Viem, že to do psychickej tematiky možno nepatrí a neriešim dokonca už radšej ani žiadny problém. No rozhodol som sa, že napíšem o tom všetkom čo ma trápi knihu a bol by som veľmi rád ak by Tí ktorí mi chcú pomôcť mi poslali Svoje príbehy. Nemusíte písať veľa ak Vám bude stačiť jedna A4 tak nevadí ale píšte. Ak náhodou bude niekto mať záujem pošlem mail. Veľmi by ste mi tým pomohli. Vopred Ďakujem. A Chcem hlavne poprosiť ľudí ako marcelina78, Meretseger a ďalších z fóra na ktorom som bol aby sa mi ozvali a že majú u mňa velikánske ďakujem.
Kniha
Prajem ti veľa šťastia v knihe! Snáď aj ja tú moju niekedy dopíšem :-)
Mimulus - bolo by fajn si precitat VELA knih podobneho zanru, aky zamyslas pisat sam. Len tak budes mat dost jasnu predstavu, co pisat, ako pisat atd. Zaroven sa vyvarujes mnohych chyb, ktore uvidis u inych a ktore by mozno spravili tvoju knihu tazko citatelnou, nudnou, prilis strucnou alebo naopak prilis roztahanou. Aby bola kniha konkurencieschopna a putava, musi obstat medzi inymi v podobnom zanre.
Co sa tyka formatovania - pis plynule, ziadne tabulatory, jedine Enter na konci odstavca. Zvysok sa doladi lahko pri finalizacii podla formatu a zarovnavania.
Drzim palce.
Píšeš to, dúfam, na PC? Teda rukopis nemusíš, ale pri nahadzovaní do PC nerob odseky pomocou tabulátora, len prekážajú pri formátovaní. Poriadny rozsah je min. cca 120 strán vo Worde, alebo v čom to máš, pretože pri prerátaní na normostrany sa ti rozsah posunie ešte trochu nahor, hoci to nemusí byť práve bichla, že jo:) Formátovať ináč neviem, takže s tým ti neporadím, ale začni aspoň s týmto. Jo, a verím, že rukopis na vydanie budeš vydavateľom posielať e-mailom, neopováž sa ísť tam osobne, lebo ťa všetci vyrazia, to neznášame:) (Nič v zlom.)
A jasne, toto je posledný príspevok, idem vyvenčiť psa :D Tak nech ti písanie ide (safra, aj ja by som sa mala dokopať, ale nechce sa mi 0_o)
Idem za chvíľu von a kto tu je nech tak tiež urobí, lebo o pár hodín sa má o 15 stupňov ochladiť :)
Carie ďakujem za príspevok veľmi si to cením. Všetky príspevky ma veľmi potešili. No ale je tu ešte jedna vec, mám súhlas dvoch -Teba meretseger a Teba marcelina78 ale ak nebudem mať všetkých tak to tam asi celé nebudem môcť zakomponovať nie??? Asi si založím tlačiareň a vydám si to sám -vydavateľstvo Mimulus - dobré nie :D Všade sú podvodníci na každom jednom kroku ale už je to raz tak. Ešte raz Ďakujeeeeem :)
Ja si vôbec neviem predstaviť ako by tá kniha mala vyzerať a ako sa vlastne knihy píšu. Začal som písať Svoj príbeh a mám už približne 27 strán A4 ale ešte je tu jedna vec,ktorú by som tam chcel pridať. Rozhovory s ľuďmi, ktorí ma poznali alebo poznajú - teda stými najdôležitejšími. Či ma už sklamali alebo sme priatelia, no jednoducho ako to celé vtedy vnímali, ako to vnímajú teraz a tak. Kto pozná môj príbeh tak vie. No a jeden priateľ, ktorého mám a s ktorým som sa dlho nerozprával mi s tými rozhovormi pomôže. Len neviem či to tam mám dať. A meretseger neseď za tým aj teraz veď je posledný pekný dník :D
Meretseger: to bolo davno, oslovila som vyd. ktore som nasla na nete ale pravdu povediac neviem uz ktore.
Carie, neoslovila si náhodou aj vyd. Arkus?
No odbivujem ta, toto je odvazne rozhodnutie a verim, ze sa ti podari dotiahnut to do konca. Ja to kvitujem, je to zaujimava tema a vela ludi ma psychicke problemy, podla mna si to radi kupia. Mas pravdu, takato kniha na nasom trhu chyba. A ja si ju urcite kupim tiez ked vyjde :-)
Napisem ti svoje skusenosti, tiez som vydala jednu knihu. Nechcem tu pisat o com bola, lebo by ste potom lahko dosli na moju pravu identitu a predsa len, rada by som ostala v anonymite. Je to tiez jedina kniha svojho druhu od slovenskeho autora u nas. Je tam aj par pribehov, ale nie je zamerana na pribehy, je to skor kniha rad. No zacalo to tym, ze som robila web stranku na tuto temu a tak ma napadlo, preco by to nemohlo vyjst aj ako kniha? Prave pre tu medzeru na trhu. A tak som oslovila vsetky vydavatelstva co som nasla a ponukla im to. Z tych vsetkych jedno prejavilo o to zaujem a nakoniec to aj vydali. Hoci z toho vydavatelstva sa nakoniec vykluli podvodnici, teda minimalne majitel, tak ti dam aspon tu radu, urcite to nevydavaj cez vydavatelstvo Epos.
Mimulus-všetci ti tu držia palce, ja nevynímajúc, nikto sa nemôže na teba hnevať a ani ťa odsúdiť. Veď robíš čo považuješ za správne, a toto je správna voľba, všetko s čím bojuješ, aj písanie tej knihy je v podstate boj, určite je to správna voľba. Všetko čo robíš v živote má nejaký zmysel, to je jedno čo. máš moju veľkú podporu :)