Mám tie antidepresíva brať??

Príspevok v téme: Mám tie antidepresíva brať??
allivie

Ahojte,
mám 18 rokov a ťažkú depresiu. Psychiater mi predpísal Escitil. Nikdy predtým som lieky nebrala a bojím sa aby som si tým nevyrobila ešte niečo horšie, lebo v príbalovom letáku má veľa nežiadúcich účinkov.
Na druhej strane ale začínam na výške a musím fungovať...a s mojou depresiou to naozaj nejde...ja už neviem čo so sebou, najradšej by som sa nenarodila :(

RNG

Nuz v poslednom case sa objavilo viacero clankov, ktore by farmacia najradsej kompletne vymazala z netu, ze ucinnost prespisovych antidepresiv na deprtesie je velmi otazna a dokonca nie prilis rozdielna od placeba, tj cukrovych piluliek
Nuz ale to samozreme nemusi platit na kazdeho jednotlivca, to je len statisticke data.
A ako som uvidol uz mnohokrat, prirodne procesy v tele sa daju riesit prirodnymi doplnkami, bez navykovosti a skodlivych postrannych ucinkov.
A casto vyplyvaju z nedfostatkov roznych zivin, z ktorych si telo tvori neurotransmitery, tj napravenim travenia a absorbcie mnohe z tych problemov "odidu". A cast je zo stresov, nedostatkov spanku a podobne a aj to sa da adresovat bez chemickych navykovych a zamorujucich liekov.

luciano

Antidepresíva rozhodne užívaj. Na ťažkú depresiu sú to jediné lieky, ktoré pomáhajú. Príbalové letáky nečítaj. Tie nežiadúce účinky sa objavujú len výnimočne.

Meretseger

Rozhodne ich ber, bez nich sa nepohneš. Ak má tvoja depresia iba vnútornú príčinu, malo by to stačiť, ak aj vonkajšiu, odporúčam psychológa, toho možno v každom prípade. Farmakoterapia a psychoterapia sa skvelo dopĺňajú.
Jasne, vedľajších účinkov to má popísaných hromadu, väčšinou to však nebýva až také zlé, hoci i ja mám jedny lieky, ktoré sa vyslovene bojím užívať :D
A toto ti radím preto, lebo som si prešla a prechádzam tým istým a lieky ma vytiahli zo dna.