Mám tie antidepresíva brať??

Príspevok v téme: Mám tie antidepresíva brať??
allivie

Ahojte,
mám 18 rokov a ťažkú depresiu. Psychiater mi predpísal Escitil. Nikdy predtým som lieky nebrala a bojím sa aby som si tým nevyrobila ešte niečo horšie, lebo v príbalovom letáku má veľa nežiadúcich účinkov.
Na druhej strane ale začínam na výške a musím fungovať...a s mojou depresiou to naozaj nejde...ja už neviem čo so sebou, najradšej by som sa nenarodila :(

pan d.

Skor by ma zaujimalo to, ake su jeho vlastne skusenosti s tymi doplnkami:D Asi ziadne. Ale ja pisem na zaklade skusenosti.

Meretseger

Pan d. nemá 18, preťukol sa:) A ja mu teda verím, čo sa jeho skúšania prírodných prípravkov a AD týka.

pan d.

No, ale povedzte, je to normalne? Styri mesiace beriem poctivo jedno AD a vcera mi ho doktorka nepredpisala? Co si mam o tom mysliet. Vsak dnes som polku dna len prelezal. A to AD mi dost pomahalo.

RNG

OK, vyklulo sa sidlo z vreca.
Pan d, 18 rocny pouzil bez akychkolvek vedomosti nieco drahe prirodne, bez uvedenia a bez znalosti, co mu tu depresiu, tj nedostatok akeho z hromady neurotransmiterov sposobuje. Zrejme nepozna ani len ucinne davky, aj keby pouzil spravny prostriedok, ale to staci na to, aby smahom prsta vsetky prirodne(hovorime o desiatkach roznych) odsudil ako neucinne.
Aspon sem uvediem , co su to tie neurotransmitery, aby vedel, ze pricin na depresie je hromada, a antidepresiva ich nevyliecia, ale len potlacia symptomy, Aj to nie vzdy a skoro pravidelne za tazku cenu, ktoru pocituje aj teraz.
en.wikipedia.org
Zrejme potrebuje viac trpiet, viac skusat tie lekarske "ucinne lieky" a az ked bude dobre doriadeny a zufaly, mozno siahne na tie "slabe" prirodne, a to aj napriek tomu, ze ich jeho lekari podcenuju.
Lebo fakt je, napriek vsetkej propagande v literature a na internete, ze milionom tieto "slabe" doplnky pracuju dobre a dostatocne, bez navykovych "brutalnych" reakcii a chemickeho zamorenia tela.
Rozhodne sa nejedna o ziadne placebo, lebo maju presne farmakologicke ucinnky, ako SSRI, SNRI, dodanie serotoninoveho polotovaru, dodavka GABA, dopaminu,ukludnenie opioidnych centier a podobne.Na to je dost vyskumnej literatury, len ju treba vediet najst(a zaplatit, v dnesnom svete je zadarmo len reklama na tovary, ktore treba zakaznikom nanutit)

pan d.

Ale to je brutal, mam osemnast a tazku depresiu. Ja sa ani necudujem, ked vsetci len hraju tie podrbane hry od rana do vecera.

pan d.

Ale ja som bral jeden cas lieky na prirodnej baze, ale nijako mi nepomohli. Vlastna skusenost. Vyhodil som za to kopec prachov a za chemicke AD tam dve eura:D

RNG

Nuz neviem tie prirodne podla vas "farmakologicky slabe" pravuju napr nremcom, cinanom a niektorym v USA, co sa ich rozhodli pouzivat namiesto chemickych liekov. Ale mozno na to treba byt Nemec, ako to poznamenal jeden z lekarov v Nemecku, kde ho zahranicni kolegovia kritizovali a vyprodukovali studie opacne na prirodne antidepresiva, ako maju v Nemecku.
Samozrejme nie je problem vyrobit akukolvek studiu, na objednavku, vyberies si pacientov, ktori maju problem napr s hladinou GABA a adresujes ich prirodnym prostriedkom na zvysenie serotoninu, Takze mozes kludne konstatovat, ze "nepracuje na depresiu"
A ked si myslis, ze toto sa nedeje kazdodenne v konkurencnom boji Farmacie proti potravinovym doplnkom, tak musis byt velmi naivny.

Ale ked chces verit v opak a verit farmaceutom, len sa dalej napchavaj chemiou. Je to tvoje telo a tvoje rozhodnutie.

pan d.

Nedal mi rozhresenie preto, lebo som sa venoval jeden cas magii a na strane druhej som trafil nie na stelesnenie dobroty, ale zakernosti. Oni sa modlili aj za to, aby jedna spravila skusky na vysku, co ti budem rozpravat, vsak oni potrebuju psychiatra. Ci aj tak su zdravi?