Vztah s Arabom

Magy

Princesse - citas co pisem? nezalezi na viere, ide o rodinne vztahy a zvyky! treba si poriadne zistit ako to u nich bezi, vezmu ti pas a skoncila si. svatbou s arabom (alebo inou narodnostou z dalekeho juhu ci juhovychodu) sa zavazujes k uplne inym veciam, ako svatbou so slovakom ci europanom.
hypoteticky, principialne aj legislativne.
to je podstatny rozdiel medzi europou a "arabskou" kulturou.

Princesse

Jasne Vemeno ma pozna :D A snim sa kazdy chce dat dokopy, lebo on je v pohode, este horsi ako arabi a dokonca aj cigani :D Ach ... No ale to vsetci arabi su taki ? Ze zena je majetkom ? Lebo vsak on ked neveri v tu vieru ... Myslite ze by bola osudova chyba sa ho narovinu opytat?

Magy

Princesse - to ze slovaci maju niekolko neprijemnych zvykov v spravani sa k ostatnym, je smutny fakt.
Lenze to ma v podstate kazda kultura. Ci mongoli, alebo arabi.
Si si ista, ze vies dost o ich kulture a zvykoch (nemam na mysli iba nabozenstvo) a najme legislativnych obmedzeniach a pravidlach, aby si to zvladla?
Ano, arab ak si berie zenu, musi jej a buducim detom pripravit podmienky na rodinu. Arabi sa pri dvoreni spravaju obzvlast uctivo, co zenam velmi lichoti.
Opacnou strankou veci je to, ze arabi (ci uz moslim alebo nie), su velmi majetnicki. Ty, ako jeho pravoplatna manzelka sa pre neho a najme jeho rodinu, stavas fakticky jeho majetok s minimalnou svojpravnostou. Detaily sa lisia podla krajiny.
Ich rodiny (arabske, africke, moslimske atd.) su velmi sudrzne, to sa so slovenskymi neda ani porovnat. nedaj na jeho sladke recicky. To, co nespravi on, spravi za neho jeho rodina, alebo ho to donutia spravit. U nich ma hlavne slovo "hlava rodiny", a to moze byt kludne otec alebo stryko tvojho priatela. Zvaz si velmi dobre, ci ti stoji za to strata slobody rozhodovania! u nas ako manzelka mas kopec prav, akonahle si manzelka araba, vstupom do ich rodiny a/alebo na ich uzemie stracas drvivu vacsinu prav, o ktorych si myslis, ze su uplne normalne.

uznam, ze exotika cloveka laka viac, ako to, co ma doma a vidi kazdy den, ale treba uvazovat triezvo a dobre si zistit a zvazit vsetky fakty. v opacnom pripade mozes byt zaskocena a prekvapena. lenze potom uz mozes byt prilis daleko, alebo moze byt prilis neskoro na pomoc.

Vemeno

Tu vobec nejde o jej priatela Araba, alebo, kto to vlastne je, lebo sa to ani neda z popisu zistit. Ide o to, ze by hocijaky muz by musel byt naozaj divny, aby si zavesil na krk niekoho takeho, ako je Princesse.

bingham

to snad nie

to ze rasy by sa nemali miesat je uplne normalne a plati to tak vsade v prirode...

ako som uz pisal na Xenofiliu doplatilo vela zien...

to snad nie

Je smiesne, ako sa slovenski chlapcekovia rozrusuju, ked si zena z ich strany ihriska zacne s niekym exotickejsim:-DD
Reci o miesani ras a podobne-to tu uz bolo v prvej polovici minuleho storocia, takze bacha na to. No a preco slecne "nestacia slovenski chlapci", to je veru lahka otazka. Zaujima ich vylucne sex na poziadanie a zabezpecenie partnerky a dietata povazuju vo vztahu za vysoky standard, co je nonsens. A podla mna si Slovaci este menej vazia zeny ako Arabi, len to nedavaju tak okato najavo. Arab, ked sa chce ozenit, musi zene a buducim detom vytvorit dopredu podmienky-normalne vybaveny a zariadeny byt, kym udatni slovenski chlapcekovia by nedbali, aby im hypoteku zaplatila zena z materskeho prispevku.

ajajaja

co sa tyka toho islamu, tak v tomto pripade sa zrejme nemas coho bat, ale poviem ti - taky spaniel tiez nie je bohvieco...juzanska natura :O

Leila123321

Ahoj tak ja mam otca araba, a podla vlastnej skusenosti mozem povedat ze nieje arab ako arab/.niektori su taki ostatni ini..moj otec je napriklad uplne vpohode ..teraz som uz piaty mesiac v libyi prisla som tu tak na 8 mesiacov v decembri odchadzam naspat a to co tu vidim je velmi roznorode.. niektori sa spravaju ku zenam fakt majetnicky, ostatni sa spravaju normalne az kym si zneu neziskaju uplne a nevyda sa z anich, potom si zacnu robit co chcu a zena moze akurat tak varit v kuchyni, a niektori su zas naozaj normalni..je to pola mna o cloveku samozrejme aj o vychove.. kazdopadne ja si myslim ze zacat si nieco s arabom je velmi riskantne, pretoze araba nikdy naozaj nepoznas..to su nikedy take pretvarky ze konec... ale ako pisem NIEKEDY...ja si myslim ze naju sa aj taki aj taki :) tak isto ako medzi europanmi mas aj psychopatov, klamarov aj normalnych chlapov.. ale jedno ma kazdy spolocne-takzo odolaju nejakej zenskej...