Mám tie antidepresíva brať??

Príspevok v téme: Mám tie antidepresíva brať??
allivie

Ahojte,
mám 18 rokov a ťažkú depresiu. Psychiater mi predpísal Escitil. Nikdy predtým som lieky nebrala a bojím sa aby som si tým nevyrobila ešte niečo horšie, lebo v príbalovom letáku má veľa nežiadúcich účinkov.
Na druhej strane ale začínam na výške a musím fungovať...a s mojou depresiou to naozaj nejde...ja už neviem čo so sebou, najradšej by som sa nenarodila :(

Meretseger

Aspoň trochu chýbajúceho inzulínu treba občas dodať? Akože keď mám na to náladu, alebo som už v totálnej hyperglykémii? Vy ste ako experti v Pezinku, kde mi nechceli pichnúť na noc inzulín - však čo, dávka inzulínu hore-dole...

RNG

Oprava, nikdy som nebol odporca chemie. Sam mam hlboke znalosti chemie a moja manzelka je chemicka, tak sme sa totiz zoznamili, ked som jej pomahal s diplomovou pracou , kde mala medzeru v nuklearnej fyzike, instrumentacii=meracich pristrojoch a vseobecne materialoch a ja ako fyzik materialov som mal zopar dobrych napadov pre nu, nehovoriac o znalostiach z chemie, ktore mam uz od mladosti.

Mimulus

pan d. aspoň sa občas zasmejeme a ja osobne som Ti za toto vďačný veď každý človek bojuje s depresiou ináč a nič lepšie ako smiech nepoznám :D Pozri si toto či by si niečo neporadil :)

www.zdravie.sk

RNG

Ja som nikdy nebolca chemie ani lekarov. Len tvrdim, ze si treba vzdy vybrat to najvhodnejsie a na to treba poznat vsetky fakty, pre aj proti. Preto tu uvadzam aj nazory lekarov, ktore lekarska komunita potlaca ale ktori maju napriek vsetkemu velke uspechy s netradicnymi a neschvalenymi metodami, ktore sa zasadne v tlaci, televizii a ined, vcitane ucebnic na medickyxch fakultach velmi aktivne potlacaju.
A ja som tiez cukrovkar, DM2, kde sa da doplnkami urobit velmi vela a moj hrozny stav z pred rokov(cukor az vyse 30 v niektore dni po jedle)
som si podstatne zlepsil bez inzulinu, chemickych liekov , len zmenou diety a branim roznych potravinovyxch doplnkov. Dokonca som sa zrejme zregeneroval ciastocne, lebo dnes aj ked prezeniem sacharidy prilis(co by som nemal!) nikdy mi cukor nevystupi tak, ako kedysi pred 10 rokmi.

Pri cukrovke DM1 sa tiez da vselico robit doplnkami, a stravou, ale zialbohu aspon trochu chybajuceho inzulinu treba obcas dodat, zatial sa to neda robit inac. Ale aj tam zaznamenali niektori pokrok, ked napriek vsetkym teoriam okolo autoimunity sa im podarilo ciastocne zachovat, dokonca obnovit cinnost pankreasu adresovanim roznych zamaskovanych nakaz v tele, ktore zatial lekari poznaju minimalne, nevedia poriadne diagnozovat a toboz o to menej liecit.

pan d.

Ja tiez beriem antidepresiva a velmi mi pomahaju. Zazivam tak silne psychOticke stavy ako keby som sa nahulil marisky. Nic sa neboj, len ich ber, oni su radi, ze maju o jedneho blazna viac. Hej, vitaj v klube, agneska:D
Dnes mi nechcela predpisat moje oblubene antidepresivum tritiko. BOze, co mam robit? Chystal som sa, ze zoberiem vsetky lieky, aby som zomrel, ale potom som si to rozmyslel, nakolko nemam ziaden zmysel zivota, velmi mi to pomohlo.

Meretseger

starý ujo, presne to s inzulínom hovorím i ja. Trpím ako depresiou, tak i cukrovkou, a odporcov chémie sa pýtam, či mám vysadiť aj inzulín, ktorý si musím pichať celý život? A rovnako budem celý život na liekoch. Ale možno by som aj cukrovku mohla začať liečiť prírodne, huh? To mi však hovoril i človek, ktorý bol psychopat, ťažko duševne narušený.

RNG

Stary ujo, napriek tomu, ze si chemik, nemas ziadne vdelanie okolo doplnkov, nie ako ja, co o tom studujem z lekarskych periodik uz pomaly 18 rokov.
Takze tvoje presvecenie, ze si "vyskusal vsetko a nic nezabralo" sa zrejme zaklada na tvojej osobnej znalosti prirodnych antidepresantov, pripadne rad lekarnikov, co o tom tak isto zhruba nic nevedia, tj ani o vybere doplnkov, ani o ucinnych latkach v nich ani o davkach ucinnych latok potrebnych na klinicky ucinok. Nuz a podla toho mas aj ocakavany vysledok, samozrejme, tj ziadny.

starý ujo

pozri -mira-...ja som si tým malým peklom prešiel...prírodné "látky"a doplnky ABSOLUTNE nezaberali...len vyhodené peniaze, nič viac. Až po nasadení tých "agresívnych chemikálií" sa v priebehu 3 týždnov stav pekne upravil, a ja som znovu mohol fungovať v práci, v rodine..medzo ľudmi. Teraz dávku pomaličky znižujem, snažím sa žiť zdravo, veľa pohybu, medzi priateľmi, rodinou. A ked by sa mi aj nepodarilo tie AD úplne vysadiť, ničto, dá sa žiť aj s nimi. Ako cukrovkári s inzulínom. Lepšie s liekmi, ako mŕtvy na cintoríne. Ale ako vravím, každý ako uzná za dobré...tak nech sa páči navrhni jej niečo...a ona nech teda posúdi:-)

- mira

Keď sme pri tých prirovnaniach, "liečenie" agresívnou chémiou poškodzujúcou zdravé orgány je ako opravovať rozpadnuté ložisko kováčskym kladivom, rozbiť pritom celý motor, vymodelovať ho z papiera, nalakovať, aby sa pekne blýskal a navonok sa páčil.