Tuto temu zakladam preto, aby som sa mohol takmer kazdy den vyrozpravat o tom, co ma trapi a pod. Nechcem prispievat do inych tem.
Aby som sa mal kde vyrozpravat
Uz ked nejake slovo v nemcine nerozumiem, tak by som si ho aspon vedel najst v slovniku, ale v angline je to nejak naopak, jednoducho nerozlisim slova, pokial ich nemam napisane. Furt si hladam napr. lyrics, slova pesniciek, pritom su to take lahke slovicka, ze az.
Aj vam sa to stava?
Ako sa pozorujem, tak ja v tom celibate asi dlho nevydrzim, diagnoza nediagnoza:D
Ja mam aspon to stastie, ze mam buduceho svagra Rakusana. Moja sestra sa tak perfektne naucila pri nom nemecky, ze som nechapal. Simultanne som tlmocil, co chcel povedat napr. mojej mame a pod.
Okrem toho si myslim, ze viem viac slovicok z angliny ako z nemciny, ale ja tych anglicanov figu rozumiem, mne ich rec pripada ako nejaka hatlanina bez prizvukov. Skoda, ze anglina nepresla tiez spirantizaciou cize zostrenim. Nemcina tym presla, preto je zrozumitelnejsia pre nas.
Veru, veru, podoucoval by som ta poriadne:D
Ja uz ani nedoucujem, seriem na to, nemcina je len moj konicek:D Ale teba blondula by som rad "podoucoval":D
Rozviedla sa so mnou kvoli tomu, ze som sa zosypal:D myslela si, ze som ochorel. To mi ale bola prisaha pred Bohom - ha, ha, ha, ha. Keby som mal fakt tu diagnozu, co mi uviedli, tak by som ani kompik nedokazal zapnut a nie este cez neho zarabat, ale chvala Bohu, teraz si zijem jak taky kral:D Robit za styri stovky by sa mi nejako nechcelo. Teraz mam ovela viac:D ale nie vdaka dochodku.
Este k tym ucitelom, oni prisli v piatok unaveni na jazykovy seminar a ich hlavnou temou bola tema Die Familie - ha, ha, ha. Prikazy zhora su prikazy zhora, ja som pocul, ze im dekan povedal, ze kazdy externista musi skoncit. Ja som si spravil doktorat, ale ked som si pred nedavnom listoval svoju rigoroznu pracu, tak som nechapal, ako je vobec mozne, ze som nieco tak genialne napisal a to ma pochvalila aj ista vysokoucena osobka:D Ked sa zdokonalim v nemcine, tak sa mozno prihlasim aj na PhD. Spravil by som si ho len tak z nudy.