Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

anita

damaxy, ako to myslíš?
pete,100% je, že každá žena stojí za to a túži byť milovaná. Každá ale pre iného muža. Inú povahu. Skús ich len tak pozorovať, a povedz si, prečo áno, a prečo nie. Prečo nestojí za tvoju pozornosť a prečo stojí.

anita

pete, ako vieš, že tvoja psychologička je práve tá pravá, bystrá a vnímavá, aby správne odhadla koreň tvojho problému a druh liečby? Liečebný postup? Môže sa mi stať, že mi nesadne psych.ako človek, osobnosť..a predsa rozoberať budeme duševno, veci, ktoré možno nik netuší. Tak nemôžem sa zdôveriť osobe, ktorá by mi bola nesympatická osobnosťou alebo prístupom(ten vychádza z osobnosti)
Prvé sedenie by malo byť o nej, ja si myslím. Ona by mi mala povedať o sebe, aby som sa ja rozhodla, či si ju vyberiem a budem jej chcieť povedať o svojom "JA".
Dobre som to vymyslela, myslím si.

pete

Ale anita, to u mňa je tak, že keď sa snažím, chcem a všetko, tak nič nie je. A ak nie, tak je všetko. Ale nepochopil som dobre tých 100%. Môžeš mi to vysvetliť podrobnejšie?

pete

Neviem čo je s ja-- aj mňa by to zaujímalo. Ale ja som chodím, lebo sa tu s vami dá dobre porozprávať. Ste rozumné a inteligenté ženy a vtipný frájo. A to sa mi páči. Nepotrebujem sa baviť o ničom. Rád sa rozprávam o niečom. A tu sa to dá. Preto sem zájdem aj s depkou aj bez nej. Podľa mňa to tu vôbec nemusí byť len o depke. Len názov je taký.

damaxy

no nemá kedy lebo tu sedim vascinou ja a on si robi len nejaké simulacie do roboty a my nervozne chodime kedy vypadne

anita

Tak na hrebeňovke, damaxy. Jeden kamarát minule plánoval kúsok hrebeňovky. Vezmem si ďalekohľad. Vyves vlajku pred dom, aby som sa vedela zorientovať :))
damaxy, tvoj manžel tiež občas prečíta, čo tak usilovne píšeš do fóra? Možno tu aj prispieva!

pete

Anita, ešte to sedenie. Tak ja som bol len na pár, tuším troch. Na prvom sa ťa opýta, že aký máš problém. Kým ho vysvetlíš môže prejsť aj celé sedenie. Alebo aj 10 sedení, kým to pochopí a spozná ťa trochu. Ak hovoiť nechceš, tak dostaneš nejaký test. Ale ak tam ide dospelý, rozumný človek, tak sa od neho očakáva, že bude hovoriť. Veď tam ide z vlastnej vôle. Iné je, ak tam ide niekto z donútenia. Proste sa rozprávate. To je celé sedenie. Ale niekde som čítal, že existujú rôzne druhy terapie. To sa mi zdá rozumnejšie ako sa len baviť. Len neviem, či to robia aj psychológovia alebo len psychiatri. Inak vo svete je móda mať svojho psychológa. Len tu sa za to niekto ešte hanbí. Ale chodí tam veľa ľudí. Niekto by sa čudoval a nečakal by, že koho všetkého tam stretne. Aj na mňa sa najprv pozerala, že čo tam robím.

anita

pete, takže sa zameraj na tých 100% a určite sa niečo stane. Keď tomu budeš veriť, tak sa stane.
Naozaj, ja-- sa dávno neozvala. Asi už nepotrebude navštevovať depky a v jej živote sa predsa niečo pohlo dobrým smerom.