Kupit alebo mu nekupit darcek?

Príspevok v téme: Kupit alebo mu nekupit darcek?
dadadaggg

S priatelom sme spolu 4 mesiace. Pred 2 tyzdnami som mala meniny. Na tie sme boli spolu z vecera do rana a aj cez den, ale ani mi nepovedal, ze vsetko najlepsie(vedel o nich, lebo som mu hovorila, ze poobede mozem, az ked pooslavujem s rodicmi). Na konci tyzdna ma zas narodeniny on. Mala som vyspekulovany darcek za cca 90eur - pekny znackovy sveter. Teraz neviem, ci to nebude moc prehnane, ked on mi nedal nic a moj sviatok odignoroval. Je mi blbe, ze ja mu prinesiem skoro vzdy nieco, nejaku sladkost a pod.(on sa z toho vzdy velmi tesi) a on mne nikdy nicim nespravil radost, pritom mesacne zaraba priblizne 2000eur, cize nie je to o tom, ze by nemal z coho. Nechcem lakomca, ma uz cez 30, toho uz tazko prevychovam a uz som aj ja dost stara na to, aby som to robila:-/ Cize otazka na zaver? Mam mu vobec nieco kupovat, ked zaviedol "negratulovanie si" k sviatkom?

Carie

tatatam: toto mi pripomenulo, vies co som dostala od tohto svojho "mileho" ktoreho tu spominam na vianoce? Kolekciu keksov, co dostali zadarmo v robote :-)

Carie

ilinka: ak ich nechce oslavovat tak samozrejme nemusi, to je kazdeho vec. Ja osobne ked ma nejaky znamy meniny tak mu poslem aspon SMS. Co ale pisala dadadaggg, nemam pocit, ze ten jej priatel je nejaky odporca menin. Nakolko ona mu casto kupuje drobne darceky aby mu urobila radost a on jej nekupi ani cokoladu za 50 centov tak problem bude niekde inde. Normalne v medziludskych vztahoch funguje reciprocity, teda ked mi niekto nieco da, a hlavne ak mi uz viac krat nieco dal tak sa citim blbo ak mu ja nedavam vobec nic. A citim povinnost tiez mu nieco dat, aby som nemala pocit, ze ho vyuzivam. Ale u urcitych ludi toto nefunguje a zneuzivaju dobrotu druhych bez akychkolvek vycitiek svedomia.

tatatam

nekupuj mu nič, prečo by si mala? slovne mu zablahoželaj a báj.Ja som tiež kupovala drahe darčeky a ja som dostala take velke H....buď veci po jeho sestre alebo čiňan

xxy

dalsia informacia, co mna vyslovene zaraza, je ze bolo pisane: "Je mi blbe, ze ja mu prinesiem skoro vzdy nieco, nejaku sladkost a pod.(on sa z toho vzdy velmi tesi) a on mne nikdy nicim nespravil radost, pritom mesacne zaraba priblizne 2000eur, cize nie je to o tom, ze by nemal z coho." tomuto ja hovorim sila

xxy

v podstate ide o to, ze kazdy tu tento sviatok (alebo aspon kazdy druhy) raz za rok ma. ci ho oslavuje, je jeho problem. ale nemam informaciu, ze by zakladatelka tento sviatok neoslavovala