznie hlupo, ale tento pocit zazivam den co den. citim sa prazdne, nebavi ma absolutne nic, nie som schopny vybavit trivialne veci. vsetko vyzera ako obrovsky problem.
Neznasam svoj zivot. Neviem vobec, ci je " zivot " to spravne slovo. mozem povedat, ze zo dna na den prezivam.
Nie som schopny komunikovat, nemam priatelov, nemam nikoho kto by mi napisal, nemam nikoho komu by som mohol napisat ja. zivot bez priatelov ci znamych je nahovno. preto sa citim ako nikto, nie som nic hodnotne, nic co by niekto druhy vyhladaval. v spolocnosti sa neviem zapojit do diskusie, neviem reagovat, a uz duplom nic vtipne povedat.
antidepresiva uzviam cca 2 roky,obcas je to lepsie, ale v tomto obdobi je to viac nez zle.

citim sa bezmocne, ako by mi chybalo nieco co maju vsetci ostatni. nieco, co robi cloveka zaujimavym a inym. bojujem so svojou povahou den za dnom. nebavi ma nic.

ziadat pomoc je v tomto pripade zbytocne. rad by som pocul nejake nazory, mozno niekto kto sa citi podobne.

Meretseger

Hm. Pokiaľ si pripadáš neschopný už na začiatku, ďaleko to aspoň zatiaľ nedosiahneš, chce to snahu. Ani však neviem, ako na to. Mne sa to darí snáď úplne nevedome. Asi tomu treba aspoň kapku veriť, veriť v svoje schopnosti... Alebo sa s tým človek naozaj len narodí. Ktosi však tuším povedal čosi o pomere talentu a snahy, v prospech snahy. Alebo niečo na ten spôsob. Kúsok po kúsku musíš začať. Zaujímať sa o veci a vstrebávať ich. A čítaj! Kto nečíta, je duševne totálne zakrpatený! A to je svätá pravda.

travka

Meretseger,

nechapes to uplne presne. nepotrebujem chorobne niekam zapadnut. potrebujem, aby sa zo mna stala osobnost, niekto kto je niekym. mna nebavi citat, pozerat filmy, nebavi ma vobec nic. cele to suvisi s osobnostou. s tym kto som (alebo nie som) ak vies co mam na mysli. a nechcem to nijak instantne, viem ze tieto veci sa buduju cely zivot, ale ja si pripadam neschopny a nevhodny tuto cestu vobec zapocat (a ano, clovek sa formuje uz od malicka). citim stagnaciu v mojom zivote. neviem sa pohnut

Meretseger

V podstate ani nikam zapadať nemusíš, tvoj problém naozaj vidím v tom, že by si tak veľmi chcel. Prečo nebyť šťastným introvertom, žijúcim si svoj život, ktorý zvysoka kašle na to, ako si ho žijú ostatní? Prečo tak túžiš po pozornosti ostatných? Mal by si byť niekto sám pre seba, potom sa ním trebárs staneš aj pre ostatných - pokiaľ ťa neobklopujú takí ľudia ako mňa, že sa zahrabávam kilometre pod zem a oni ma odtiaľ stále ťahajú:)
Nájdi si čokoľvek, čo ťa bude baviť a vlož sa do toho! A pokiaľ si myslíš, že žiješ nešťastný život, plný bolesti, alebo čoho, tak na to sa ti aj tak každý vykašle ;) Človek je s bolesťou sám, každý prijíma len toho šťastného, ktorý nemá žiaden problém. A toto mám mnohokrát odskúšané, tak na okolie hrám, ako mi je perfektne, a ľudia hneď pristupujú ináč. Tým ani nechcem povedať, že by mal človek zaťažovať iných svojimi problémami, len to nie, ale takisto aj ja sa v oblasti nálad hrám trochu na niekoho iného a bohužiaľ je práve toto tým, čo ľudí neodháňa. Momentálne mi je príšerne. Whatever? Myslíš, že to niekoho zaujíma? Ani náhodou, a ja už ani netúžim, aby to niekoho zaujímalo, bo by som vraj túžila fakt len po pozornosti. Takže sa v podstate môžeš pokojne cítiť ako nikto, ale nedávaj to, preboha, najavo. To v prípade, že chceš tak veľmi zapadnúť. A ak zostaneš sám u seba/so sebou, tak by si mal byť šťastnejší, pretože tebe ide o to, byť s niekým a nejak naňho zapôsobiť. Tell me why??

Mimulus

travka potrebuješ okolo Seba ľudí, ktorí sa vedia zapojiť, ktorí vedia okamžite a vtipne kontrovať a v takomto kolektíve stráviť určitý čas. Mne osobne pomohol internát keď som ešte študoval a aj podobný kolektív v práci. Takže teraz s týmto nemám problém.

Mimulus

No ja mám nejakú takú zvláštnu auru a ľudia si ma okamžite zapamätajú - nedokážem Ti to presne vysvetliť ale napriek tomu, že všade zapadnem tak priateľov veľa nemám. Pretože skutočných priateľov a hodnoty, ktoré vyznávaš nenájdeš všade. je to dlhodobý boj - boj o šťastie.

Mimulus

travka ,,da sa prekonat taka ta vnutorna bezmocnost?,, mne osobne sa to zatiaľ ešte nepodarilo no kam prídem tam zapadnem - neviem či Ti dokážem dostatočne poradiť ale ak na niečo prídem tak určite napíšem :)